Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõlarite "tuunimine"

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kõlarite "tuunimine"

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
    Modijatel on üks eelis, marketingi osakond ei ole omahinna piiri ette pannud.
    Ehk nagu juba eespool MK vihjas, toojad teevad kõlareid nii, et saaks müüa võimalikult odavalt tehtud asja võimalikult suure kasumiga, modija teeb endale head asja.
    Umbes nagu tootmise ISO sertifitseerimine, võib toota mida tahes p..ka aga peaasi, et kõik ette kirjutatud reeglitega süsteemi järgi.
    Lihtsalt selline küsimus, kaua te olete väljaspool Eestit elanud, et sellist juttu räägite? Võtate Eestis oleva röövkapitalismi ja kannate üle Taani?
    Seda ei saa võrrelda, uskuge mind, ma olen elanud Norras kuus aastat. Selline mõtteviis on kohane siin, aga mitte seal. Aga ma saan aru, et kui võrdlusmomenti pole, siis on keeruline.

Comment

Ma arvan, et need modijad naudivad rohkem protsessi, kui selle tulemust.
      Oma kätega millegi "parendamine" annab hea enesetunde. Kui on aega ja võimalusi - siis milles küsimus?
      Mõistlikum oleks küll tegeleda päris oma kõlarite ehitamisega, aga see nõuab tööpinke ja tekitab palju saepuru.
      Puhtam ja kuivem on lihtsalt modida.

Comment

Läheks siis juba konkreetsemaks.
        Mitu meest meil on Franco Serblini tasemel? ( tegudega tõestatult, mitte mula poolest )
        Paar, mitte enam ja nemad ilmselt ei hakka paarisaja eest kellegi Sonuseid tuunima. Nad teevad juba oma asja!

Comment

Kõlarite "tuunimine"

Esmalt postitatud sewar poolt Vaata postitust
          Ma arvan, et need modijad naudivad rohkem protsessi, kui selle tulemust.
          Täpselt, Mundorfi asemele midagi muud panna annab tuntava muutuse ...

Esmalt postitatud melll poolt Vaata postitust
          Mitu meest meil on Franco Serblini tasemel? ( tegudega tõestatult, mitte mula poolest )
          Nõus!
          viimati muutis kasutaja Scott; 07 December 2019, 04:03. Põhjus: järjestikpostitused kokku (kasuta multiquote nuppu mitme postituse tsiteerimisel)

Comment

Esmalt postitatud Veix7 poolt Vaata postitust
            Lihtsalt selline küsimus, kaua te olete väljaspool Eestit elanud, et sellist juttu räägite? Võtate Eestis oleva röövkapitalismi ja kannate üle Taani?
            Seda ei saa võrrelda, uskuge mind, ma olen elanud Norras kuus aastat. Selline mõtteviis on kohane siin, aga mitte seal. Aga ma saan aru, et kui võrdlusmomenti pole, siis on keeruline.
            Kaua sa oled helitehnika tehnilst poolt uurinud ja palju sa oled erinevate tehaste inseride intervjuusid kuulanud uurinud, ning palju nende toodangiga kokku puutunud, palju oled võrdlevaid teste teinud jne.

Kõlari häälestamise puhul protsessi nautimine on küll väga haruldane, see on töö ja nautida seda pigem väga lihtne ikka pole. Vähemalt minu kogemusel põhjal mitte.

Comment

Esmalt postitatud MK poolt Vaata postitust
              see on töö ja nautida seda pigem väga lihtne ikka pole
              Minu kogemus ütleb, et igasugune modimine ja iseehitamine läheb kokkuvõttes kallimaks, kui kohe poest uus ja parem asi osta. Mõte on ainult siis, kui ehitad midagi nii erilist, mida mõistliku hinnaga, ei müüda.
              Aga modida mingeid inverterkõlareid?
              Ma arvan, et see on ikkagi nauding protsessist. Valus nauding.

Comment

Kaua sa oled helitehnika tehnilst poolt uurinud ja palju sa oled erinevate tehaste inseride intervjuusid kuulanud uurinud, ning palju nende toodangiga kokku puutunud, palju oled võrdlevaid teste teinud jne.
                Ma räägin siin mõtteviisi erinevusest, nagu ettevõtjate ainus eesmärk oleks iga hinnaga kokku hoida. Saad aru, see on Skandinaavia, see pole USA ega Eesti. Kui vaja, panustatakse raha ja oskused, mitte ei ei vaadata, et siit saame krooni kokku hoida. Miks on Põhjamaades naeruväärse rahvaarvu juures tohutult maailmakuulsaid firmasid?
                viimati muutis kasutaja Scott; 07 December 2019, 04:04. Põhjus: eelnevat ei pea täielikult tsiteerima

Comment

Aga sa ei saa ise aru ja ei täpsuta ka. Mida kokkuhoiust sa rääägid.
                  1. Mõtteviiside erinevused näiteks kõlaritiootjate inseneride poolt.
                  2. Kui on vaja teha erinevad seeriad, siis sihitakse sihtgruppi. Siin pole vahet kas skandinaavia või usa või eesti
                  viimati muutis kasutaja Scott; 07 December 2019, 04:05. Põhjus: eelnevat postitust ei pea täielikult tsiteerima

Comment

Kõlarite "tuunimine"

Aga sa ei saa ise aru ja ei täpsuta ka. Mida kokkuhoiust sa rääägid.
                    Ma räägin sellest, et Eestis püütakse iga kuluartikli või vahendiga kokku hoida, Skandinaavias kui sa vajad midagi töö teostamiseks, siis selle ka saad.
                    Ja näiteks Dynaudio kõlarid, samuti System Audio omad mängivad kõik, sõltumata hinnast.

Aga samas, ma olen avatud pakkumistele, kui keegi näiteks maksab mulle 1000 eurot, siis ta võib mu kõlareid püüda modida. Sest kus ta neid mujalt ikka saaks?
                    viimati muutis kasutaja Scott; 07 December 2019, 04:07. Põhjus: eelnevat ei pea täielikult tsiteerima; järjestikpostitused kokku

Comment

Esmalt postitatud sewar poolt Vaata postitust
                      Mõistlikum oleks küll tegeleda päris oma kõlarite ehitamisega, aga see nõuab tööpinke ja tekitab palju saepuru.
                      Puhtam ja kuivem on lihtsalt modida.
                      kesse ostab ainult saepingi ja tolmuimeja jätab ostmata....

Comment

No kuulge, ega siis iga kõlarivalmistaja ei oma enda puutöökoda. Näiteks B&W 8. seeria korpused on toodetud Taani mööblivabrikus, seal tehakse ka Kudose , System Audio Pandionide korpuseid, Audiovectori korpuseid. Tehas loodi kusagil eelmise sajandi viiekümnendatel, Googlest kindlasti leiab nime, ma enam ei mäleta, seega kastid on kõige väiksem asi, ideed maksavad!
                        viimati muutis kasutaja Scott; 07 December 2019, 04:07. Põhjus: eelnevat postitust ei pea täielikult tsiteerima

Comment

Esmalt postitatud Veix7 poolt Vaata postitust
                          Ma räägin siin mõtteviisi erinevusest, nagu ettevõtjate ainus eesmärk oleks iga hinnaga kokku hoida. Saad aru, see on Skandinaavia, see pole USA ega Eesti. Kui vaja, panustatakse raha ja oskused, mitte ei ei vaadata, et siit saame krooni kokku hoida. Miks on Põhjamaades naeruväärse rahvaarvu juures tohutult maailmakuulsaid firmasid?
                          Ei ole seal vahet on see Skandinaavia või Eesti, ettevõtluse tegemise ainus mõte on kasumit teenida.
                          Osatakse ka Skandinaavias koonerdada piisavalt, kui mingitest eriti laiatarbe ja odavama otsa asjadest rääkida. Muidugi kallimad asjad on paremad ja High-Endis kokku ei hoita aga lõpptarbijal tuleb alati ka kasumi marginaal ära maksta.
                          Päästab jah see, et enamus Skandinaavia kõlari tootjaid positsioneerivad ennast sinna üle keskmise hinnaklassi ja seal päris saastast ei saa asju kokku panna aga ikka tehakse nii odavalt kui antud klassi/hinna grupi toodete mingi turu keskmine kvaliteet lubab.

Comment

Kasumit annab teenida erinevalt, näiteks Eestis nelja töötajaga firma juht tunneb ennast nagu Norra piirkonna juht. Põhjamaade inimestel ka on, millest maksta. Saad ju aru, et pole mõtet võrrelda Radiotehnikat isegi Dynaudio odava otsaga. Seda ma tahangi väita. Audese vastu pole mul midagi, hea, et selline firma on.
                            viimati muutis kasutaja Scott; 07 December 2019, 04:08. Põhjus: eelnevat postitust ei pea täielikult tsiteerima

Comment

Selle vastu ma ei vaidlegi, et ka kõige odavama seeria Dynaudiot pole mõtet Radiotehnikaga võrrelda.

Comment

Ma ei tahagi sinuga vaielda, nagu ma kunagi mainisin, oled sa siin foorumis üks targemaid. Vahest lihtsalt tekib arusaamatusi juba tänu sõnastusele.

Comment

Working...