Teade

Collapse
No announcement yet.

Telekal A/V sisend tuksis

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Telekal A/V sisend tuksis

    Ühendasin arvutit telekaga. Arvuti oli kinni, toiteblokk isegi välja lülitatud. Teler oli standby mode-s. RCA signaal puutus siis korra vastu arvutikorpust, nii et andis isegi pisut sädet. Pärast seda A/V kutu: ei videot, ei heli.

    Nüüd küsimus: palju selle parandamine maksma võib minna? Teler on Luxor, skeemi kahjuks ei ole. Pole küll eriline elektroonikamees, aga kui oleks teada mis kõige tõenäolisemalt sellises olukorras läbi läheb, võiks ju ise välja vahetada.

    Kõik ettepanekud teretulnud.

    #2
    milline luxor see on, siis saaks kahju kokku arvestada.võin kihla vedada, et videokaardi TV väljund on samuti läbi.

    Comment


      #3
      Kahju, et sellised asjad juhtuvad .
      Endal aastaid tagasi, kui polnud eraldi traati TV/arvuti potensiaalide ühtlustamiseks ega galvaanilist eraldajat antennikaabli vahel, oli taoline sädelemine üsna tavaline, aga midagi ei juhtunud. Ju siis Radeon ja Sony sisendid-väljundid kuidagi vastupidavamad.
      Oled kindel, et just teleka sisend, mitte videokaardi väljund on tuksis?
      Võimalik, et üks neist on siiski korras.

      Comment


        #4
        Kui aus olla, ei teagi täpselt selle Luxori tüüpi. Lisan paar pilti, ehk aitab:



        Tagakaanelt:


        Videokaardiks on mul Radeon 9800 ja proovisin pärast seda jama teise telekaga - töötas. Ausalt öeldes väga kahju oleks olnud kui kaardil tv-out kivi läbi oleks kärsanud, sest pilt on päris hea. Edaspidi tuleks muidugi olla eriti ettevaatlik ja seadmed üldse vooluvõrgust välja võtta.

        Comment


          #5
          TV-kaardi väljund ei saanudki läbi minna, kuna kohe pärast sädet, mis vastu arvutikorpost tekkis, lükkasin ka teleka vooluvõrgust välja. Teleka jaoks oli siis muidugi kahjuks juba liiga hilja.

          Comment


            #6
            pilt on ees?siis midagi hullu juhtuda ei saanud.algul vaata trükiplaat üle, kas pole trükirajad läbi põlenud.üldjuhe võib katkenud olla.kui kõik on terve, siis tuleb üle vaadata kommutaator. seal seisab vist tea2014.
            ise usun rohkem trükiraja katkestusse.

            Comment


              #7
              Tuuner töötab ilusti. A/V sisend ei reageeri aga millegile, proovisin eraldi videot ja audiot. Kas selline väike staatiline särakas suudaks ka trükiraja ära kärsatada? No igaljuhul millalgi piilun kindlasti ka sisemusse, kui vaja võin digikaga mõned makrofotod teha, et asja ka lähemalt kaeda saaksite...

              Comment


                #8
                Seadmete väljalülitamisest on jah kahjuks vähe, juhtmed peab ka seinast välja võtma, nii PC-l kui ka teleril.

                Comment


                  #9
                  Suuretõenäosusega on kommu õhtal vaevalt, et rajad. Hullem veel kui kommu otse prosesse on ehitatud. ( Endal oli samsungiga selline jama)
                  MSN- taneltreima182@hotmail.com
                  telefon katki.

                  Comment


                    #10
                    Suure tõenäosusega on arvutil ka tv-out surnud, sellest sädemest piisab. Probleem ei ole mitte selles, et telekas oli vooluvõrgus vaid maajuhtmeid pidi liikuvas voolus.
                    Teoorias käis asi nii: sa arvutit täitsa seinast välja ei tõmmanud? osadel plokkidel on häirefilter enne lülitit ja seepärast indutseeritakse arvuti korpusesse natu pinget. Monitori ka ei tõmmanud välja? Seal on sama asi. (Tegelt kõik seadmed, mis on arvutiga ühenduses, välja arvatud võrgukaardi kaudu, põhjustavad seda). Seega arvuti korpus oli natuke pinge all.
                    Telekal oli antenni juhe taga? Antenni juhe on ühendatud veel paljude muude toredate seadmetega. Enamasti on need seadmed korralikult maandatud (näiteks tv-antennivõimendid jne), kuigi on ka erandeid (naabri arvuti samamoodi ühenduses süsteemiga ja antennivõimendi ei ole maandatud). Sealpool on teine pinge.
                    Ja nüüd järeldus. Kuna on kaks erinevat pinget, siis üritavad need samaks saada. Lugu umbes sama nagu veega - kü kuskil on vett rohkem, siis ta tahab ikka sinna voolata, kus tase madalam on. Ja kui sa selleks võimaluse andsid, siis hakkas ta voolama.
                    Nüüd siis läbipõlemistest. Kui korralikult ühendada kõik otse kokku, siis ei oleks mingit probleemi. Sinu puhul aga oli mängus RCA-pistik, mis on väga kavala disainiga - keskmine juht läheb enne kokku kui maa. Sellisel juhul paneb see esimene laine läbi õrna elektroonika, mis selle keskmise juhi vahel on... ja tapab selle.
                    Kuidas õieti peaks olema? Arvuti peaks olema korralikus maandatud pistikus (loe foorumit, sellest on siin palju juttu) ja kõik muud seadmed ka. Niimoodi on läbi europistiku kõik maad omavahel koos ja jamasid ei teki. Paneelmajades ei ole maandatud pistikuid... too bad...
                    Lahendus e kuidas mina asja olen lahendanud: Mul on tv-kaart ja sellega täpselt samalaadne probleem. Lahenduseks tuleb see suur vool juhtida mööda nõrgast elektroonikast. Mul teleka antennipistikust joodetud välja üks eraldi juhe, mille teine ots on arvuti korpuse küljes. See tagab nende omavahelise maandamise ja pistikust enam suuri voolusid ei taha liikuda. Aitaks ka antennikaabli vahele pandav galvaaniline eraldaja. Üks võimalus oleks sul ka teleka antennikaablist viia mingi eraldi juhtmega korralik maandus arvuti korpusesse. See tuleks siis nii korralikult vormistada, et oleks väga kindel... Lihtne lahendus oleks teha kõiki ühendamisi nii, et seadmete otsad välismaailmaga oleksid lahti (toited, antennid jne), st pistikust väljas. Aga siin peab siis olema kindel, et ka lahtiühendamised oleksid samamoodi teostatud - kogemata tagant ära tulev juhe tähendab hävingut. Enamasti põleb enne videokaardi tv-out, telekate sisendid on juba harvem juhus.

                    Comment


                      #11
                      Niisiis, aeg taaselustada seda vana teemat. Tegin täna teleka sisuga jälle lähemalt tutvust ning proovisin vea põhjust leida.

                      Mäluvärskenduseks:
                      Audio-Video sisendi keerasin telekal tuksi selliselt, et video komposiitkaabel oli läbi scart vahepistiku ühendatud teleka külge, arvutipoolne ots oli siis RCA. Mõlemad seadmed vooluvõrgus, kuigi välja lülitatud. Telekas lisaks otsapidi kaabelTV võrgus. Selle signaali otsik puutus korraks vastu arvuti korpust, nii et sädemeid lendas. Vastupidiselt legendidele, lükkan ümber väite et videokaarti tv-out läbi põles. Seda see ei saanudki teha, sest videokaardiga polnud juhe mingil moel ühendatud, pealegi kontrollisin hiljem seda teise teleka taga (töötas&#33. Seega sai teleka A/V sisend suurema laengu staatilist ja tulemuseks on pildita ning helita sisend.

                      Mööda video radasid joostes jõudsin TEA 2014A kommutaatorini, mida ka mõni post ülevalpool mainitud. Kõrbenud radasid ei leidnud, testriga mõõtes peaks signaal kommutaatorini jõudma. Aga kommutaatorit ise ma kuidagi testida ei oska. Ostsilloskoopi ka käepärast pole. On siis ikkagi tõenäoliselt kommutaator õhtal? Pilti läbi antennikaabli näitab küll muidu! Aga samas, A/V sisendil puudub ka heli, samas TEA 2014A tegeleb ju ainult pildiga.

                      Andke ideid.
                      Muidu, mõned kivid mis veel sealt leidsin:
                      TDA1519: 2 x 6 W stereo car radio power amplifier
                      TDA6612-5: Tv-stereo-sound I2c Bus Controlled (veider, sest minuarust telekal üks valjukas ja monoheli)
                      TDA8362: Integrated PAL and PAL/NTSC TV
                      processors
                      TDA3857: Quasi-split sound processor with two FM demodulators

                      Comment


                        #12
                        vaata ümberlülimispinget tea2014 5.jalal.juhul kui lülitamine toimub, valid AV ja lühistad jalad 8 ja 6.kui siis tekib pilt videosisendilt(ei pea korralik olema) siis tuleb TEA vahetada.

                        Comment

                        Working...
                        X