Teade

Collapse
No announcement yet.

Pakkuge head kesksageduse väljuhääldit

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Pakkuge head kesksageduse väljuhääldit

THD pildil on sweep signaaliga üle mõõdetud kõigi harmooniliste tasemed üle kogu sagedusriba, graafikute all on kirjas millist värvi joon on millise harmoonilise oma, % konkreetse harmoonilise juures on selle harmoonilise väärtus kursori kohal. Nii ta on mõõdetud, ma küll ei kahtle REW tarkvaras millega mõõdeti. Võibolla aitab uskuda see, et bassi valjukas on mul tundlikused 99dB/w/m ja pideva lubatud muusikalise võimsusega 1200W.
    Üldise ülevaate saamiseks tuleb ise näppude peal arvutada, esimese harmoonilise ja muude harmooniliste vahe 40 dB teeb 1%, 60 dB 0,1%
    63 dB mul helivaljus kindlasti ei olnud, mul pole helitugevus kalibreeritud, sellel pole ka mõtet, sest mul on helikaardi sisendil tundlikuse potekas vahel, mida väga täpselt ei saa fikseerida ja mida vahest on vaja ka kasutada. Enamasti timmin nivoo nii, et maksimum oleks kuskil 80 dB lähedal, seal THD pildil on ka nii 30 Hz juures.
    viimati muutis kasutaja moi; 09 m 2020, 18:02.

Comment

Need mõõtmised on väga vaevarikkad ja alates teatud tasemest on need üldse võimatud. Sellise süldiga, pole midagi peale hakata. Üldiselt vaadake maailma laiema pilguga kui olete harjunud, see aitab.
      Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

Paluks ikka selgitust, mis on võimatu ja mis on sült antud kontekstis.

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
          Kas on mingi soft mis oskab THD otse graafikuks kirjutada? Oma väärtused sain spektralabi lisafunktsioonist, mis näitab konkreetse sageduse hetkeolukorda, aga graafikuks ei tee.
          ARTA-ga kaasas olev STEPS teeb seda mis sa silmas pead ma arvan. Piiksutasin oma laual olevat HD600 klappi suva valjusega näidiseks...
          Click image for larger version

Name:	speaker_THD.jpg
Views:	1
Size:	90,0 KB
ID:	872490

Comment

REW oskab ka % skaalas THD mõõtmise tulemusi näidata:

Comment

Jah, sedaviisi andmete esitust ma silmas pidasin, sest pidevalt n.ö. näppudel rehkendada ei tahaks - kuna me ajame taga kahte kolme kohta peale koma.
              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
              Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                Paluks ikka selgitust, mis on võimatu ja mis on sült antud kontekstis.
                Kui näiteks vahetada toiteplokki, no siis oleks nende mõõtmistulemustega midagi peakehakata.
                Aga mida peaks selle valjuka, ja muu nodi kohta järeldama? Kas seda, et kõik on parimas korras. See et suur võimsus ja tundlikkus, tähendab ainult ühte - kaalub vähe, et oleks kergem tassida.

Comment

Ma ei arva, et see THD alla 0.1% 100 Hz juures halb tulemus oleks, pigem ikka, et THD moonutustega probleeme ei ole.
                  Mis aga puutub siia raskem või kergem tassida?

Comment

Mina mäletan veel neid aegu, kui valjukaga kaasa anti mõõtetulemuste tabelid, ja seal küll polnud selliseid numbreid. Ja kuna ikkagi ei ole teada mida täpselt mõõdetakse, ja mõõtmistingimused on närused, pole ka sellega midagi peale hakata. Tegu on puhtal kujul müügiargumendiga, või enese rahustamisega. Väike meenutus ei näita mitte midagi, kuna teine valjukas on kõrval, kokku viimiseks on vaja kas korrektseid andmeid, teha seda kõrva järgi, või loota et äkki joppab.
                    Ilmselt on tegu PA valjukaga, ja see peab olema kerge ja mitte kuumaks minema, ja nägu ikka on see saavutatav millegi muu arvelt.

Comment

Miks sa oletad, mul seal OB teemas kõik kirjas, ei ole kerge, 10 kilo kaalub, kõlar koos valjukatega üle 30 kg.
                      Tule parem kuulama, saad kõige adekvaatsema ülevaate mis ja kuidas, võtame mõne õlle ja kui tahad kasvõi midagi teravamat.
                      Mis su lemmik õlu on, et teaks valmis olla?

Comment

Tänan kutsumast, tulen hea meelega. Meie tingimustes peab ära kasutama iga võimalust, kui midagi kuulata pakutakse. Seda enam et, OB on pigem haruldane juhus.
                        Joogid pigem võtaks ise kaasa, Imelik on minna külla käed taskus, eriti veel esmakordselt.
                        Saada palun oma koordinaadid.
                        Ette tänades.

Comment

Info läks teele.

Comment

Ilmselt peaks tegema pausi uute valjukate otsimises kuna olemasolevad on saanud nüüd päris hästi mängima.
                            Tegin veel THD mõõtmisi ja pole nagu millegi üle nuriseda.
                            Mõõdetud 1m kauguselt otse kiirgusteljelt ning kuskil 95 ja 100 dB vahelisel nivool, valjukad on oma algupärases konfiguratsioonis järjestikku ja ainult DSP filtriga.

Lisa: täpsustasin nivoo voltmeetriga ära ja selgus, et antud pilt on siiski mõõdetud 91 dB nivoo juures. Kui nivood tõsta üle 95 dB siis THD veel kukub natuke 444 Hz peal kuhugi 0,012% juurde, see on ka miinimum, edasise nivoo tõstmisega hakkab ka THD kasvama.

viimati muutis kasutaja moi; 09 m 2020, 22:22.

Comment

Niisama jutu jätkuks.
                              Kogematta juhtusin lehel https://purifi-audio.com/tech/
                              Seal hea populaarteaduslikult selgitatud jutt sellest, kas valjuka koonus peab olema väikse masssiga et anda kiiret heli, ka bassi.
                              Pealkirja "A fast driver needs a light cone. Or does it?" all on see konkreetne jutt.

Comment

Pealkiri rubriigil on selline et justkui nagu ei peaks kerge koonus olema. Huvitav kuidas siis selles valguses peaks vaatama igasugu ribbon- ja plasmatweetereid...
                                Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                                Konfutsius

Comment

Working...
                                X