Teade

Collapse
No announcement yet.

Kas on mõtet mikrolaine ahju parandada?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kas on mõtet mikrolaine ahju parandada?

Tere

Vedeleb üks mikrolaine ahi mis ei tee toitu soojaks aga lambid ja ventilaatorid töötavad ilusti.
    Et mis seal sees katki võib olla?
    Kui lihtne seda parandada on?
    Ja kas on üldse mõtet parandada?
    Ahi on ise digitaimeriga.

vaata üle kaitsmed,seda kõigepealt. kui need on korras, siis lülitid.ahi on tehtud nii, et kui uks on lahti siis magnetron käima ei lähe.anduriks on lülitid(2-4tk.)need lülitid lähevad sageli rikki.

Comment

Ta nagu küpsetama hakkaks (tuli põleb sees, ventilaator puhub, taimer loeb aega jne.) aga toit soojaks ei lähe.
      Ma ei usu et lülitite viga. Ma arvan et viga selles magnetronis, et äki keegi mingi plekk kausi sisse pannud.

Comment

Siis uuri ikkagi kaitset, sest neid tihti rohkem, kui üks. Võib olla keraamiline kusagil juhtme sissetuleku lähedal eraldi plaadi peal näiteks koos mõne kondeka ja muu pudi-padiga aga võib ka olla magnetronile minevas kõrgepingejuhtmes plastmassist lahtikäiva junni sees. Või mõlemad.
        Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Nn. antenn õhtal.Või on kõrgepinge mähise termokaitse sooja saand.
          The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
          Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
          Projektide pildid
          Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
          http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

ei maksa kohe kõige keerukamaid vigu otsida.kõige sagedamini põlevad lülitite klemmid.nende kontrollist tulebki alustada.kui seal on kõik korras , siis tuleb muid vigu otsima hakkata.
            vaatasin praegu ühte ahju skeemi,sellel peab selleks et magnetron toite saaks,koos olema viis tavalist lülitit,siis veel termokaitse,lisaks veel tavaline 6,3A kaitse

Comment

njah ...eks siingi ole abiks vanasõna ....ega sitast saia ei tee :P

Comment

Sitast saab saia küll, ainult, et jahu kulub liiga palju! :P :P :P

Comment

Tänud vastuste eest.

Mul pole seda ahju praegu käepärast, et saaks kaitsmeid ja lüliteid kontrollida.
                  Kuid mind huvitab see, kas magnetroni korrasolekut saab kuidagi testriga ka mõõta?

Ja teine küsimus on mul selle valgustus pirni kohta: kuskilt lugesin, et seal peab käima spetsiaalne pirn, kuid põhjendust ei olnud.
                  Miks tavaline ei kõlba?
                  Ühele ahjule ma panin tavalise pirni, kuid millegi pärast valgus väriseb, kuigi pirn metallvõre taga ja lained ei tohiks ju teda mõjutada?

Comment

Working...
                  X