Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Kusjuures, ei tea, minu huviobjekt oli Orion ja tema versioonid. Ma LX ilmumisel ikka lugesin ka igasugu artikleid ja jutukesi, mõnes võis olla ka valjukate valikutest juttu küll. Nii oleks nagu meeles aga pole lihtsalt ammu lugenud.
Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
parim OB bass, mida katsetuste käigus kuuldud, on nearfield OB sub 10" x2 või x4. aga see variant on hea sweetspotis tiksujatele.
pisem kitsas ruum, kus kus OB bassid saavad külgseinte toe, on samuti toiminud.
olen varunud ka Eminence 15A bassid, aga nendega hakkan katsetama vist alles paari aasta pärast, vahepeal plaanis ilma peal rännata ja hipielu elada. ja kui hiljem kusagile paikseks uuesti jään, siis ole näha, mida konstrueerin.
Bassist veel natuke.
Kuna jändan parasjagu ühe inverterkõlariga, siis olid varnast võtta mõned pildid, mida varem mõõdetud OB-ga võrrelda.
Mõõdetud on heli sumbumist bassi valjukast mõlemal juhul umbes 10 cm kauguselt (near field), inverterkõlaril nii, et inverteri ava ja valjuka heli jõuab mikrisse enamvähem võrdsel tasemel.
Nagu piltidelt näha, heliseb inverterkõlari bass tänu inverteri resonantskontuuri salvestunud energiale palju pikemalt, kui OB bass. Lisaks peaks selle bassi atakk (signaali kasvamine) olema ka samavõrra aeglasem, kuna inverteri resonantskontuur vajab aega, et energiat saada ja piisava amplituudiga võnkuma hakata.
Oli teises foorumis küsimus nende OB ja inverteri decay piltide kohta ja sai sinna selline täpsustus kirjutatud:
Võrrelda tuleks mitte kogu sagedusriba vaid inverteri mängitavat sagedust, kus kursori joon peal on, seal on ilusti näha kuidas nivoo langeb kauem.
Muidugi ei ole need mõõtmised absoluutskaalas 100% võrreldavad, kuna on tehtud erinevatel nivoodel, erinevates kohtades (kuigi samas ruumis) ja erinevate mikritega ning erinevate taustamüradega aga põhimõte peaks ikka näha näha olema kuidas inverterisse energia salvestub.
Comment