Teade

Collapse
No announcement yet.

Korraliku keskkõlari ehitus-

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Korraliku keskkõlari ehitus-

Otsustasin ehitada korraliku(odavamast seeriast) keskkõlari
    Omal väike ettekujutus täitsa olemas aga sooviksin siiski soovitusi.

Süsteem
    Arvuti(helikaart SB live)
    Võim(komponeeritud 4*35W + 2*20W)
    kõlarid(ees kenwood LS-N70V, taga S-30, suppar pioneer8" inverteriga)

Keskkõlar hetkel ajutine noname(vene 5W lairiba kastiga)
    Mu vanaisa oli küll väga kõva mees aga võitluses elektriga jäi siiski teiseks

ma soovitaks midagi audeselt aga millist keskkõlarit sa mõtled? kas see mis mängib ka madalaid või see mis mängib ainult kesk- ja kõrgsagedust?
    Mäll-mäll

Comment

seda keskkõlarit mis on kodukino süsteemi puhul enamjaolt selline pikuke
      ja asetseb kekel ja mängib ilmselt keksagedust.

Comment

Visatonilt nt SC13 + kõrge ja voila! Audeselt pole midagi valida, neil pole magnetilist varjestust.
        Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
        indrek@sac.ee, +3725174765

Comment

..neil pole magnetilist varjestust.
          Kas vanadest valjukatest on ka mõni sobiv?
          Mul mingeid oleks isegi saada.

Comment

nendest ei saa eriti kesk kõlarit teha ... kuna se peaks asetsema võimalikult ekraani lähedal aga me kõik teame mis juhtub kui kõlar pole varjestatud
            MÜÜA : 10gd & BOSE kõlarid

Comment

Vanadest valjukatest - sa mõtled Vene valjukatest? Jah, osad valjukad on tõesti varjestatud - need, mis telekates kasutati. Nt 3GD38(3GD45), 2GD38(2GD40) jne jne.
              Otsi oma valjukad välja ja ütle markeeringud - samas on seal ka juba optiliselt näha, kas on varjestatud või mitte magnet.
              Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/

Comment

Millist sagedusriba keskmine kõll tavaliselt esitab?

Comment

Visatonilt nt SC13 + kõrge ja voila!
                  Kas sel varjandil tuleb ka filter sisse ehitada
                  Endale meeldib tegelikult sellise väljanägemisega valjukas
                  Kõlarit tahaks väljanägemiselt sellist
                  S.t. soov oleks siis 2 valjukaga mille keskel kõrgete oma.

Comment

Originally posted by video@Jan 22 2005, 18:14
                    Visatonilt nt SC13 + kõrge ja voila!
                    Kas sel varjandil tuleb ka filter sisse ehitada
                    ...
                    Kõlarit tahaks väljanägemiselt sellist
                    S.t. soov oleks siis 2 valjukaga mille keskel kõrgete oma.
                    Aga miks murda lahtisest uksest sisse? Visatonil on olemas selline lahendus: Center 130. Vaata parameetrid üle ja kui Su ülejäänud kõlaritega sobib, siis lase aga kätel käia. Ilma filtrita ei saa jah.
                    Tark ei torma!

Comment

Kas on suurt vahet Visatoni WS13E ja SC13 helis? Plaaniks just seda center 130 kõlli ehitama hakata. Aga mul pole seda varjestust vaja ja vaatan, et see on suhteliselt sarnane element, ainult et 140 eeq odavam. Kas võib asendada? Või peab filtreid ümber tegema hakkama?
                      Tuleb lihtsalt täiega panna!

Comment

Tegemist ju põhimõtteliselt sama elemendiga, lihtsalt SC13 on varjestatud - huvitaval kombel aga on WS13l sagedusriba "pisut" teisem. Aga pane tähele! SC13 on 4 dB tundlikkum(väidetavalt&#33. Sedasi edasiarutledes jõuame lõpuks püandini - välisel vaatlusel ühesugused, "sisemus" aga hoopis miskit muud.

Comment

Seda ma vaatasin jah, et karakteristik pisut erinev ja tundlikus teine. Huvitav, kuidas suureneb tundlikus varjestuse lisamisega?
                          OK, aga kui mul nüüd tibake väiksema tundlikusega valjukad on, mis siis juhtub? Kõrged tulevad rohkem esile? Ma vist teen ikka nendega proovi, sest 2*140 krooni lihtsalt varjestuse eest rohkem maksta - mida mul nagunii vaja pole - käib mitte mu rahakoti vaid põhimõtete vastu :huh:

Comment

Kas sa teed nö MTM variandi? MIlleks? Ära unusta ka, et kõlarid peavad 8 oomiseks jääma, soovitvalt.

Comment

Mis sa välja pakuks siis?

Comment

Working...
                              X