Teade

Collapse
No announcement yet.

Kes oskax ibm laptopi parandada?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kes oskax ibm laptopi parandada?

Nii viga seisneb siis selles et omq lylitad sisse töötab töötab kuni välj lylitad enam sisse lylitada ei lase nii pool tunid kuni tund...(naq miski kuumenex yle ja kaitse on ees :S... ma ka ei tea...)igastahes mõni aeg möödub siis jälle töötab... äkki keegi vaatax yle ja teex sümboolse hinna eest korda

Abiks oleks masina mark ja ... parem õigekiri.
    Kas viga esineb vaid välise toitega või ka akudelt käies? Kas soft kipub ka kinni jooksma või töötab kõik kenasti, vaid kohe (kui ruttu?) sisse lülitada ei saa?
    Mida testproged ütlevad?
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Siin kah arutelu sama teema yle ja seal mark ja kirjeldus kirjas

Comment

Originally posted by felch@Jan 22 2005, 13:57
        Abiks oleks masina mark ja ... parem õigekiri.
        Kas viga esineb vaid välise toitega või ka akudelt käies? Kas soft kipub ka kinni jooksma või töötab kõik kenasti, vaid kohe (kui ruttu?) sisse lülitada ei saa?
        Mida testproged ütlevad?
        Viga on nii toitega kui akudelt pannes... ma ise arvan et asi on emaplaadis-muud jubinad igatpidi läbi proovitud(ära võetud sisse tagasi pandud-erinevas kombinatsioonis jne.)...testproged?-hmm pole kyll midagi proovind

Comment

Oled sa sisse vaadanud? Äkki ta tõesti kuumeneb üle? Põhjuseks nt. ventilaatori vms. ummistumine - et ei saa piisavalt õhku läbi puhuda. Ja kuidas ta sul töö ajal paikneb? Äkki nii, et õhu juurdevool on takistatud?
          Huvitav kas prose radikas on ikka korralikult paigas..
          Kuumus mõjub elektrolüütidele,toiteka omad võivad tuksis olla.
          Ise kipun arvama, et viga sisemises toiteblokis. Võiksid masina ettevaatlikult lahti võtta ja lähemalt uurida. Pildistada. Nii saaks rohkem inffi.
          Aga ole ettevaatlik, ära kaableid puruks rebi ja maanda käed korraks enne detailide puudutamist.

800.- tunnist ongi läpakate jms keerukama parandamise hind. Paha on aga see, et selle raha eest öeldaks et emaaplaat tuksis (ja on ju kah arvatavasti - toide paikneb emaplaadil) ja parandada ei saa (et ei oska/viitci, seda nad välja ei ütle) ja et kas tellime mingi n*10000 krooni eest uue.
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Noo aga kuidas sa põhjendad seda et ta mõnda aega sisse lylitada ei lase?...mingi läppari oma kuumusekaitse?? :P ...et jahtub tunnike 2 ja töötab jälle?...lahti olen kakkunud küll kõik läbi puhkunud-vendi puhastand...äkki peax prosele veic jahutuspastat panema või midagi?...see vana mis seal on on veic kahtlane :P...aga ikkagi mis põhjustabseda et ta mõnda aega sisse lylitada ei lase et naq vool tuleb tagant ära võtta...(st aku ja voolujuhe) ja siis hakkab tööle mõne aja pärast-neid ära ei võta siis minuteada ei hakand...

Comment

Ja selle kohta ei saa yelda ju et katki on... katki asi on minu silmis see mis tööle enam ei hakkagi... sellel on lihtsalt päevad... ja tujutseb

Comment

Originally posted by mighty@Jan 22 2005, 19:38
                Ja selle kohta ei saa yelda ju et katki on... katki asi on minu silmis see mis tööle enam ei hakkagi... sellel on lihtsalt päevad... ja tujutseb
                Minu arvates samuti. Aga ma olen näinud ees kirjeldatud suhtumist, seepärast rääkisin. Mõnel juhul on asendusdetaili (kivi) saamine nii raske et asendatakse vaid terve plaat. See selleks....
                Prosel on tõesti oma termokaitse aga kas nüüd see viga põhjustab. Torkisin kunagi ühte Compaq Armada M300 mis käitus sarnaselt ja lõpuks ei võtnudki toru. Seal oli arvatavasti viga lahtises jootes ühe BGA-korpuses kivi all. Jälle ise ei paranda.
                Kui sul on oss, püüa uurida toitepingeid, nende silutust jne. Ehk hakkab sealt midagi hargnema. Vaata (luubiga) kas toiteosa juures pole mõne detaili jooted kahtlased.
                Ja mis kivi peal toide üldse tehtud on?
                Kas masin peab vea ilmnemiseks pikemalt soojenema või piisab mõnest minutist?
                Kas viga tekib ka siis kui masin töötab "lahtiselt"?
                Kas on põrutustundlik?

Comment

Kas masin peab vea ilmnemiseks pikemalt soojenema või piisab mõnest minutist?
                  Kas viga tekib ka siis kui masin töötab "lahtiselt"?
                  Kas on põrutustundlik?
                  Ei pea piisab lihtsalt sisse lylitamisest ja kohe shut down-i tegemisest ja ongi kõik.
                  Lahtiselt pole proovind-aga jahedas kohas kyll nii et yle kuumenemist naq olla ei saa...
                  Põrutusi talub kyll :P

Ja ise ma midagi teha sellega ei oska-viicixid äkki yle vaadata?

Comment

Originally posted by mighty@Jan 23 2005, 14:48
                    piisab lihtsalt sisse lylitamisest ja kohe shut down-i tegemisest ja ongi kõik.
                    Siis ei saaks nagu ülekuumenemist kahtlustada. Vaadata...võib ju proovida. Olen pealelõunati Tipis.

Comment

muide ennem enne pange panemist lõi sellist teemat ka:
                      IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
                      Ja ymber selle oli muidugi see teema et kui sul varem sellist asja juhtunud ei ole tee restart ja kui on kontrolli raudvara blabla
                      mida see tähendab muidu?-sest seda on 3x juba löönud ja siis kinni läinud

Comment

See viitab tõesti mingile rauajamale. Võib viidata. Kisu masinast välja kõik lisakaardid (kusagil põhja alla on luuk modemi juurde&#33 ja proovi veel.
                        Samas võiks põhjusmõtteliselt olla ka toitest tingitud. Mine võta kinni. Kaugravimise teel seda ei määra

LISATUD: Kas sa mälu(-sid) oled proovinud vahetada?

Comment

minu mulje sellest teemast selline: toite annad, laetakse mingi konde täis (hetkega), võtad toite ära, ja siis ta vaikselt tiksub ja tiksub tühjemaks (üsna suur konde peab ka vististi olema?) kui tühi, siis mingi kivi teeb "restardi" (mälu kukub kivil tagant ära vms.) ja lubab jälle arvutile talda anda. täitsa vabalt võib seotud olla selle "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" probleemiga, et ta mingi kiviga ei saa korralikult suheldud, ja too hakkabki piirama sinu arvutikasutust.

EDIT: kui selle errori ette lööb, siis ta on mingis teatud aknas. mis selle akna "pealkiri" on? (see mis on seal valges kirjas sinise tausta peal, kui kasutada windows classic theme'i) seal võib olla viide softile/rauale mis nutma hakkas.

Comment

see viga tuleb jah full screenis sinisel taustal-valgel textil ja siis teeb arvuti resta ja tavaliselt jooxeb peale seda kokku uuesti...
                            mälu vahetada pole proovind... olen teisse pessa kyll tõstnud aga kasu sest polnud ei ole- ja selle põhja alt niinimetatud modemi asemel on võrkar-mida ma olen ka ära võtnud ja sis proovinud.Ei olnud sellestki abi... olen veel proovinud ka ilma hdd-&-romita ikka sama... ma arvan et jama on prosega... panen homme uue termopasta ja vaatan siis kuidas reageerib... kuigi ma eriti ei usu et kasu sest on(vana muidu pole seal naq eriti ollagi,ja kuidagi kahtlane nägi välja ka :P)...vent on muidu korras ja arvan, et selles asi olla ei saa... nii, et ma tõesti ei tea

minu mulje sellest teemast selline: toite annad, laetakse mingi konde täis (hetkega), võtad toite ära, ja siis ta vaikselt tiksub ja tiksub tühjemaks (üsna suur konde peab ka vististi olema?) kui tühi, siis mingi kivi teeb "restardi" (mälu kukub kivil tagant ära vms.) ja lubab jälle arvutile talda anda. täitsa vabalt võib seotud olla selle "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" probleemiga, et ta mingi kiviga ei saa korralikult suheldud, ja too hakkabki piirama sinu arvutikasutust.
                            seda asja täica usun juba-sest jah mõnda aega asi peab seisma ja siis jälle töötab... kuid kusjuures see pole koguaeg nii... mõnikord peab arvuti lahti kakkuma veic näppima seest ja töötab jälle
                            Viimati oli kasu sellest kui korra prosel radika pealt kakkusin ja tagasi panin ning töötas jälle natuke aega :P... sellest tuligi oma järeldus et äkki asi proses...

Comment

Kas prose on pesas? Äkki hoopis selle kontaktide viga? (Vanemate pentudega esinendu tihti, eriti nendel, milledel pesa kruvikaga väänates lukku käib).

Comment

Working...
                              X