Teade

Collapse
No announcement yet.

Tahaks ehitada Audese analooge

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Tahaks ehitada Audese analooge

Niisiis on kopp ees sellest, et koguaeg üks vuufri tegemine käib ning olen liiga palju rõhku põõranud bassile <_< Tahaks nüüd kvaliteeti
    Tekkis tahtmine vahetada välja, oma yamaha ressiiveri (5x80 w) tagant, amfitoni kõlarid, esimese ideena kargas pähe ehitada Audese kõlaritest kloonid, surfasin terve kõlarifoorumi läbi ja lugesin väga palju erinevaid arvamusi ning segast infot ja ei saanud vastust küsimusele, et milline oleks ikkagi parim variant minule. Tuba kuhu kõlarid panna kavatsen on päris suur ( 8.5mx4.5 m ) ja seega tekkis küsimus, et kas on piisav audese 8" bassi elementidest. Kas ei peaks veidi võimsamad elemendid olema (bassi kohapealt). Et esialgne plaan oli nii et paneks 8" elemendi asemele 10" tollise (75w104-4) aga ühtlasi tahaks, et kõrgemad sagedused ning bass oleks ilusti tasakaalus, et mitte rikkuda ära heli liigse bassiga. Siit tekib küsimus, et kui ma paneksin 10" tollise elemendi ( kui seda on üldse vaja?? :huh: ) kas siis peaks ülemised elemendid ka välja vahetama?
    Veel tahaks teada kas Audes 116 on korraliku helipildiga võrreldes Audes 017-ga. Kas on mõtet maksta 017 eest seda lisaraha, mis läheb keskmiste elementide alla. Kumb oleks siis mõtekam ehitada (just minu toa tingimustes) kas 017 või 116 :unsure: ??

sorisin netis arhiivides ja leidsin ka kastide joonised : http://web.archive.org/web/20030319180501/...new/kit/kit.htm

Loodan, et mu küsimused ei jäänud segaseks või noh nagunii mõnele jäid :P , et ootan väga nõuandeid ja soovitusi.
    Mattias

Originally posted by Mattias@Jul 3 2004, 01:14
    Niisiis on kopp ees sellest, et koguaeg üks vuufri tegemine käib ning olen liiga palju rõhku põõranud bassile <_< Tahaks nüüd kvaliteeti
    Tekkis tahtmine vahetada välja, oma yamaha ressiiveri (5x80 w) tagant, amfitoni kõlarid, esimese ideena kargas pähe ehitada Audese kõlaritest kloonid, surfasin terve kõlarifoorumi läbi ja lugesin väga palju erinevaid arvamusi ning segast infot ja ei saanud vastust küsimusele, et milline oleks ikkagi parim variant minule. Tuba kuhu kõlarid panna kavatsen on päris suur ( 8.5mx4.5 m ) ja seega tekkis küsimus, et kas on piisav audese 8" bassi elementidest. Kas ei peaks veidi võimsamad elemendid olema (bassi kohapealt). Et esialgne plaan oli nii et paneks 8" elemendi asemele 10" tollise (75w104-4) aga ühtlasi tahaks, et kõrgemad sagedused ning bass oleks ilusti tasakaalus, et mitte rikkuda ära heli liigse bassiga. Siit tekib küsimus, et kui ma paneksin 10" tollise elemendi ( kui seda on üldse vaja?? :huh: ) kas siis peaks ülemised elemendid ka välja vahetama?
    Veel tahaks teada kas Audes 116 on korraliku helipildiga võrreldes Audes 017-ga. Kas on mõtet maksta 017 eest seda lisaraha, mis läheb keskmiste elementide alla. Kumb oleks siis mõtekam ehitada (just minu toa tingimustes) kas 017 või 116 :unsure: ??

sorisin netis arhiivides ja leidsin ka kastide joonised : http://web.archive.org/web/20030319180501/...new/kit/kit.htm

Loodan, et mu küsimused ei jäänud segaseks või noh nagunii mõnele jäid :P , et ootan väga nõuandeid ja soovitusi.
    HEHE, bassist puudu...ehk aitab sellest hädast välja subwoofer? väike tagasihoidlik ja hea heliga, ei pea olema kõige võimsam ja suurem asi.
    017 olen ise kuulnud ja heli väga meeldib, bassist ei jää puudu&#33; see on asi mille pärast pole tõesti vaja muretseda.
    116 kohta ei oska komenteerida aga arvan et keskmised annavad siiski helipildile palju juurde, keskmine on vist siiski muusikas määrav osa.
    S A C
    Siberian Audio Concept

Comment

Mina olin mingi aja eest sama probleemi ees ja jõudsin järeldusele, et 116 on mõtekam ehitada, ei tasu nii sirka yle tuhande juurde maksta. 116 heli väga pro &#33;&#33;
      Täitsa soovitan ja kuradima bassist ei jää puudu mitte kuidagi. Mul ligikaudu sama suures toa yle poole seda võimsust ei rakenda

Comment

Ehitan siis täpsed 017 kloonid kuna tahaks ikkagi, et kesksagedus oleks ka eraldi esindatud <_< . Kasti ehitamisel vist kasutan puitlaastplaati kuna ta on mdf-ist ikka mitu korda odavam ja kui ma toestused sisse panen siis ei peaks see heli ju niiväga mõjutama, või mis te arvate?
        Mattias

Comment

Mina kasutaks vineeri

Comment

arvutihdd Postitatud Jul 3 2004, 02:16
            Mina olin mingi aja eest sama probleemi ees ja jõudsin järeldusele, et 116 on mõtekam ehitada, ei tasu nii sirka yle tuhande juurde maksta. 116 heli väga pro &#33;&#33;
            Täitsa soovitan ja kuradima bassist ei jää puudu mitte kuidagi. Mul ligikaudu sama suures toa yle poole seda võimsust ei rakenda
            Mis jooniseid sa kasutasid (kui valmis ehitasid)?
            &quot;Ma ei tea, milliste relvadega võideldakse III maailmasõjas, aga IV maailmasõjas võideldakse kivide ja kaigastega.&quot; -Albert Einstein

Comment

Audes 012 -l pidi veelgi parem bass olema kui 017-l. Mis woofrit 12-s kasutatakse? Ja ega kellelgi äkki jooniseid ei ole?
              &quot;Ma ei tea, milliste relvadega võideldakse III maailmasõjas, aga IV maailmasõjas võideldakse kivide ja kaigastega.&quot; -Albert Einstein

Comment

Kui keegi on mõne Audese klooni valmis teinud, ehk sis viskate mõne lingi kah&#33;&#33;

Comment

Audes 012 -l pidi veelgi parem bass olema kui 017-l.
                  jah aga kui woofer on olemas siis pole eriliselt see vajalik. seda arvan mina muidugi

Ehitan siis täpsed 017 kloonid kuna tahaks ikkagi, et kesksagedus oleks ka eraldi esindatud . Kasti ehitamisel vist kasutan puitlaastplaati kuna ta on mdf-ist ikka mitu korda odavam ja kui ma toestused sisse panen siis ei peaks see heli ju niiväga mõjutama, või mis te arvate?
                  kui sa ei taha kasutada mdf&#39;i siis võta vineer. ta on elastsem ja parem. sa võid kyll seda puitlaastplaati toestada aga see ei tule ikkagi nii hea tulemus kui vineeriga kui tahad korralikke kõlareid siis kasuta vineeri

Comment

Tahaks enne ehitama hakkamist kuulda ka tegelt neid kõlareid, aga pärnus on selline jama, et siin pole audest rohkem kui ühes kohas ja seal ka ainult 037

Comment

012 mängib kõige madalamale, isegi 064 ei suuda konkureerida temaga. Audese leheküljel andmed olemas. Niiet vahest ei olegi kõige suurem kõige parem
                      TFK Audio
                      #tfkaudio
                      http://www.facebook.com/tfkaudio/
                      http://tfkaudio.blogspot.com/
                      - Audioblogi, projektid jms.

On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

Comment

No aga kui head audese kõlarid on võrreldes sama hinnaklassi teiste kõlaritega?

Comment

seda on suht raske oelda aga omas klassis on normaalsed kui poest osta aga kallimate seas juba nõrgemadja just kõrghelide puhul, aga sa mine ise kuula poes neid siis saad targemaks

Comment

Huvitav, kas audes ise ehitab ka täpselt nende jooniste järgi.

Comment

Huvitav, kas audes ise ehitab ka täpselt nende jooniste järgi.
                              Hea küsimus, aga päris siiski mitte. Väiksed muudatused on olemas.
                              Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
                              indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

Working...
                              X