Teade

Collapse
No announcement yet.

Minu süsteem

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by Ali_Qiller@May 11 2004, 21:59
    ära ole kade. no las poiss teeb ka endale samasugused saab kuulata mis akustilise muusika jaoks hüva on. ega ta siis neid müügiks vorpima hakka, pealegi nagu sa ütlesid vajavad sellised asjad häälestamist. jagamisrööm on kõikseesuurem rööm.. ja ega siis see et mõnel mehel samasugused kõlarid on ei tee sinu omasid halvemaks.
    Ega Zen polegi kade. Lihtsalt asi on selles, et kas on mõtet aega ja raha hakata raiskama mittevajaliku asja peale? Kui ikka muusikamaitse on hoopis midagi muud, siis mina leian, et ajal ei ole sügavat mõtet.
    Aga loomulikult keegi ei keela kellelgi midagi ette võtmast!

vahurkiv=> kuulab vääga erinevat muzooni ega suuda õiget asja leida :unsure:
    Minu kodukas

Comment

Olen üheribaliste kõlaritega kuulanud trance muusikat ja heli tundus mulle suht selge ja puhas.

Comment

Fullrange kõlarite puhul on alati tegemist meil mingisuguse kompromissiga.
        Kui eesmärgiks on mõnus sound, meeldiv kesksagedus ja kõrgete elulisus, on kaotajaks bassiosa.
        Kui vajalik on korralik bass, on keskmiste ülemine ots suht kole, kõrgeid tuntavalt vähe - hea küll, abiks supertweeter(pigistame siinkohas silma kinni).
        Antud juhul on tibake ohverdatud alumist otsa, tõenäoliselt veidi kannatanud ka ülemine ots(ei ole siiski ise neid elemente veel kuulanud, seega hüpoteetiline). ANtud juhul on kodanik Botas meil tümakafänn, kes ilmselt kavatseb neid teoorias ehitatavaid üheribalisi kasutada koos subbakaga - kaotades sellega kogu mõnususe asja juures. Seega, oleks igate pidi targem liikuda kohe vähemalt 2ribaliste juurde, m.o.t.t.

Nüüd vaatame asja teisest vaatevinklist. Meeldib mullegi fullrange, kuid ma olen suutnud leppida basside vähesusega, kuna keskmistest ja kõrgetest ma mingil juhul ei ole nõus järeleandmisi tegema. Põhimõtteliselt on üheribaliste juures kasutada paar head nõksu, aga siinkohal ei ole mõtet edasi rääkida.
        Elektroonilise, disko ja popmuusika, puhul oleks targem siiski vaadata väh. kaheribalisi kaste, kuna need sobivad antud kontekstiga paremini, on mõnes mõttes lihtsamini teostatavad ja miks mitte ka tsipake odavamad(kusjuures odavus on suhteline).
        Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
        indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Kõlarid meeldivad. Huvi pakuksid siiski mõningad täpsustused.
          Kus asuvad invertertorud, kas tagaküljel?
          Kuidas on tundlikkusega – kas piisaks nende toitmiseks ka ca 1W võimsusest?
          Ja kui ei ole just suur saladus, siis milles seisnes nende kauakestnud häälestamine, milliseid eri variante proovisid?

Comment

invertertorud on tagaküljel jah.
            tundlikkuse üle ei kurda. näiteks õhtul kui magama minnes muusika mängima jätta, siis on paraja volüümi leidmine päris tülikas, tundlikkust ülearu suisa.
            häälestamise all mõtlen eelkõige teoreetilist poolt. optimaalse kasti mahu arvutamine, häälestussageduse sobivaks timmimine, kompromisside tegemine jne. reaalselt olen katsetanud ka vatiini lisamisega veidi, kuid siiamaani ei ole vatiiniga suutnud asja eriti paremaks muuta, kuid elame-näeme.
            järgmisteks sammudeks on valjukate töötlemine. äkki annab sagedusriba ühtlasemaks muuta.

Comment

Originally posted by intz@May 12 2004, 15:52
              Fullrange kõlarite puhul on alati tegemist meil mingisuguse kompromissiga.
              Kui eesmärgiks on mõnus sound, meeldiv kesksagedus ja kõrgete elulisus, on kaotajaks bassiosa.
              Kui vajalik on korralik bass, on keskmiste ülemine ots suht kole, kõrgeid tuntavalt vähe - hea küll, abiks supertweeter(pigistame siinkohas silma kinni).
              Antud juhul on tibake ohverdatud alumist otsa, tõenäoliselt veidi kannatanud ka ülemine ots(ei ole siiski ise neid elemente veel kuulanud, seega hüpoteetiline). ANtud juhul on kodanik Botas meil tümakafänn, kes ilmselt kavatseb neid teoorias ehitatavaid üheribalisi kasutada koos subbakaga - kaotades sellega kogu mõnususe asja juures. Seega, oleks igate pidi targem liikuda kohe vähemalt 2ribaliste juurde, m.o.t.t.

Nüüd vaatame asja teisest vaatevinklist. Meeldib mullegi fullrange, kuid ma olen suutnud leppida basside vähesusega, kuna keskmistest ja kõrgetest ma mingil juhul ei ole nõus järeleandmisi tegema. Põhimõtteliselt on üheribaliste juures kasutada paar head nõksu, aga siinkohal ei ole mõtet edasi rääkida.
              Elektroonilise, disko ja popmuusika, puhul oleks targem siiski vaadata väh. kaheribalisi kaste, kuna need sobivad antud kontekstiga paremini, on mõnes mõttes lihtsamini teostatavad ja miks mitte ka tsipake odavamad(kusjuures odavus on suhteline).
              Intz se et mul etkel kodus 2 subwoofrit on ei tähenda et ma mingi ullem tümakavend olen , ma licalt tegin woofrid myygiks ja see XE lähebki 2 nädala pärast 1000eeguga ära.Ja põhimõtteliselt kui tehA mingit väiksemat sorti woofer nende üheribaliste kõrvale siis pleks ju asi nii ull kaa.

Comment

Katseta valjukaga järjestikku lülitet paralleelset LCR ahelat. Usun, et peaks andma seda 1 kuni 5 kHz vahelist küüru maha suruda.
                Ka pakuks huvi, kui võrdleksid neid mingite tavaliste mitmeribaliste kõlaritega. Mis kõrv siis ütleb?

Comment

Originally posted by @ndres@May 14 2004, 15:01
                  Katseta valjukaga järjestikku lülitet paralleelset LCR ahelat. Usun, et peaks andma seda 1 kuni 5 kHz vahelist küüru maha suruda.
                  Ka pakuks huvi, kui võrdleksid neid mingite tavaliste mitmeribaliste kõlaritega. Mis kõrv siis ütleb?
                  kui sul on mõnda head ahelat välja pakkuda, siis miks mitte.
                  noh, võrdluse poole pealt... mul ei ole olnud võimalust neid 1:1 võrrelda mingite mitmeribaliste kastidega oma võimendi, dekiga, samuti on kuulamisruum teine olnud. siiski ütleb kõrv kohe ära, et asi on teisest puust. kas ta on nüüd parem või halvem on igaühe enda otsustada, ent mulle imponeerib see lihtsus. mitmeribaliste kõlarite puhul võib tihti midagi jääda kõrva segama, eriti kui on filtriga veidi mööda pandud. täisriba asjad on aga terviklikumad ja kompromissitud rohkem oma heli poolest. spekter ei ole võibolla nii flat kui mõnel muul kõlaril olla võib, aga naturaalsuse poolest paistavad nad küll silma. kõrgete poole pealt ütleks võrdluseks näiteks DTW72 tweeteriga Visatonilt, et asi on hoopis teine. see polüpropüleenkoonus ei ole nii naturaalne võrreldes paberkoonuse kõrgetega. pigem rohkem selline agressiivne, plekine ja liiga terav. BG20 kõrgete ots mulle väga meeldib näiteks võrreldes sellega.

Comment

Ega kogematta pole pilte tehtud kõlarite valmimisest ???

Comment

Te kirjutasite, et tranci kuulamiseks pole asjal m6tet, aga kui mul on m6ned vene fullrange elemendid, siis v6iks ju nendest midagi teha? Igatahes yks k6lar, millel ei olnud tagasein 6hkupidav muutus kohe k6vasti paremaks kui ma kasti kinniseks tegin....offtopic kyll aga v6iks ju teha
                      Darkest beatz...

Comment

Originally posted by Zen@May 8 2004, 09:17
                        helipilt on kõlaritel väga 5+.
                        Kas just helipilt või see samune..tonaalsus? Või on mõlemad head?
                        F&F

Comment

Originally posted by altz+Jun 17 2004, 15:20--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (altz @ Jun 17 2004, 15:20)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Zen@May 8 2004, 09:17
                          Kas just helipilt või see samune..tonaalsus? Või on mõlemad head? [/b][/quote]
                          helipilt, ikka helipilt, mitte tonaalsus.
                          helipilt on ühtlaselt sügav ja lai, noh, ütleme, et siis suhteliselt hea.
                          tonaalsus on mingis sagedusvahemikus ülimalt meeldiv, teises jälle mitte nii palju.
                          nüüd suvi tulekul, ehk on aega hakata elementide sagedusriba suurte muhkude poole pealt mõne nipiga flatimaks ka ajama.

Comment

Originally posted by Zen+Jun 18 2004, 18:01--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Zen &#064; Jun 18 2004, 18:01)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>
                            Originally posted by altz@Jun 17 2004, 15:20
                            <!--QuoteBegin-Zen
                            @May 8 2004, 09:17

Kas just helipilt või see samune..tonaalsus? Või on mõlemad head?
                            helipilt, ikka helipilt, mitte tonaalsus.
                            helipilt on ühtlaselt sügav ja lai, noh, ütleme, et siis suhteliselt hea.
                            tonaalsus on mingis sagedusvahemikus ülimalt meeldiv, teises jälle mitte nii palju.
                            nüüd suvi tulekul, ehk on aega hakata elementide sagedusriba suurte muhkude poole pealt mõne nipiga flatimaks ka ajama. [/b][/quote]
                            Äkki poetad ka mõne nipi siia siis
                            F&amp;F

Comment

noh, nipid...
                              erinevaid filtreid võiks proovida. loomulikult selliseid, mis jätavad ülejäänud sagedusriba puutumata. ainult sealt lõikavad kus vaja. valjukaid võiks erinevate materjalidega mökeredada jne. kõigest sellest on siin, ning eelkõige muidugi välismaa foorumites juttu olnud

Comment

Plaan omale ka taolised ajsad teha (ma pole eriline tümakafänn ka, et pmst peaks sobima) Ja nii palju kui mina neid kuulnud olen, oli küll asi 5+

Comment

Working...
                                X