Teade

Collapse
No announcement yet.

vanem philips Tv

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    ei usu, et kanaliselektoris.see peab mingi lihtne ja labane viga olema.näiteks antenn ise katki,mingi pistik või moodul lõdvalt sees,tinaplönn kuskil radade vahel.
    midagi sellist.

    Comment


      #32
      Ole selle telekaga ettevaatlik! Kui mälu ei peta, siis on see üks neist telekatest, millel võrgutrafot kui sellist pole (jätaks kütte/stby trafo(d) mängust välja). Seega on kogu skeem võrguvoolu all!
      Selles karbis on kaks kondekat, mistõttu tester näitabki katkestust.
      Kunagi ammu, kui alles hakkasid "lääne" telekad remonti tulema, sai ühe sellisega kõva kärakas korraldatud, mille tagajärjel tuli mitu kaabel-TV splitterit ära vahetada (siis olid need veel lahtisel trükkplaadil ja kodumaised). Hiljem selgus, et keegi tarkpea oli selle karbi vahelt ära ratsinud. Ja mina veel vaatasin, et miks sellel telekal vene antennipesa on...
      Harjutamine teeb harjutajaks.

      Comment


        #33
        jah tõesti see on võrgutoitel, trafota,miks muidu on antenni pesale märgitud 230V.
        toide siis sellist tüüpi nagu uuemad mobiili laadijad(ka ilma trafota).Sai siis kontrollitud ja üks raja katkestus antennipesas remonditud(mis juhtus vist lahtivõtmisel)kuid siiski midagi, 13 jala pinge ikka 2,5 V lähedal.kanaleid otsides on ainult selline muutus,et pilt muutub heledaks ja"sahin" kaob. Antenn ise korras, teise TV taga töötab hästi,rohkem rajakatkestusi/tinaplönne kuskil näha polnud.Samuti on ekraanil 3cm vahedega horisantaalsed valged jooned.Ja see moodul ei saa ka lõdvalt sees olla,kuna seda ei saagi sealt ära võtta,tinutatud. muud moodulit kõvasti sees.Ja meenutuseks: see kanalite kadumise probleem hakkas peale kahe reguleer taki vahetamist realaotusplokis.
        tel 53729764

        Comment


          #34
          ma ei mõelnudki, et see moodul.kui häälestamisel mingisugunegi efekt on, siis kanaliselektor on korras.oma paranduskohast just vaatagi.vaata,et mida liigutasid,kas midagi ei lühistanud ega ära katkestanud.
          vaata seda moodulit U12(sedasama kus sa potekaid vahetasid)kas ta on korralikult pesas.ta vist käib ikka välja.see moodul vastutabki signaali äratundmise eest

          Comment


            #35
            kas see, et need potekad said õigest erineva väärtusega mõjutab midagi?pildi sain korda neid sättides, plokk ise korralikult sees.
            tel 53729764

            Comment


              #36
              vaata moodulit U5,siis otsi üles R44(algul skeemis, siis telekas)siis mõõda pinget tda2541 3.jalalt ja reguleeri siis selle potekaga.vaata kuidas muutub pinge, ja kas ja kuidas muutub olukord ekraanil.

              Comment


                #37
                leidsin R44, aga see polnud reguleeritav(chrominance+luminance plokk) 3 jalal oli pingre praegu 3.jalal 10,2V
                tel 53729764

                Comment


                  #38
                  jälgi skeemil moodulite numbreid,see mis sa leidsid oli moodulis U9, vaadata tuleb aga moodulist U5. skeemil asub ta vasakul moodulist U9.

                  Comment


                    #39
                    Plokis U5 ei olnud ühtegi potet(R44), küll aga oli ploki kõrval(mis oli lähim pote plokile, ja vastas skeemil olnud kirjeldusele:vist oli AGF) aga see oli R414.Seda kruttides ei muutunud pinge kivi 3. jalal ja samuti ei muutunud ka pilt.Kas võib kahtlustada, et kivi ise on läbi.
                    tel 53729764

                    Comment


                      #40
                      seesama potekas jah.sellega reguleeritakse raadiokanali võimendust.palju sa pinget mikroskeemi 3. jalale said?kontrolli potekas üle,võib olla on ta ise hukkas. samuti kontrolli takisti R154 ja konde C154.pinge 3. jalal peab muutuma küllaltki suures ulatuses.

                      Comment


                        #41
                        tuli nüüd väike vahe sisse, aga ei saanud rahu ja vaatasin uuesti, leidsin,et pote R520 klemm on osaliselt murdunud, seda natuke kruvikaga mudides proovisin, kas pilt tuleb, antenni panin taha, ei midagi, siis proovisin juhtmed antenniks panna pärast antenni sisendit massi ja teise välja tuleva juhtme otxssa: sain väga segase ja uduse, väikestest rinbgidest koosneva ja hüpleva vaeval arusaadavea pildi kanal 2-st, vahel ka natuke häält. need konded ja takind kontrollisin, 3 jalal pinge ei muutunud (enne katkise pote leidmist mõõtsin).
                        tel 53729764

                        Comment


                          #42
                          moodulis U5 asub mikroskeem TDA2541,tema võimenduse määrab ära pinge tema 3.jalal.see omakorda määratakse ära takistitega R154(39kilooomi)ja R414(on ühendatud +13v toiteallika ja üldjuhtme vahele).mida suurem on pinge m/s 3.jalal, seda suurem on raadiokanali võimendus.
                          nii et vaata seda pinget. kui pinge puudub, siis on katki kas R414 ise, R154 või siis lühises C154.või siis ei jõua R414 peale 13v.

                          Comment


                            #43
                            No kontrollisin. takk R154 korras, aga R414 potel oli jalal(mis ühenduses U5 ploki 9. jalaga) oli 13 V,teine jalg(ühenduses U5 8. ja 7. jalaga) 0,01V ja reguleeritava klemmiga jalal(ühenduses U5 6. jalaga) oli pinge 0,01V.
                            Võib vist järeldada, et pote viga?
                            tel 53729764

                            Comment


                              #44
                              vaheta ära, siis kohe selgub.püüa saavutada,et ilma antennita oleks pinge m/s 3. jalal 7-8v. kui pildi saad ette, siis saab täpsemalt reguleerida.

                              Comment


                                #45
                                enne vahetamist mõõtsin ja sain 3.jalal 8,1V pilt on ees, selline nagu poleks mingeid saateid või kanaleid, aga ei leia ühtegi ka antenniga.
                                tel 53729764

                                Comment

                                Working...
                                X