Teade

Collapse
No announcement yet.

Pakkuge head kesksageduse väljuhääldit

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Pakkuge head kesksageduse väljuhääldit

Esmalt postitatud ergo poolt Vaata postitust
    Moi - on su kõlaritest pilt ka kusagil foorumi postituses... ma väga hoolega kõiki teemasid ei jälgi ja seega pole silma ees et millest jutt.
    Pilt nagu oli aga ise ka ei leidnud, panin uue, suuruse piirab ülemise valjuka ülemise serva kohale jääv paneeli äär.

Comment

Esmalt postitatud MK poolt Vaata postitust
      Scanspeak kallimate asjadega on nii ja naa, revelator minule meeldib võibolla mõne jaoks on detaili vähe ja liialt ümar ehk, illuminator midbssid üllatada pole suutnud kahjuks mis muidugi ei tähenda et nad seda ka ei tee tulevikus.
      Seas'i nexel koonuseid kasutatakse ka tihti, iseloomult tegelt väga sarnsed scan speak revelatoritele minu arvates.
      Vifa ne'd kasutab Wilson audio mõnes mudelis, oli päris ok. Võibolla on sarnased sb acoustics satori, vifa ne, scanspeak illuminator.
      Vifa NE kohta kuskil foorumis oli arvamus, et pidid väga samasuguse heliga olema kui Scanspeaki Illuminaator ja mitte kehvemad, hinna vahe on aga neil kolme kordne.
      Samas mulle meeldib selline lahtisem äkilisem, analüütiline ja kesksagedusi mitte rõhutav heli, seepärast olengi vaadanud phase plugiga ja süsinikkiust koonuste poole. Praegustel valjukatel on aga madalamas kesksageduses mingi nõrkus, mida isegi DSP-ga ei ole mul sisuliselt õnnestunud kompenseerida.

Comment

Eks mingi vahe ikka on aga selleks oleks neid vaja illuminaatorit ja ne'd kõrvuti võrrelda.
        Selle nõrkuse ravi on olemas, väike kinnine kast. Mul sama häda oma kõlaritel hakkasin täna ringi tegema. See on häälestuse küsimus.
        Need kõlarid kus olen teinud midbassile väike kasti ja alt filtreetimata jätnud on midbass väga ok ja meeshääl "kannab" ka paremini ja miskipärast on ka suurte gabariitidega keelpillidel ka parem resolutsioon.

Need mainitud valjukad on kõik pigem lahtised selle illuminaatori häda on pigem et ta on nõksa kuiv tundunud.

Võibolla peaks hoopis vaatama AudioTechnology'lt, seas exel 'it, midagi mis on kõva koonusega siis.
        viimati muutis kasutaja Scott; 18 m 2020, 06:55. Põhjus: eelnevat postitust ei pea täielikult tsiteerima

Comment

Esmalt postitatud MK poolt Vaata postitust
          Võibolla peaks hoopis vaatama AudioTechnology'lt,
          Natuke raske on tõsiselt võtta valjukate tootjat, kes oma kodulehel isagi täpseid valjuakate mõõtmeid ei avalda, muusdest andmetest rääkimata.

Comment

Võibolla pakub huvi

Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
              Natuke raske on tõsiselt võtta valjukate tootjat, kes oma kodulehel isagi täpseid valjuakate mõõtmeid ei avalda, muusdest andmetest rääkimata.
              mähh, neil mõõdud/andmed kodulehel olemas. kuid need jäävad dimensioonidest välja.

Comment

Oskasid selle kuidagi hästi ära varjata.

Comment

Võin ka pakkuda üsna head kesksageduse valjukat, mis aga mõõtude tõttu mulle ei sobi:
                  Hi-Vi L6-4R
                  Hi-Vi Research L6-4R Woven Kevlar Cone Woofer with Phase Plug Rigid woven kevlar cone Phase plug Cast frame Shielded magnet system Kapton VC former F3 of 55Hz in 12 liters (0.42cf) enclosure with 1.5" port by 4" long This is the best known replacement for the 4ohm Vifa P17WJ02-04, or any other 4ohm Vifa or Seas 170mm OD driver. 

Saab teda reaalselt nii kasutada, et madalpääs filtrit ülemises otsas vaja ei ole.
                  Reaalselt 220 mm laiuse esipaneeliga kõlaris 1 m pealt mõõdetud pilt on selline: Roheline joon on kesksagedus 3 ms gated, muud on kogu kõlar koos sobivalt filtreeritud kõrgsagedusega.

Rohkem selle valjukaga arvutikõlari kohta näeb seal: https://www.elfafoorum.eu/threads/81...l=1#post591530

ASK suunasõltuvuse pilt ka, paneelil 220 mm keskel, 1 m ja 3 ms gated mõõdetud.

viimati muutis kasutaja moi; 19 m 2020, 14:32.

Comment

Esmalt postitatud ergo poolt Vaata postitust
                    Ma mõlgutan mõtteid Purifi uute elementidega 2.5way-d alustada

The THD measurements at distance of 315 mm and voltage levels from 2.83 Volt to 11.2 Volt were carried out with High Pass Filter "on" (2nd order Butterworth type, 50 Hz cutoff, HPF2-50). Before the measurements the speaker had been very good broken-in The review of the PURIFI PTT6.5W04-01A

Mõõtmistulemustelt on midrange moontus sinna Accutoni klassi aga madalas osas veel selgelt vingemgi. Ehk et see kui madalale temaga mängida üldse probleem ei oleks.
                    Vaadates neid mõõtmisi pole moonutused kuigi palju väiksemad kui teistel valjukatel.
                    Kunagi esialgsetes andmets avaldas Purifi küll üsna ulmelisi numbreid aga need vist ei vasta reaalsuses tõele: https://www.audiosciencereview.com/f...84/post-260027
                    Lingitud foorumi vestluse on seda moonutust üsna pikalt arutatud.
                    viimati muutis kasutaja moi; 19 m 2020, 21:36.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                      Hakkas lõpuks midagi silma Etonilt:
                      5-300-A8/25HEX
                      5-302-C8/25HEX
                      5-312-C8/25HEX
                      Oled neist midagi isiklikult kuulnud?
                      Paberil vahet neil peaaegu ei ole, välja arvatud, et 5-312-C8/25Hex on 3 mm laiem ja cone breakup resonants natuke suurem ning madalamal sagedusel.
                      Leidsin ühe kõlaritootja, kes selle seeria Etoneid kasutab http://www.focusaudio.com/2012/Prest...restige_SE.htm
                      aga ülevaateid nende kõlarite kohta on väga vähe ja mõõtmiseid ei ole üldse leidnud.

Comment

Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Et see kesksagedust mängima saada nagu mul vaja, peab sinna ikka palju juurde mõtlema.
                          Ma jääks ikka OB juurde.
                          Click image for larger version

Name:	planeunnamed.jpg
Views:	1
Size:	37,2 KB
ID:	872476
                          viimati muutis kasutaja moi; 03 m 2020, 23:47.

Comment

To moi;
                            kui mina miskit küsin, teatad foorumis, et mu pilt udune ja tekst segane.
                            Nüüd vastates kasutad minu kombeid
                            Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Sinuga on jah raske kommunikeeruda, väga tihti ei saa su kirjatükkidest aru mis nende mõte ja eesmärk on aga see on nakkav.

Et mis su küsimus siis konkreetselt oli?

Comment

moi, kas Fountek fw135h on sulle ette sattunud 'midrange' uurides? Ümmargusse auku nats trikikas panna aga diameetrilt peaks sobima. 3D prinditud võru ümber näiteks ja peaka saama küll.

Jon Marsh mõõtis üht ja sai päris häid tulemusi sellest kätte ja hind on väga hea....
                                Well, it's summer time, and a time honored tradition is going to camp. Well, this year I'm not going away to camp in Denver, instead I'm having my own speaker camp here in Northern CA for two weeks. So from time to time I"ll post some candid shots showing what's being worked on, so you guys can pick me over if I don't make

Olen ise ka kaalunud üht paari osta ja nats katsetada.

Comment

Working...
                                X