Teade

Collapse
No announcement yet.

Minu süsteem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Minu süsteem

tervist.
    seoses kõlarite valmimisega on kogu helisüsteem juba suht lõppstaadiumis ja võib teda laiemale ringile eksponeerida.
    kõigepealt siis kõlaritest. kõlarid on üheribalised fullrange elementidega tornid. elemendid on visatoni BG20. kõlarite disaini poole pealt nii palju, et tahtsin teha midagi pikka ja nii peenikest kui võimalik. nii nad saidki siis 1,2m kõrged ja miski paarkümend senti laiad ja sügavad. viimistluse poole pealt otsustasin klassikalise poolmatt musta kasuks. hing ihkaks küll midagi teistsugust, aga nende kõlarite pealt tahaks kunagi saada kapitali ka uuteks projektideks. ehitusliku poole pealt on 99% isetehtud. tänud ka Indrekule, kelle käest tellisin ära freesitud esipaneelid, et saaks elemendi ära uputada. ja üldiselt oli Indrek igat muud pidi ka abiks
    kast ise on tavaline invertertüüpi kast, mille projekteerimine ja häälestamine on kestnud oi kui kaua. sisemiselt on kast kolmekordselt toestatud ja stabiilsuse üle ei nuriseks. kõikse magusam asi aga nende juures on just heli, mida nad edastada suudavad. fullrange kõlariga teadupärast mingeid suuri filtreid ei kaasne ja signaal jääb puhtaks ja informatiivseks. madalsageduste koha pealt üllatusin eriti. mõtlesin, et äkki on vaja ka bassituge subwoofri näol, aga peale kuulamisi selgus, et siiski selleks vajadust ei ole. bass on kiire, täpne. piisavalt madal minu ja minu kuulatava muusika jaoks. ükski Raul Vaigla bassitõmme kuulmata ei jää. seejuures on kasti f3 kuskil 50 hertsu kandis, mis paljudele supakameestele võib lausa kõrvupõletava kõrgsagedusena tunduda. üks asi on kindel. kukele see f3 sagedus. parem on asja oma ruumis ja aparaatidega kuulata ja otsustada milline on kõige meeldivam kõrvale. mitte otsustada midagi mingi numbri põhjal tehnilises passis. kesksagedus on erk ja väga detailne. vokaal on meeldiv ja igale lauljale isikupärane. trummid on naturaalsed ja täpsed. kitarr selline, mis toob kerge naeratuse näole tingitud antud elemendi isikupärast on muhk kuskil 1khz ja 5khz vahel. selle muhuga on nagu kuidas kunagi. mida kiirem ja agressiivsem on muusika, seda enam tuleb ta esile. aga mida aeglasemaks muutub muusika, seda vähem paneb seda tähele. peaaegu üldsegi mitte. ja samas rockkitarristi kitarr peabki olema natuke lõikavam kui jazzmuusiku oma. kõrgete ots on selge ja puhas, mulle need topeltkoonuse kõrged igastahes väga meeldivad
    nüüd siis võimendist ja cd-dekist.
    dekk on mul Sony CDP-M305. high end ta just nüüd ei ole, aga kõige madalama otsa asi ka mitte. minu vajadusi hetkel rahuldab ja "ette" ta ei jää. võimendiks on vanakooli ressiiver Sansui 1000x. väga pehme, sooja ja naturaalse häälega pill. kui esimest korda ta sisse läilitasin ja muusikat kuulama hakkasin tundus justkui, et muusika "ärkas".

üldiselt olen süsteemi jõudlusega rahul. helipilt on kõlaritel väga 5+. tea kas see on sellest, et kõik sagedused tulevad ühest allikast või midagi... aga jah, rahul veel, uued mõtted on juba peas

edit: veidi ulatuslikum pildigalerii siin.

Kena, korralik töö

Comment

Mulle meeldib nende kõlarite juures see,et elemendid nagu sulavad kastiga kokku. Mõnes kõlaris ei ole suudetud elementi kastiga "kokku viia" ja see riivab kohe minu silmi..

Comment

Väga ilusad ja head asjad. Õnnitlused hea audio süsteemi puhul kadedaks ajab.
        S A C
        Siberian Audio Concept

Comment

väga kena
          Sound Blaster Live! 5.1 + Sansui AU-9500 + TU-9500 + 2xEstonia 35 AC-021
          www.sansui.us/AU-9500.htm

Comment

5+ tõesti
            aga kui kalid need elemendid on

Comment

@ botased! loe seda teksti seal üleval! siis saad aru et tegu (LOE VISATON BG20-tega.
              Ja siis natuke ringi uurides leiad siit samast tevalost siukse koha nagu Visatoni auditehnika.
              ja siis see element on siin!
              http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...20.html&lng=est
              S A C
              Siberian Audio Concept

Comment

suvel kui ma nad ostsin olid miski 450 krooni tükk vist. eks nad on praegu ka tevalos olemas.

Comment

Tere!
                  Kompu töö!!
                  Sina soovitasitki kunagi mulle lairiba kõlle teha,aga ma tänini veel ei ole teinud,sest ma ei ole kunagi lairiba kõlle sellistes kastides ja koduvõimu taga kuulnud.Kas kuskil eesti kaubanduses on selliseid asju koos kuulamisvõimalusega?
                  Mul on endal olemas üks suur kõll ELEKTROONIKA ,millel kaks 28cm lairiba sees,äkki saaks nendest midagi analoogset teha ja kas tasub selliste membraanidega üldse midagi ehitada?Ma tegin nendest pilte ja panin oma piltide sekka.Vaadake ja ehk annate nõu.
                  Aitäh.
                  http://www.album.ee/user/16860279

Comment

no kui saaremaale oled tulemas anna teada
                    sinu konkreetsete lairibade kohta midagi erilist öelda ei oska. ise olen üritanud vanadest vene asjadest natuke rohkem mööda käia aga see selleks. need on vist mingid valjukad, mida bassivõimudes kasutati. ei tea kui hästi nad kõrgeid mängivad. aga eks su oma kõrv on kuningas ja katsetamine pole kunagi halba teinud

Comment

Väga viis töö B)
                      Elemendid sobivad tõesti kastiga üli hästi kokku.

Comment

Kas tohib küsida mis nende kastide välismöödud on
                        tahaks ka vict proovida

Comment

Nonii Toomas, kus suitsu seal ka tuld Lahe, saidki asjad lõpuks valmis, ja pildid mis mind väga rõõmustavad! Nüüd jääb vaid planeerida sinu juurde tulek ja ...

Igatahes, asjad näevad väga viisakad välja, ja tulemus on tunduvalt parem kui sa mulle vihjasid - väga nägusad. Eritii väga meeldib mulle pildipeal paigutus, see lubab sul oma meistriteost kuulata peaaegu ideaalilähedaselt.

Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
                          indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Originally posted by intz@May 8 2004, 23:29
                            Nüüd jääb vaid planeerida sinu juurde tulek ja ...
                            ... ja õlled on minu kulul
                            aga kastidest veel nii palju, et kokku vast mingi neli-viis kihti pahtlit, viis-kuus kihti värvi. oleks ka palju ennem valmis saanud kui töö ei oleks toimunud poolpimedas paneelmaja kelris :P sellegipoolest olen ise ka natuke uhke. esimesed lõppviimistlusega kastid ja nii

aga Botased. asi on nii, et nende kastide teoreetiline planeerimine ja häälestamine on alanud juba eelmise suve lõpus. suht pikk aeg, et oma tööd lihtsalt kuskil koos kogu tehnilise dataga avalikult eksponeerida. ja veel, eks iga kingsepp jäägu oma liistude juurde. ma kardan, et Sina võid nendes kõlarites pettuda. inimesele, kelle süsteemist poole moodustavad subwoofrid ja arvatavasti blues, jazz, funk jne muusikamaitse alla eriti ei kuulu võivad need kõlarid pettumuse valmistada. ükskord olen pannud mingi trääntsi loo peale. no ei ole ikka see, kui müristavad kolm subwoofrit. ei ole lihtsalt. mine parem kuskile poodi, kuula erinevaid kõlareid ja hakka oma maitset kujundama, mida sa täpselt kõlarist ootad. üks riba, kus veidi on tingitud madala subbassi pealt ei pruugi see mitte olla.

väga arrogantne ja ennasttäis post tuli... aga noh, ma lihtsalt kardan, et nii need asjad paraku praegusel hetkel on.

Comment

ära ole kade. no las poiss teeb ka endale samasugused saab kuulata mis akustilise muusika jaoks hüva on. ega ta siis neid müügiks vorpima hakka, pealegi nagu sa ütlesid vajavad sellised asjad häälestamist. jagamisrööm on kõikseesuurem rööm.. ja ega siis see et mõnel mehel samasugused kõlarid on ei tee sinu omasid halvemaks.

Comment

Working...
                              X