Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõlarite "tuunimine"

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kõlarite "tuunimine"

5kEUR või 8kEUR on enamike mõistes (Eesti kontekstis seda enam) kallid kõlari hinnad. Samas kui vaadata millest see letihind umbes koosneb siis selgub, et ega tootja kätte sellest rahast niiväga palju ei jõuagi. Ehk, et isegi 8k kõlarite puhul võib eeldada, et tootja kogu kulu selle tegemisel sai olla max 2500EUR.
    Ehk, et igas sellise klassi kõlaris on tehtud terve rida ratsionaalseid otsuseid ja on vägagi reaalne, et väikese modimisega õnnestub neid parendada. Kui seda teha ise on asjal jumet rohkemgi kuna on võimalus asja juures midagi uut õppida ja kui targalt kuulata ja foorumitest info kogumisel endale sobilikuna tunduvad asjad ära teha võib tulemus olla kenake samm edasi. DAC-e ja võimusid on märksa lihtsam uute vastu vahetada.... ma nats kahtlustan, et kõlaritega on see märksa raskem ja iga müügiga on võimalik rahaline kaotus suurem kui see modimisele kuluv raha. Targalt tehes saab neid modimisi ju ka nii teha, et kui ei meeldi siis saab originaal olukorra taastada. Minu modimised enamasti just sedasi tehtud. Ma küll kõlareid olen vähe modinud kuna ehitan neid ise.

Click image for larger version

Name:	Kõlari_Hind.png
Views:	1
Size:	3,0 KB
ID:	872329

Comment

Esmalt postitatud Veix7 poolt Vaata postitust
      No kuulge, ega siis iga kõlarivalmistaja ei oma enda puutöökoda. Näiteks B&W 8. seeria korpused on toodetud Taani mööblivabrikus, seal tehakse ka Kudose , System Audio Pandionide korpuseid, Audiovectori korpuseid. Tehas loodi kusagil eelmise sajandi viiekümnendatel, Googlest kindlasti leiab nime, ma enam ei mäleta, seega kastid on kõige väiksem asi, ideed maksavad!
      prototüüpimine on üks asi. masstootmine on teine asi.

prototüübid valmitatakse kõik omas töökojas.

Comment

Esmalt postitatud ergo poolt Vaata postitust
        5kEUR või 8kEUR on enamike mõistes (Eesti kontekstis seda enam) kallid kõlari hinnad. Samas kui vaadata millest see letihind umbes koosneb siis selgub, et ega tootja kätte sellest rahast niiväga palju ei jõuagi. Ehk, et isegi 8k kõlarite puhul võib eeldada, et tootja kogu kulu selle tegemisel sai olla max 2500EUR.
        Tead sa umbes kui suur on kõlaritootja enda marginaal ehk näiteks milline on selle 2400 eur kõlari omahind?

Comment

Kõlarite "tuunimine"

Ma ise arvan, et tippmudelitega tootja ei teeni suurt midagi, sest nende väljatöötamine on kallis ja müügiarv väike. Väidetavalt müüb System Audio aastas Euroopas 15000 paari kõlareid, Eestis on nad tundmatud, sest nende odavamadki mudelid on siin kallid. Samas Skandinaavias on nad väga levinud. Pandionide müügiarv on aga pigem heal juhul sadades.

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
          Tead sa umbes kui suur on kõlaritootja enda marginaal ehk näiteks milline on selle 2400 eur kõlari omahind?
          No minu töötund maksab Norras tellijale umbes 450 NOKi, ehk siis 45 eurot, Taani kõlaritööstuses ma pakun välja on hind kusagil 60 eurot tund. Seega 37,5x60=2250 eurot nädal üks tööline Taanis. Edasi võid ise arvutada, mitu töölist ja mitu tundi jne. See on ainult palgafond ja maksud.

Mul ju endal samuti SA Saxo 30-d on Made in China, SA Pandionid Made in Denmark, SA Aura 1-d Made in Denmark, Kudosed Made in England. Nagu näha, kallemaid mudeleid tehakse ikka Euroopas, sealt ka suurem hind. Bowers & Wilkins teeb ju ainult kaheksandat seeriat Inglismaal, sedagi Taanis tehtud korpustega.
          viimati muutis kasutaja Scott; 07 December 2019, 04:09. Põhjus: järjestikpostitused kokku (3 tk)

Comment

Omahinnale võib läheneda ka teisest otsast, puhtalt majanduslikust ja ärilisest. Et firma vähegi toimiks ja ära ei sureks peab kasum olema kuskil 10-15%, kui firma tahab ka areneda ja laieneda võiks veel 10% juurde lisada, kui omanik tahab kasumit välja võtta, siis tuleks veel umbes 5% juurde lisada. Kokku tuleb seega 25-30%, ehk 1680 eurot jääks omahinnaks väga umbkaudu.
            Kui rääkida aga rahvusvahelistest suurtest tehniliste seadmete tootjatest, kelle müük, arendustegevus ja tootmine on eraldi üksustes, siis neil on tehniliste toodete jaoks olemas firma siseselt nn. tehase hind. See hind katab puhtalt tehase tootmise kulusid ja ei sisalda müügi ning arenduse kulusid. Tehase väljastushind on mõnedel toodetel 2-3 korda väiksem kui firma poolne toote müügihind. Olen sellises firmas töötanud ja see on kinnitatud ning kontrollitud fakt. Kuna tegemist ei olnud kõlarite tootmisega, siis seda hinnakujundust sinna otse üle kanda ei ole väga korrektne aga annab mõtteainet.

Comment

Kõlarite "tuunimine"

Jah, ma pakuks umbes samu numbreid et jätkusuutlikku äri kasvatada. On pisike hulk firmasid maailmas kes on edasimüüjad vahelt välja jätnud ja müüvad onlines ja võimalikult otse. Schiit audio on üks näide. Nende lugu on päris huvitav ja tasub lugemist
              Hey all, I’m Jason Stoddard, the co-founder (with Mike Moffat) of Schiit Audio. You may have seen some of my posts on Head-fi. But you haven’t heard the full story of Schiit…why we started the company, how we’ve grown from June 2010 to today, the good stuff…and the bad stuff. So, in a burst of...

Kõlaritega on see vähe keerulisem aga ma olen mingil hetkel vähemalt üht Euroopa firmat kohanud kes otse kliendile müüb... aga nad annavad 30 päeva, et kõlarid tagasi saata kui ei meeldi. Seega tundub et võimalik aga usun, et nende mõningate paaridega mis siiski tagasi tulevad võib aegajalt probleeme olla kui klient neid hästi ei hoidnud. Siis raske uuesti müüa.

Mõned tulevad Googledades kohe välja ka...
              Europe's No. 1 in direct to consumer audio. Discover sound highlights from Berlin. How do you sound?

Aperion Audio was named a direct to consumer brand favorite by The No Middleman Project, whose mission is to provide a searchable directory of the world’s best direct to consumer products and brands.
              viimati muutis kasutaja Scott; 08 December 2019, 04:32. Põhjus: järjestikpostitused kokku

Comment

ma olen mingil hetkel vähemalt üht Euroopa firmat kohanud kes otse kliendile müüb... aga nad annavad 30 päeva...
                Tee siis natuke reklaami ka talle.

Comment

Häda ongi, et hetkel ei suuda meenutada

Comment

Inglise BK Electronics müüb samuti otse. Ja saksa Buchardt Audio. Viimasel ongi 30-e päevane tagastusõigus ja tasuta saatmine.
                    viimati muutis kasutaja Veix7; 07 December 2019, 12:35.

Comment

2k euroraha ühe pasiivi eest? see ei tasu ära. arvutage ise palju selle eest krk rp8'id saab.

Comment

Neid ju ei kannata kaugemalt kuulata kui pool meetrit erinevalt Buchardtitest.

Comment

Esmalt postitatud stosoorok poolt Vaata postitust
                          Neid ju ei kannata kaugemalt kuulata kui pool meetrit erinevalt Buchardtitest.
                          kogemused puuduvad?

Comment

Kõlarite "tuunimine"

Juhin sinu tähelepanu sellele, et kui kõlari letihind on 8000 eurot, siis see sisaldab juba käibemaksu, seega käibemaksu summa pole mitte 1600, vaid 1333 eurot. Kui nüüd kõik õigesti arvutada, siis tootjale jääks mitte 2400, vaid 3550 eurot.

Esmalt postitatud Veix7 poolt Vaata postitust
                            Saad ju aru, et pole mõtet võrrelda Radiotehnikat isegi Dynaudio odava otsaga.
                            Ära sa ütle, näiteks osutusid Radiotehnika kõlarid paremateks kui Verity Audio omad ja seda inimese arvates, kes on mõlemaid kuulanud.
                            viimati muutis kasutaja Scott; 08 December 2019, 04:34. Põhjus: järjestikpostitused kokku (kasuta multiquote nuppu mitme postituse tsiteerimisel)
                            "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Kõlarite "tuunimine"

Ära sa ütle, näiteks osutusid Radiotehnika kõlarid paremateks kui Verity Audio omad ja seda inimese arvates, kes on mõlemaid kuulanud.
                              Moi on samuti mõlemaid kuulanud, huvitav oleks tema arvamust kuulda, aga ta on nii taktitundeline inimene, et vaevalt me seda kuuleme.

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
                              2k euroraha ühe pasiivi eest? see ei tasu ära. arvutage ise palju selle eest krk rp8'id saab.
                              Veel rohkem saab Visatoni elemente, mdf plaati, silikooni ja kruve. Kümme paari pasiivkõlareid teeb kindlast.
                              viimati muutis kasutaja Scott; 10 December 2019, 03:32. Põhjus: järjestikpostitused kokku (kasuta multiquote nuppu mitme postituse tsiteerimisel)

Comment

Esmalt postitatud Veix7 poolt
                                Veel rohkem saab Visatoni elemente, mdf plaati, silikooni ja kruve. Kümme paari pasiivkõlareid teeb kindlast.
                                sedasi läheb kordades kallimaks tegelikult. korralikud ja täpsed formaatsaed ei ole odavad asjad. kasutatuid REMA FX450 pakutatkse 10,5k euroraha eest.
                                millegi teistsugusega plaatmaterjali ei lõikagi

Comment

Working...
                                X