Teade
Collapse
No announcement yet.
Arvutile kõlareid
Collapse
X
-
Vs: Arvutile kõlareid
Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitustMismoodi nende DSP seadistuste UI välja näeb, mida seal muuta saab?
Hea hoiatus neil tagaküljel.
Edit: siin on paar screenshotti
Toidan trolle!
Comment
-
Sobib selle teema pealkirja alla, kuid pole teema senise arenguga liiga palju seotud.
Avastasin sellise toreda vabavara nagu Equalizer APO mis on põhimõtteliselt soft-DSP.
Konfimine käib tekstifailidega, lihtne graafiline liides on tal ka, aga lisaks on ka teised teinud talle kasutajaliideseid. Ning veel oskab ta REW genereeritud filtri eksporte kasutada. Päris tore mänguasi, kellel päris dsp-d laual pole, minu arusaamist helipildi tekkest on lühikese ajaga avardanud. Lisaks saab arvuti/töölaua kõlarite väiksed puudused mugavalt järgi aidata.Toidan trolle!
Comment
-
Kuna keegi eriti normaalse hinnaga head DSP-d teha ei taha ja mul ikka mitmel juhul on oma põhi DSP ressursist on puudu tulnud, siis mul on ka see soft tähele panu all olnud, saaks mõne ventikata PC peal täitsa võimeka DSP kokku, ainult 6 kanalit üle SPDIF-i DAC-i saada on keeruline.
Comment
-
Esmalt postitatud redart poolt Vaata postitustSobib selle teema pealkirja alla, kuid pole teema senise arenguga liiga palju seotud.
Avastasin sellise toreda vabavara nagu Equalizer APO ... Lisaks saab arvuti/töölaua kõlarite väiksed puudused mugavalt järgi aidata.
Equalizer APO is a parametric / graphic equalizer for Windows- virtually unlimited number of filtersDigital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.
Comment
-
Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitustKuna keegi eriti normaalse hinnaga head DSP-d teha ei taha ja mul ikka mitmel juhul on oma põhi DSP ressursist on puudu tulnud, siis mul on ka see soft tähele panu all olnud, saaks mõne ventikata PC peal täitsa võimeka DSP kokku, ainult 6 kanalit üle SPDIF-i DAC-i saada on keeruline.
Multichanneli välja saamine on ikka pähkel. Millele on küll MiniDSP USBstreameri näol 95 taalane lahendus olemas. Aga siis võiks juba MiniDSP DSP mooduleid kasutada, või neil on jõudlust liiga vähe?Toidan trolle!
Comment
-
Esmalt postitatud redart poolt Vaata postitustLisaks saab arvuti/töölaua kõlarite väiksed puudused mugavalt järgi aidata.Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.
Comment
-
Kordan üle konteksti, milles ma enda postitust mõtlesin.
a) minu jaoks arvuti kuulamiskoht on vähem oluline kui "peamine". Ma vähemalt hetkel ei oma siin kuigi kalleid kõlareid ja ei kavatse ka kuigi palju investeerida. Seega on okei, kui asjad on rohkemate kompromissidega.
b) kuna selle koha ainuke heliallikas ongi arvuti, siis on arvuti väljundile rakendatav profiil automaatselt global. mis teeb mugavaks vajadusel ka permanentsema iseloomuga korrektsioone rakendada.
c) ma ei kavatse sellele kuulamiskohale mingit helisummutust, bassilõkse vms rakendada ja kõlarite kaugus seinast ei ole ka väga muudetav.
d) igal juhul on parem room moded kontrolli alla saada faasi nihkumise hinnaga kui kaotada kogu madala otsa selgus kuminasse.
e) promosin seda kui ülilihtsat ja igaühele kättesaadavat võimalust ilma midagi investeerimata mängida "what if" stsenaariumeid ja läbi selle õppida ning mõelda, kuhu oma varustusega edasi areneda, mis on oluline, mis mitte.
Lisaks, minu jaoks on reguleeritava ribalaiuse ja sagedustega PEQ ja fikseeritud eq põhimõtteliselt väga erinevad riistad. Esimene on kasutatav kõlari ja ruumi sobitamiseks, teisega saab vaid avaldada arvamust helirezissööri ja kõlaritootja töö kohta.Toidan trolle!
Comment
-
Vaatan, et mu eelmises postis oli suur viga, mille nüüd ära parandasin: peab olema mittelineaarsusega.
Kõik oleneb olukorrast ja sellest kui palju keegi on nõus kulutama.
Kui ikka pole plaanis rohkem raha alla panna, siis saab ka nii, kuigi tead isegi, et asi ei ole parim võimalik.
Comment
-
Arvuti puhul on igasugu võimalusi küllaga, ka täitsa tasuta. Milleks pakkuda välja poolikut lahendust, ja veel nii pikalt seletada, mitte millestki. Kõlarite puhul, millel on DPS, on sellega tegelemine vältimatu, ja vahet pole, kas on kallis või odav. Aga tänan väga, mul rohkem küsimusi pole.Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.
Comment
-
Esmalt postitatud home poolt Vaata postitustSaan ma õieti aru, et arutada pole siin midagi, pole muretsemiseks põhjust, midagi kompenseerida pole, ribasi võib lajatada nii palju, kui palju soovi on.
Esmalt postitatud home poolt Vaata postitustArvuti puhul on igasugu võimalusi küllaga, ka täitsa tasuta. Milleks pakkuda välja poolikut lahendust, ja veel nii pikalt seletada, mitte millestki. Kõlarite puhul, millel on DPS, on sellega tegelemine vältimatu, ja vahet pole, kas on kallis või odav. Aga tänan väga, mul rohkem küsimusi pole.Toidan trolle!
Comment
-
Esmalt postitatud home poolt Vaata postitustSaan ma õieti aru, et arutada pole siin midagi, pole muretsemiseks põhjust, midagi kompenseerida pole, ribasi võib lajatada nii palju, kui palju soovi on.Esmalt postitatud home poolt Vaata postitustEsitasin konkreetse küsimuse, vastust ei saanud. Las ta siis olla, vähemalt kui keegi kasutada tahab, teab millega tegu on.
Küsimused oleks olnud: kuidas digitaalne filtreerimine mõjutab faasi, millised on erinevused analoogfiltritega, milline on faasi muutumise kuuldav mõju.
Ma ei tea ühtegi vastust, ma teen alles esimesi samme digitaalse filtreerimise vallas. Loodan, et keegi on nõus enda rohkemaid kogemusi jagama.Toidan trolle!
Comment
Comment