Teade

Collapse
No announcement yet.

OB kõlarid Eestis?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: OB kõlarid Eestis?

Kahe keskribaga on heliallikas punktjam, kui on nii nagu sel uusmeremaa poisil, siis võib vahel tunduda et helipilt nagu mingis mõttes õõtsub üles alla (klassikalise muusikaga näiteks).
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

Comment

Mis Uusmeremaa poisist see jutt käib?
      Kahe keskribaga, kui need asuvad ülestikku, on vertikaalne kõlari suunakarakteristik kitsam, põranda ja lae peegeldused on väiksemad. Mul on nad veel paneelil erineva laiusega kohas, mis hajutab dipooli maksimume ja miinimume. Suur poleemika oli muidugi sellest, et kas on vahet kui nad on järjestikku või paralleelselt, mul mingit vahet ei õnnestunud tuvastada.

Comment

Ma olen selle gainphile'ga ühes teises foorumis väheke suhelnud ja ta justkui rääkis et ta on new zealandist. Praegu blogis on tal küll Melbourne, aussie. Aga võisin ühe teise tegelasega ka segamini ajada, saab olla küll.

Suur poleemika... ei minul küll poleemikat polnud, mul täitsa kama kas ja kuidas keegi neid ühendab. Lihtsalt mina eelistan ühendada rööbiti. Seejuures ma ei valiks neid valjukaid identsetena, vaid veidi erinevatena, nagu gainphile S19 ka tehtud on. Kuid ma asetaks nad siiski d'appolito'na.
        Ma ei usu et 140 pidas probleemiks jada või rööpühendust, ilmsel pidas ta silmas miskit muud aga eks ta täpsustab kui saab.
        Konfutsius

Comment

Gainphile S19 pole ju üldse see sama, mis Arvo Pärt Picante, ei asetuse aga sagedusriba mõttes di'appolito. S19-l on kõik valjukad omasse ribasse filtreeritud, AP Picantes on keskribad enamuses kattuvas sagedusribas.
          AP Picante pidid muide seisma kolikambris ja igapäevane kuulamine pidi nendega käima, mida ka Ergo endale parajasti ehitab/modelleerib:
          This thread was created for the purpose of introducing all the key concepts and documentation for the completed Wavecor Ardent without having to roam through the journal of the original Wavecor Ardent Thread. A little bit of the history of the Ardent project will be included in the introduction, but mainly this is intended to
          viimati muutis kasutaja moi; 06 m 2018, 19:38.

Comment

Tubli moi, saad aru küll mis piltidel on .

Point ongi selles et S19 on kahe erineva keskribaga omas alas ja mitte d'appolito asetuses - mina kasutaks S19 keskribavaljukaid JonMarchi lahenduses (=d'appolito + erinevad ribafiltrid)
            D'appolito selgitus tehniliselt on hea, aga mittefüüsikust kuulaja kuuleb eelist selles et näiline heliallikas on enamikus spektris justkui ühest punktist lähtuv. Seda arvestades ma asetaks väiksemamõõdulise keskriba allapoole, suurem siis kõrgetest ülespoole - nii on ASK sobitamise võimalused paremad ka ka näiline heliallikas ei lähe nii laiali kui S19 puhul.
            Akustiliste helinäidete ja ka filmiheli puhul on see end heast küljest näidanud.

moi, hea et sa HT foorumit meenutasid - siin küsiti just et kas keskriba taha tunneli avamine midagi mõjutaks... HT foorumis Statement nime all on neid variante küll lahatud, üks esimesi mis foorumis ette tuleb - http://www.htguide.com/forum/showthr...uild-amp-Setup

Esmalt postitatud martk poolt Vaata postitust
            Kui keskmised ja kõrged elemendid, mis tavaliselt inverter või kinnises kastis on omaette eraldatud ruumis/kopsikus, teha läbi kasti tagaseina avatuks, kas siis saab lava ja detailsust juurde?
            viimati muutis kasutaja OSX; 06 m 2018, 20:18.
            Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
              Sulle on koht 11. reserveeritud.
              Tegelikult tuleb nende OB-de arvu veel 4-5 võrra tõsta, Hipi on kunagi väga produktiivne olnud: http://www.elfafoorum.eu/threads/253...lari-katsetus) ja ka minu selle OB-ga nakatamine on tema hinge peal.

Comment

Ma müüsin ka siin foorumis ühed Forsmanid kunagi.
                "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Ah mis te selles numbris kinni olete - olete audiofiilid või statistikud?
                  Statistikutele teadmiseks et dipoolseid helisüsteeme on Eesti tuhandeid, kui keegi teab palju on siin aegade jooksul tagant avatud raadioid müüdud/toodud siis jõuab juba mingi numbri lähedale. Siis on ikka klassikalises mõttes dipoolseid kõlareid samuti liikvel olnud, nii ise tehtud kui tööstuslikke, endalgi on kuskil lakapeal kellegi 70'ndel tehtud avatud kõlarite kastid. Näiteks mingi Vesna lamava kassetika komplektis olid tagant lahtised kõlarid kus 2x3GD-38 sees, isegi elektrostaatilisi müüdi vene ajal ja praegugi on paar Marin Logan Sequel II hübriide saadaval. Kui õieti mäletan siis kasutaja MK piltidel võis kunagi näha Audiostatic'u väiksemaid dipoole, nii et neid on igas variandis ja konditsioonis me ümber. Lihtsalt neid ei reklaamitud kui dipoole ja reeglina kippusid nad olema siiski klassikalise kasti välimusega, ehk et otseselt paneelidena neid nagu eriti näha polnud.

Mismoodi aga see müstiline number meid siin teemas aitab mingit poppi lahendust leida?
                  Konfutsius

Comment

kui seinapeale riputatavaid 3AC507 kõlareid avatuteks lugeda, siis leidub endalgi üks selline... sees leidub üks 3GD-38 ja selg on auke täis papist

peab mainima et teleka kastisees tegid nood valjukad oluliselt paremat häält.

Comment

Akustiline paneel oli ju märksa suurem... pidigi endast kõik andma.
                      Konfutsius

Comment

See "jama" oli keskmiste jadas ühendamise kohta: http://www.elfafoorum.eu/threads/407...l=1#post532287

Mõtlen, et kas ikkagi oleks mõttekam panna T-M-W ja SW-SW nagu LX521 või siis M-T-M ja SW-SW? Kui need AP Picanted kuskil kolikambris seisavad, siis vast pole väga mõtet nendele mõeldagi... Huvitav kust see AP nimi mängu tuleb?

Comment

Ega see OB-kõlarite arv nii tähtis ei ole, lihtsalt näitamaks kui vähe tõsisemaid selliseid ikkagi meil on.
                          Kui minu MTM variandist rääkida, siis see, mis Hipi arvates paremaks läks, kui üks valjukas mängima jätta, oli ikka see suurenenud dipooli muhk kesksagedusel, seda näitasid konkreetselt ka mõõtmised.
                          AP Picante on vähemalt neljas versioon sarnase nimega ja ehitusega kõlaritest, vanemata kohta eriti infot ei leia kuna Htguide foorum on vist uuendustega koos ajaloo alla vett lasknud.
                          Viimane, Picante versioon on DSP-ga. Kust nime sai ei tea. Järgi on neid kõki tehtud. Ega nad kolikambris sellepärast ei seisa, et nad kehvad oleksid, tegijal on lihtsalt ruumi palju vähem kui kõlaripaare ja tekkisid uued väljakutsed. Täpsemalt miks ja DSP osast saab lugeda siit : http://www.htguide.com/forum/showthr...l=1#post619882
                          viimati muutis kasutaja moi; 07 m 2018, 10:43.

Comment

Arvo Pärdi nimi tuleneb sellest et Jon on lihtsalt väga suur Arvo Pärdi austaja ning esimesed suured dipoolid jätsid talle niivõrd hea mulje et otsustas need AP'ks nimetada. Esimesed polnud muide sugugi aktiivse DSP'ga.
                            Konfutsius

Comment

Kas see OB näitab nüüd just audiofiili "tõsiseltvõetavust" -+ vb. lihtsalt muusikalist eelistust/prioriteeti. Näit Audes Excellence 4(?) OT võimu taga, kõlas orkestrimusika VÄGA emotsionaalselt ja kaasahaaravalt, samas vokaal ei avaldanud erilist muljet. Ka teises kohas kuuldud B&W Nautilus 805 kõlas vokaali osas paremini, rääkimata Visaton B200 põhjal baseeruvast OB kõlarist. Võibolla viimasel ajal "väga" populaarne Accutoni keraamiline keskriba, teeb ka kastis imesid - pole kahjuks kuulnud.
                              viimati muutis kasutaja marcor1; 07 m 2018, 13:35.
                              -

Comment

S. Linkwitz uuris põhjalikult Accutone keraamilisi ja ka Seasi magneesiume, pidas viimast paremaks vähema jääkenergia pärast. Moonutused on mõlemil väga madalad. SL uuris konkreetselt Seasi 6,5" midbassi, kuid otsustas 8" kasuks ainult selle märksa suurem kasuteguri pärast. Tema kodukal on see info olemas.
                                Konfutsius

Comment

Working...
                                X