Teade

Collapse
No announcement yet.

Videomaki küsimus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Videomaki küsimus

Et ma videomakkidest midagi ei tea, siis küsin nõu, ehk oskab keegi aidata.
    On üks Philipsi-i Turbo Drive (223F) ajamiga videomakk. Ajam töötab, mõnikord tuleb pilt ette, valdavalt mitte. Heli tuleb läbi. Pilt on "lumesadu", millest aeg-ajalt paistavad läbi mustvalged kontuurid. Juhuslikult on tulnud ka korralik pilt ette, aga siis kaob jälle ära. Trackingu nuppudega manipuleerimine ei anna tulemust. Emaplaadi vaatasin üle, külmjooteid ei täheldanud. Ehk osavad kogeneumad nõu anda?

Videopead mustad/katki?

Comment

Kontuurid läbi tulevad siis on suur osa töökorras. Aga jah, esimene asi videopea ära puhastada. See on see triibuline pöörlev silinder kus kaks või neli peenikest lugejat küljes. Piiritus ja salfakas kuni paber puhtaks jääb.
      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Vatitikuga puhastasin. Proovin salvrätiga.
        Lisaks veel niipalju, et kerimise ajal tuleb pilt ette.

Comment

Omal ajal hoiatati et videopead ei tohi puhastada ristipidi, lõhub pead ära. Ainult pöörlemissuunas.

Comment

Lint on vana, kuivanud, kortsus?

Comment

Esmalt postitatud kalju poolt Vaata postitust
              Vatitikuga puhastasin. Proovin salvrätiga.
              Lisaks veel niipalju, et kerimise ajal tuleb pilt ette.
              Need pead on vahel/ ongi sellisest materjalist, et juba puhastuslapi kinni jäämine sinna peade servade taha teeb krõksti- ja ongi katki.
              Vaata luubiga / mikroskoobiga, kas nad on terved.
              Mul on miskipärast tunne, et lint ei käi korralikult vastu pöörlevat pead ja sealt see jama tulebki. Muud polegi viga.
              Ma olen kunagi väga hallil ajal/ eelmisel sajandil neid päid ka vahetanud- see on rist ja viletsus neid sinna paika saada. Siis/ tollal pold miskit USB-mikroskoopi ega midagi- tuli silma ja kõrva järgi paika ajada.
              Kui pead liiga ära on kulunud või katki või lint jookseb kehvalt - siis pilti pole või on see mingi sädelusmeri seal.
              Kui kuri käsi on päid puutunud, pead viltu või liiga kõrgel- siis küll pilt võib täitsa olla, aga tugev peade särin on taga ja rikub linti ka hoogsalt.

Edu igal juhul.

Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Vatitikuga ja salvrätiga mittemingil juhul puhastada..piiritus ja tavaline kirjapaberitükk abiks..paber siis piiritusega märjaks-niiskeks ja õrnalt tunde järgi sõrmega vastu trumlit suruda ja siis ühtlaselt trumlit keerutada..kui paber jääb mustaks siis uus tükk ja protseduuri korrata kuniks mustust enam ei kogune paberitükile...

Comment

Kirjapaberi ja piiritusega puhastamine aitas. Pilt tuli ette.

Comment

Working...
                  X