Teade

Collapse
No announcement yet.

Technicsi CD-deck skipib

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Technicsi CD-deck skipib

Tere!

(skippima: nagu grammari suvalisse kohta helipead loopima)

Mis toimub: Seni kuni skippima ei ole hakanud, mängib korralikult. Igasuguse väiksema põrutuse peale hakkab skippima... ja kui ta sellega juba algust on teinud, siis lõppu ei ole... sekundis hüppab vähemalt paar korda. (Mul oli laenatud täpselt samasugune mängija, mis töötas suurepäraselt hoolimata sellest kui palju sa ka mehhanismi pihta ei toksinud). Kui skippimise ajal paus peale panna, siis see ei aita absoluutselt... süsteem ei suuda ka siis muusika lugemist korralikult jätkata ja on kuulda otsivat mootori tööd.
    Ei usu, et asi on optikas - puhastasin läätse hügieenilise vatitikuga, midagi ei muutunud.

Mis kõige selgust toovam ehk: Keerates mängija vertikaalasendisse, töötab ta laitmatult... toksimisele ei reageeri ning skippima läinud plaat hakkab ilusti edasi mängima.

Milles asi?

Tervitades
    -Siim Sepman

mustus segab laseri normaalset liikumist,teiseks võimaluseks on mootor.siin võib põhjuseks olla ka mustus, kuid võib juhtuda et puks on ära kulunud.

Comment

Enne kui ma saan kontrollida mustuse olemasolu hammakatel või pukside väsimust, tuleb mul see asi kuidagi lahti võtta. Aga pagana päralt, ma ei mõista kuidas ma vägivalda kasutamata saaks selle lugeja süsteemi välja võtta :/

Comment

Mis kõige selgust toovam ehk: Keerates mängija vertikaalasendisse, töötab ta laitmatult... toksimisele ei reageeri ning skippima läinud plaat hakkab ilusti edasi mängima.
        Lõhnab selle järele, et laser on fookusest väljas. Laserpea liigub küll siinidel, kuid ülemine toetuspunkt (kuhu pea oma raskusega toetub) on kulunud.
        Mõnikord saab seda reguleerida. Kui saad pane paar lähipilti, siis oskab midagi targemat ehk kosta.

Comment

Tere!

Siin on pildid:

eestvaade (60K)
          pealtvaade (214K)
          eest-lähedalt (201K)
          lääts ja veoketas hästi lähedalt (188K)
          lääts mehhanismiga teise nurga alt (80K)

Kui mingit spets. nurka vms. on tarvis, võin kohe pilte juurde teha.

Tervitades
          -Siim Sepman

Comment

Asi on rohkem "plastmassist", kui lootsin. Pealpool ei paista mingit reguleerimise võimalust olema. Ehk saad selle laseri mehhanismi kolme toe (stabilisaatori) pealt ära võtta: võibolla on allpool mingi kruvike. Laserit ja elektroonikaplokki selle all ühendab lintkaabel. Ka selle saab ettevaatlikult lahti.

Comment

raporteerin: võtsin ilusti ettevaatlikult playeri lahti... esipaneel ära, diskide alus ära (ilge mehhaanikaga kinni), kõige alumine konstruktsiooni osa playeri korpuse küljest lahti. laseri süsteem jäi ikka veel selle sama konstruktsiooni osa külge... alt poolt oli vaid laseri kontrollimis skeemi näha. mõtlesin, et 100% ei saa ma seda korralikult kokku tagasi, veel vähem kui ma tahan nüüd mingi imenipiga laserit ka kätte saada. hakkasin kokku panema, et kindel olla.. kõiges
              lükates cd sahtli tagasi kiilus see kinni(elagu stoppmehhanism)... ja ei saagi lahti. ei oleks osanud arvata, et see mehhaanika niisuguseks takistuseks saab. mingi viisaka nipiga seda enam lahti ei saa, kardan.

Tervitades
              -Siim Sepman

Comment

Hm...idee järgi peaks miski ühelt poolt reguleerima laseri linsi kõrgust koos selle plastikplaadiga, millesse ta monteeritud. Kui ütled, et ta külili asendis ei skippinud, siis mispidi pill tuli panna...näiteks selle "lääts mehhanismiga..." pildi järgi?
                Pole küll väga määrav, aga kas linssi hoidva plastiku tasapind on muu tasapinna suhtes mingi nurga all ja kas linsi plastik (must milles ta on) liigub üles-alla ja proovi õrnalt kas linss ise liigub vabalt üles-alla ilma takistusteta.
                Idee selles, et lugemisel linss ise hüppab ja leides lõpuks õige fookuse järgib seda... just selleks, kui plaat veidi viskab vertikaalsuunas. Vahest aga liikuv osa nii kulunud (see kus kollast möksi peal), et linsi enda vabast käigust enam ei piisa.
                Tee veel linsist lähemalt pilti ja hoia fotokat hästi paigal (ka võimsam valgus), et pildid udused poleks .

Comment

Tere!

Läbi tule ja vee sain CDP uuesti algseisundisse.

Mõlemat pidi keeratuna vertikaali kaob skippimine... muuseas mootori (ilmselt) hääl tundub palju vaiksemana küliliasendis.

Samas kahtlasel kombel osasid plaate mängib normaalsemalt kui teisi (siiski mitte kuulatavalt). Kuigi ikkagi peaks kõiki mängima suurepäraselt... analoogse masina peal kõik toimis täiuslikult. See viimane lõik ei ole vist eriti oluline.

Pildid teen hommikul, praegu tuttu

Head ööd soovides
                  -Siim Sepman

Comment

pildi järgiotsustades tegu philipsi süsteemiga VAM1201(CD.M12.1).kui nii, siis all on tal tigurataga mootor ja võll,millel laser ise liigub.võll puhasta ilusasti ära. tegelikult kahtlustan plaadikeerutamise mootorit,aga sellele ligi ei pääse,sest plaadialust on praktiliselt võimatu tervelt maha saada.kui ainult süstlanõelaga lasta lasta mingit head õli puksile.
                    vaata, mis laser sul on,muidu võib juhtuda, et räägime eri asjadest.

Comment

Tere!

Üritasin paremaid pilte teha... tuli vist välja ka.

D6828SG (70K)
                      eest (86K)
                      laser päris lähedalt (77K)
                      otse pealt (138K)
                      tagant nurga alt (100K)

Laserile endale ma juurde pääseda ei oska, seega ei saa ka suurt midagi puhastada/õlitada. Mis nipiga ma peaksin selle süsteemi lahti kookima, kust alustama?

Tervitades
                      -Siim Sepman

Comment

Seal pildi "laser päris lähedalt" paremal üks kruvi näha, see ilmselt laseri kõrguse regullimiseks...kahjuks altpoolt ja visuaalselt tundubki, et laser ise alla vajunud st. parempoolne tugi kulunud. Aga võibolla ainult tundub nii.
                        Muidu käib linss üles-alla, kui aga viltu, siis see täpp, mille laser plaadile joonistab on liiga ovaalne. Võrdluseks taskulamp: kui otse seinale näitad, on kujutis ringikujuline, kui viltu, siis välja venitatud.

Comment

Working...
                        X