Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõlarite "tuunimine"

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kõlarite "tuunimine"

Esmalt postitatud Veix7 poolt Vaata postitust
    Moi on samuti mõlemaid kuulanud, huvitav oleks tema arvamust kuulda, aga ta on nii taktitundeline inimene, et vaevalt me seda kuuleme.
    Oleks keegi küsinud, oleks kindlasti oma arvamust väljendanud. Saab seda siis siin teha: Verity Audio on ikka pea jagu üle, igast asendist. Muidugi eraldi küsimus on, kas umbes kümnekordse hinna erinevusega kõlareid on eriti mõtet võrrelda, eriti kui seda tehakes eri ruumides eri aparatuuri taga.

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
    sedasi läheb kordades kallimaks tegelikult. korralikud ja täpsed formaatsaed ei ole odavad asjad. kasutatuid REMA FX450 pakutatkse 10,5k euroraha eest.
    millegi teistsugusega plaatmaterjali ei lõikagi
    Milleks sul kindlasti omal selline saag peaks olema? Lased välja sagida kuskil, kus vastavad aparaadid olemas on ja ei maksa ennast haigeks.
    viimati muutis kasutaja moi; 08 December 2019, 11:33.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust

Milleks sul kindlasti omal selline saag peaks olema? Lased välja sagida kuskil, kus vastavad aparaadid olemas on ja ei maksa ennast haigeks.
      sellise sae omanikud ei ole huvitatud väike tellimustest. tellijat ennast selle sae ligi ka ei lasta (minul on sellised kogemused).

kõik eksperimentaal-töökojad on eestis hävitatud. masstootmist saab lihtsamini.

naabruses ühte kooli tehti tippklassi (GRIGGIO) puidutöökoda. läks nii et puidufirmad rentisid (riigi rahadega tehtu) töökoja endale ja õpilasi ei lasta ligi.
      viimati muutis kasutaja olavsu1; 08 December 2019, 13:09.

Comment

sedasi läheb kordades kallimaks tegelikult. korralikud ja täpsed formaatsaed ei ole odavad asjad. kasutatuid REMA FX450 pakutatkse 10,5k euroraha eest.
        millegi teistsugusega plaatmaterjali ei lõikagi
        Asjad ei pea nii keerulised olema, kui sa eelistad näha.
        1. Väiksemates töökodades võib saada jutule igasuguste eritellimusega ja ei taheta hingehinda. Räägin oma kogemusest.
        2. Mitmetes poodides on piisavalt korralikud saed olemas, kasvõi bauhausist plaatmaterjali ostes saad lasta mõõtu lõigata. Räägin oma kogemustest.
        3. Formaatsae asemel võid osta juhtlatiga käsisae, nt Makita SP6000J, investeering ca 500 euri, või rentida, kulu koos latiga ca 15 euri päev. Sellega saab väikese harjutamisega piisava täpsuse. Või, kui tahta lõigata korratavaid mõõte, võib juhtlatile teha paarist hingest, paarist liistust ja paarist liblikmutriga poldist abiraami ja lõikad pea kümnendikmillimeetri täpsusega korratavat mõõtu. Räägin oma kogemustest.

Millegipärast on mõttelodevus ja usk, et kallis tööriist on ainumäärav, aina rohkem levinud. Tööriist on kahtlemata oluline ja teatud levelist allapoole tulemust ei saa. Näiteks saagide puhul on küsimus selles, kas saeketta saab tsentrisse, kui ei saa, siis selle saega korratava mõõdu ja nurgaga lõikeid ei tee. Kehtib ka käsisae puhul. Kuid veel määravam on arusaamine, mida sa teed. Mäletan vineerikombinaadi jäägipoe lõikamistuba, kus sai ostetavat vineeri mõõtu lasta. Seal oli lihtsalt suur lõikelaud, ketas läbi, juhtsiiniks oli puitliist, millel kummastki otsast üks nael läbi löödud. Seda kaadervärki opereeris üks vene noormees. Nii palju kui ma tema teenuseid kasutasin, sain alati perfektsed lõiked ja täpsed mõõdud, kuigi ta tugines puhtalt silmale ja mõõdulindile juhtlatti laua külge õigesse kohta lüües.
        Toidan trolle!

Comment

naabruses ühte kooli tehti tippklassi (GRIGGIO) puidutöökoda. läks nii et puidufirmad rentisid (riigi rahadega tehtu) töökoja endale ja õpilasi ei lasta ligi.
          Palun täpsemat infot.

Comment

Esmalt postitatud redart poolt Vaata postitust
            Mitmetes poodides on piisavalt korralikud saed olemas, kasvõi bauhausist plaatmaterjali ostes saad lasta mõõtu lõigata. Räägin oma kogemustest.
            OLI. kuid ära keelati. ja saedki tassiti minema.
            Esmalt postitatud redart poolt Vaata postitust
            3. Formaatsae asemel võid osta juhtlatiga käsisae, nt Makita SP6000J,
            Kui on eesmärk teha asja vaenlasele siis küll. see ei kõlba laminaadi jaoks. Ettelõike tera puudub ja killud peksab lahti.

mul on kogemused igasugustega.

eelmine kuu sai toodud selline: https://www.amazon.de/dp/B015ZMZDYA/
            laminaati saeb vaenlasele sobivalt, vineeri kõlbaks sõbrale saagida, ideaalne tulemus on vaid laudade lahkamisel.

Comment

Tööstuslikus kõlariehituses ei kasutata formaatsaagi muuks kui detailide jämedaks lahtilõikuseks. Mõõtutöötlemine tehakse CNC pingiga. Hobiehituses sobib juhtlatiga käsisaag suurepäraselt, nagu redart ütles.

Laminaadi ettelõiketera ei ole muud kui kiire tiheda hammastusega saag. Seega saab kahe lõikega teha sama tulemuse kui seda oleks n.ö. õige saega, kui lisaks ka lõikejoon teipida, ei ole kildu nagu eriti karta.
              Aga pildil oleva saega ei saa head tulemust, kuna hammas on hõre ja kiirus on ilmselt madal.
              viimati muutis kasutaja OSX; 08 December 2019, 17:10.
              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
              Konfutsius

Comment

Kui on eesmärk teha asja vaenlasele siis küll. see ei kõlba laminaadi jaoks. Ettelõike tera puudub ja killud peksab lahti.
                Sa ei ehita hobikõlareid ometi laminaadist?
                Või ma ei mõista tegelikult, miks peaks ise endale ükskõik mida, kasvõi jalanõukappi ehitades laminaati kasutama.

mul on kogemused igasugustega.

eelmine kuu sai toodud selline: https://www.amazon.de/dp/B015ZMZDYA/
                laminaati saeb vaenlasele sobivalt, vineeri kõlbaks sõbrale saagida, ideaalne tulemus on vaid laudade lahkamisel.
                Mul on üks selle sarnane olnud. Need hiinakad on kõik samast puust. Nende täpsus ja hõbepaberist tehtud korpuse jäikus ei ole piisav, samuti mootori võimsus. Hetkel on mul sellise mehhanism isetehtud saelaua sees, nägin hullu vaeva ketta kinnituse lihvimisega, et ketast tsentrisse saada, päris heaks ei saanudki. Isegi kui laud ja kelk selle peal on nüüd täpne ja jäik, kui ketas pool mm viskab, siis on lõike täpsus ka pool milli siia sinna pluss nurkadest jookseb täisnurk ära.
                Ma proovisin alguses ka scheppachi juhtsiiniga saagi, viisin poodi tagasi. Seal oli nii palju asju valesti, et ei hakka loetlemagi. Makita pea 3x kallim käsisaag on rahuldav.

Ehk lühidalt - kui sa teed oma järeldusi, mida sa esitad eksperdi tooniga, ainult 10k profiriistade ja odavaima hiina rämpsu baasilt, siis need võivad mõnelegi algajale olla eksitavad. Tõde võib olla palju kirjum. Palun mõtle sellele.

Edit: Igaks juhuks mainin, et kui keegi tahab samasuguse sae, millele olavsu1 viitas, kilukarpi mingil põhjusel endale, siis see vedeleb mul endiselt kusagil garaazis. Pmst kõik välja arvatud mootor, ülekanne, lüliti ja juhtlatt. Ma ei tea küll, miks kellelgi seda vaja peaks minema, aga äkki on mootor käepärast ja kast lagunenud..
                Toidan trolle!

Comment

OLI. kuid ära keelati. ja saedki tassiti minema.
                  Millal sa viimati ehituspoodides käisid?
                  Tallinnas K-Rauta ja Bauhaus kindalsti lõikavad, vist teised ka ja leiab ka puidutöö firmasid mis lõikavad ja teevad muudki.
                  Praktikas proovitud. Viimati sellistega Bauhausis - https://www.elfafoorum.eu/threads/81...l=1#post591081 avad ja faasid lõikasin ise ülafreesiga.

Comment

Mina lasin oma viimasele projektile lõike varudega tükidvälja lõigata

Töö oli nii täpne ja puhas, et oleks võinud vabalt lasta ka kohe õiged mõõdud ja oleks olnud bueno.... Mul oli lihtsalt kast üksjagu keeruline ja 10 kraadi all lõikeid lisaks täisnurksetele (Jon Marshi Wavecor Ardent projekt)

Laua saena on mul omal selline vahepealne lahendus nagu DeWalti DWE7491. See neist transporditavatest üks paremaid minu meelest. Väga rahul ja peale seda kui sellele Freudi saeketta ostsin mis eraldi kiidetud selle poolest, et jätab puhta lõikeserva siis võib öelda küll, et Klavise pro tulemusele palju alla ei jää. Ettelõike ketta puudumist saab alati ise lahendada tehes väga madal esimene lõige ja siis põhilõige teises etapis. Siiniga käsisaega kopsin nende kahe lõike vahel veel siini juuksekarva võrra ja tuleb veelgi parem tulemus.

Comment

Esmalt postitatud Veix7 poolt Vaata postitust
                      Kas keegi suudaks mulle ära seletada modimise mõtte?
                      Mulle meeldib enda kõlarite heli väga. Alati saab paremaks. Sellepärast ma siin uuringi, et kes kuidas ja mismoodi. Soovitan selle video, mis ma eelnevalt postitasin ära vaadata, jääks väga palju küsimusi siin esitamata.
                      viimati muutis kasutaja Scott; 11 December 2019, 02:07. Põhjus: eelnevat ei pea täielikult tsiteerima, TSITAAT KÄIB ENNE OMA JUTTU!

Comment

Esmalt postitatud Audiofool poolt Vaata postitust
                        Soovitan selle video, mis ma eelnevalt postitasin ära vaadata, ...
                        Khm, vaadates siin teemas postitanute loendit - kellel täpsemalt sa soovitad end sinu poolt viidatud videoga end harima suunduda?
                        viimati muutis kasutaja madis64; 10 December 2019, 20:16. Põhjus: kirjavead

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                          Tallinnas K-Rauta ja Bauhaus kindalsti lõikavad, vist teised ka ja leiab ka puidutöö firmasid mis lõikavad ja teevad muudki.
                          Et täpne olla siis ajasin K-Rauta Espakiga segamini, K-Rauta ei sae enam, Espak aga küll.

Comment

Kui alati saab modimisega kõlarid paremaks, kas on mõtet ka juba moditud kõlareid modida? Kindlasti saab veelgi paremaks...

Comment

Veix7 - ei saa päris aru milles su probleem selle teema suhtes seisneb. Vaba maailm, keegi ei käsi sul ei midagi modida kui on veendumus, et see midagi ei anna. See ei tähenda, et teised seda teha ei või.
                              Võta näiteks autode maailm. Seal on samuti enamus inimesi kes ostavad auto ja sõidavad temaga sellisena nagu tootja ta tegi.... lõhnakuuse ehk panevad sisse vms. Samas on väike hulk fanatte kes tahavad ja saavad samast autost rohkem kätte läbi modimise. Kui see neile inimestele meeldib ja hea tunde tekitab siis miks mitte. Tolles teemas kuulun ma pigem esimeste hulka ja pole oma autos peale kõlarite midagi välja vahetunud aga ma ei lähe ka ühelegi auto fanaatikule rääkima, et tema modimine auto kallal mõttetu on.

Comment

Autod pole kõige parem näide. Kui inimene investeerib 500 10000-sse autosse vahetades välimust või veel midagi see on täitsa vastuvõetav. Aga kui inimene investeerib 300 500-se kõlaritesse ja lõpptulemus on raske ennustav? Samas ma lahutaks modijad kahte gruppi. Esimene, inimesed kes ise ei tea suht midagi, aga tahavad modida kas ise või tellides, et mingi kõlari muuta paremaks. Teised, kellel meeldib nokitseda, midagi joota, mõõta, ehitada jne. Teise gruppi vastu pole midagi vastu öelda. Esimesele aga soovitus parem vahetada 500-sed kõlarid 1000-te vastu, 1000-2000 jne. Just algtase on see koht, kus 400e kõlar on palju parem kui 200-e. 1000 kui 500. 2000ne ei pruugi olla palju parem kui 1000. Ja mida ülespoole seda keerulisemaks läheb.

Comment

Working...
                                X