Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Alles me just dopplerist rääkisime, see tuleb heli kallale siis ka kui magentil "Voxativ" kirjas on .
See on tõesti kompromiss, mida kasutada bassidest kõrgemal. Minu jaoks on tee selge - päris kõrged ainult kiled, keskriba aga on see põhiline mängukoht. Sestap see modulaarne ehitus mulle meeldibki, et saab kasvõi riba või valjuhääldi kaupa teha vahetusi. Eks on seegi teatav kompromiss, sest paneeli mõõtmed on ikka määratud, kuid mänguruumi on siiski.
Kui Eminence tuleb tõesti kätte alla 100.- tk siis oleks patt mitte kasutada nelja per kanal. Kuid see sõltub muidugi taas jälle millestki. Näiteks võibolla oleks kavalam teha 2x15" +2x10 (12")" kanalisse, selleks et 15" mingid muhud liigselt esile ei tuleks. Katsetamise ja eelistuste asi.
Saab ka nii teha et "vibu" on valmis et kanda täies mahus aga peale monteerid esialgu niipalju kui on ja soovid. Jälle variant .
Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Alles me just dopplerist rääkisime, see tuleb heli kallale siis ka kui magentil "Voxativ" kirjas on .
See on tondi otsimine mistahes valjukad oleks mõistlik alt piirata, teiseks sellisel võimsusel 8" kui tihti piinatakse eeldades et tundlikkus on üle 90 dB
Sama selle 4a32 ga kui palju seda siis esineb selle tundlikku valjukaga ja kiustakse ka veel 3w võimudega,
See kuradima doppler on pigem väikeste, tuimade alt piiramata valjukate probleem
Ma usun et PAP teeb filtri nii et bassid on ülalt lõigatud ja lairiba ongi lairiba, igati piiramata, see on omamoodi taotluslik et tagada faaside korrektsus. Nii et amplituudi saab lairiba igal juhul kätte, lihtsalt tal pole vaja NII palju tõmmelda et helirõhku tekiks. Hea soundi korral aga tuleb see amplituud justkui märkamatult juurde .
Kui meenutan trikke BG20'ga, siis see vaatamata oma kasutegurile ja 8" mõõdule hakkas ikkagi doppleriga mängima, lisades veel muidu membraani loperdamisi, nii et heli lagunes laiali üsna varakult.
Ja kui on selline lahendus kus kõrval on vähemalt kaks 15" bassi õhku pumpamas, tekib probleem et need pumpavad selle alt piiratud ehk mitte summutatud membraani vastupidiselt liikuma - isegi paneeli puhul. See on minu katsetes aset leidnud ja see on päris tobe kuulata. Muidugi distants lähima bassini loeb siin ka, aga kui on kõrvuti mõlemal pool, pääsu pole.
Konfutsius
See on tondi otsimine mistahes valjukad oleks mõistlik alt piirata, teiseks sellisel võimsusel 8" kui tihti piinatakse eeldades et tundlikkus on üle 90 dB
Sama selle 4a32 ga kui palju seda siis esineb selle tundlikku valjukaga ja kiustakse ka veel 3w võimudega,
See kuradima doppler on pigem väikeste, tuimade alt piiramata valjukate probleem
See minu näidatud doppleri pilt oli tehtud väikesel, all 0,5W võimsusel küll üsna tuima valjukaga aga puht numbriliselt on see effekt mitu suurusjärku suurem aga väga sarnane kui digimaailmas kardetud jitter, nii et seda arvestamata ei saa kuidagi jätta.
Olgu seda vähem või rohkem - kui on võimalus seda vältida, siis tuleb seda vältida.
Kui rääkida ehtsatest koaksiaalidest, läks vahepeal fantaasia tööle ja silme ette ronis Technics SB-RX50 seeria flat süsteem, mida oleks põnev OB'na koos lisabassidega kuulata...
Ma ei taha viidatud oksjoni reklaamida, kuid seal on öeldud:“SPEAKERS, NEW BUT WITH THE YEARS, THE MEMBRANES WERE REMOVED. WERE PLACED, NEW MEMBRANE. ”
Kui eeldada et omanik on Portugalist, siis on väga tõenäoline et mitte mebraanid meie arusaamises vaid just kummiäärised on seal vahetatud. Mebraan materjalina on seal sarnane Estonia kärgedele, seal pole midagi lagunemas kui just lapsed pole mesilastele auke teinud kärje sisse.
Konfutsius
Ma jäin mõtlema, et OB kõlaritelt tolmu pühkimine võib ikka paras "PITA" olla, eriti just tagant poolt poeb hästi igale poole vahele... Kuidas omanikud kommenteerivad?
Teine asi, kas selle plaadi kuju mängib ka rolli kuhu suured elemendid kinnituvad? A'la ruut, ristkülik jne PAP Quinteti näitel? Mida jäigem/paksem plaat seda parem - nt. HDF?
Ma siin seda ob haipi väheke ka ikkagi pidurdaks, et see asi pole siiski nii ühene OB peamine eelis on bassi resolutsioon/eraldusvõime, küll aga pole väga kerge päris madalat otsa saada st 8" kastis saad sama kuivalt kui 15"-18" plaadil ja siis ka vaja vaeva näha jah nii saab nagu moi aktiivselt buustib aga kindel on see et siis eraldusvõime ja bassi nn "kiirus" kannatab, osx pakutud mitu väikest valjukat on ka idee aga fakt on see et ka ob ehitus saab olema suur kompromiss mõõtmetelt, rahaliselt ja heli signatuuris. Kastis oleval kõlaril on jälle omad eelised, kui poleks kuulnud ei teaks.
Lava ja detailsusega on nii nagu OSX juba kirjutas, see on väga palju kinni ülemise otsa valjukates ja nende häälestamises, paneelis.
Taha tasub katted teha mul olid mingit muret pole tolmuga.
Lava ja detailsusega on nii nagu OSX juba kirjutas, see on väga palju kinni ülemise otsa valjukates ja nende häälestamises, paneelis.
Kui keskmised ja kõrged elemendid, mis tavaliselt inverter või kinnises kastis on omaette eraldatud ruumis/kopsikus, teha läbi kasti tagaseina avatuks, kas siis saab lava ja detailsust juurde?
Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.
Minul konkreetselt pole küll OB bassil mingit kiiruse või detailsuse probleemi. Või mis üldse on kiire bass? OSX-iga juba peaaegu pidime vaidlema hakkama.
OB bass on aga ikkagi korralik ainult aktiivse korrektsiooniga. Ma olen selle teooria korralikult läbi närinud ja ilma korrektsioonita passiivset katsetanud. Kui mitme meetri laiusi paneele ei taha kasutada, on see ainus võimalus. Ehitatakse küll selliseid alla 1 m paneelidega ja müüakse neid kalli raha eest aga ega nad reaalselt madalamat ja paremat bassi ei anna kui pisike riiulikõlar, selles mõttes on OB-s lihtne pettuda. Vaata näiteks Jamo R907 mõõmist https://www.stereophile.com/content/...r-measurements
Eks OB-d peab ikka ise kuulama, siis saad aru mis ta on.
Kui keskmised ja kõrged elemendid, mis tavaliselt inverter või kinnises kastis on omaette eraldatud ruumis/kopsikus, teha läbi kasti tagaseina avatuks, kas siis saab lava ja detailsust juurde?
Ei, see pole seotud üldse ob teemaga või kastiga, see on pigem kinni esipaneelis, valjukates ja filtrites ja siis edasi aktiivses elektroonikas. Ja muidugi lõpus posimises.
Moile vastuseks on mis on kiire bass, väga hea, pigem reeglina kirjeldatakse seda nii kui bass väga madalale ei ulatu.
Ma üht teist kuulnud olen ja sellepärast ka enam vähem saan aru kompromissidest
Jamod see aasta olid Poolas messil väljas, ei viitsinud kuulata isegi kui aus olla, mitte et see teema ei huvitaks. Ma aeg ajalt olen mõelnud ja fantaseerinud selle ob asja üle aga hetkel on nii.
Paneeli puhul on esimene kriteerium materjali resonats. Mul on 28mm MDF, +jäigastavad elemendid. Seejärel kuju - mida suurem on ekraan, seda kergemini saab bassi kätte. Samas, mida kõrgemaks läheb sagedus, seda vähem peaks paneeli olema.
Akustiliselt läbipaistev riidest ekraan on abiks tolmu vastu.
Jah, kui keskribale kastkõlaris teha tunnel avaga tagaseinas, muutub heli huvitavamaks, sügavamaks ja vähem kompreseerituks küll. Niisuguseid olen ise teinud ja on tehtud ka mujal. Kuid summutada on seda tekkivat toru vaja igal juhul. Kõrgete avamine on omaette kunsttükk.
OB bass ei peagi ja ei olegi täpselt sama iseloomuga kui näiteks 8" bass kastis teha saab. Me ei hinda ju helirõhku ehk kogust, vaid kvaliteeti, ülearuste resonantside puudumist helis. Jah muidugi tuleb kulutada valjuhäälditele rohkem kui kastkõlari puhul - aga eesmärki ja tulemust sllmas pidades on see õigustatud. Minul on paneel summaarselt küll üle meetri aga kurta pole midagi.
Kui kuulan kastkõlariga teatud lugusid, on podinat mürinat küll, aga klaaskapil üks ei klirise. Kuulan samal tugevusel OB'd on puhas noot ja mürinaid ei ole, kuid klaaskapil uks kliriseb vaikselt, järelikult on helirõhku rohkem kuid see on loomulikum, ei sisalda midagi mida seal olla ei tohiks.
Ma ei ütleks et aktiivkorrektsioon uimane oleks, niikaua kuni faas klapib pole see probleemiks.
Autospordis on termin "erikaal". See on auto võimsuse ja kaalu suhe, ning mis ütleb tehnikule rohkem kui mistahes firmanimi. Samamoodi on valjuhääldites membraani kaal ja magnetmootori jõulisus selges seoses, kui see "erikaal" on liialt paigast siis tee mida tahad, membraan ei liigu (nagu vaja). Väiksemal mõõdul on kergem teha tugev magnet kui tahetakse, kuna membraan on kergem, on kergem selle liikumist ka kontrollida. Hea DSP aktiivlahendus võib suuta kontrollida, aga sellel on oma hind ja vastulöögid - nagu näiteks DSD võimaluse praktiline puudumine.
Ei midagi hullu, PAP lahenduse kloonis saab täiendada bassiekraane ka külgedelt paneelidega, nii et summaarne paneeli mõõt paraneb ilma oluliselt visuaalis kaotamata.
Konfutsius
Ma ei ütleks et aktiivkorrektsioon uimane oleks, niikaua kuni faas klapib pole see probleemiks.
Autospordis on termin "erikaal". See on auto võimsuse ja kaalu suhe, ning mis ütleb tehnikule rohkem kui mistahes firmanimi. Samamoodi on valjuhääldites membraani kaal ja magnetmootori jõulisus selges seoses, kui see "erikaal" on liialt paigast siis tee mida tahad, membraan ei liigu (nagu vaja). Väiksemal mõõdul on kergem teha tugev magnet kui tahetakse, kuna membraan on kergem, on kergem selle liikumist ka kontrollida. Hea DSP aktiivlahendus võib suuta kontrollida, aga sellel on oma hind ja vastulöögid - nagu näiteks DSD võimaluse praktiline puudumine.
Ei midagi hullu, PAP lahenduse kloonis saab täiendada bassiekraane ka külgedelt paneelidega, nii et summaarne paneeli mõõt paraneb ilma oluliselt visuaalis kaotamata.
Sa teed liiga suuri lihtsustusi. Kui valjukate puhul on "erikaal" erinev, ehk membraani mass ja magnetmootori jõulisus, siis on valjukatel erinev kasutegur, resonantsi sagedus, Qts ja muud parameetrid aga see ei tähenda kuidagi, et suurema massiga valjukat ei suuda magnetmootor kontrollida. Kontrollitavuse määrab see, kui palju valjuka töö käigus temasse salvestub reaktiivenergiat ja see ei ole kuidagi otseselt seotud menbraani massiga vaid rohkem Qts-iga.
Selline paneelide laiendamine on OB puhul ohtlik asi, sest lisaks dipooli piigile tuleb sellel juhul alla ka esimene dipooli miinimum ja see võib jätta augu ASK-sse.
Umbes nii: http://www.linkwitzlab.com/images/gr...response2c.jpg
Comment