Teade

Collapse
No announcement yet.

NEC 750+ monitori pildiga probleemid.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

NEC 750+ monitori pildiga probleemid.

Viga on selline,et kui monitor tööle panna,siis alumises osas,natuke alla poole ekraanist,
    on selline säbru ja virvendus,mis tasapisi kaob ekraani alla ära,u. 5 minuti pärast on pilt
    korralik.Kui monitor korraks välja lülitada ja uuesti sisse,siis on ka pilt korras,kui 10 minuti pärast sisse lülitada,siis on natuke seda säbru jälle seal alumises osas,kuid palju vähem.
    Mõõtsin neid lüüte seal pildilaotuse ahelates,aga kõik olid terved.
    Mis sellist nähtust põhjustab?külmjooteid ka ei leidnud.
    ja täpselt sama viga on veel ühel samasugusel monitoril(nec 750+)

Veel on selline viga,et kui ekraan pooleks jagada ja ülemine osa veel pooleks,siis selles kohas on üks tumedam triip(1-e rea laiune) ja samasugune on ka ekraani alumise osa keskel.(nähtavad on need valgel ja heledal taustal)

Ennem ei ole sellise veaga kokku puutunud ja ei oska enam midagi peale hakata.

alusta toitepingetest.et kas midagi muutub soojenedes,eriti just kaadri toide,tal on vist kahepoolne toide kaadris?vaatagi, kas pinged on külmalt võrdsed

Comment

täpselt sama viga on veel ühel samasugusel monitoril
      On äkki hoopis arvuti viga?
      üks tumedam triip(1-e rea laiune) ja samasugune on ka ekraani alumise osa keskel
      Need on Trinitron kineka miskid stabiliseerimistraadid, need ära ei käi.
      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Tihtipeale ei saa mahtuvust mõõtes lüüdi veast aru, aitab vaid vahetus. Kirjeldatud viga viitab kangesti kaadrilaotuse rikkele aga kindel ei ole. Ehk saad pildi teha või täpsemalt kirjeldada?
        1 pixeli laiused triibud on tõseti koobi sisemiste elektrivälja neutraliseerivate traatide varjud.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Nii,et nende triipudega peab leppima siis?
          Arvuti viga ei ole,sest neid monitore on mitme erineva arvutiga proovitud ja vana belinea 15 tolline töötas kah normaalselt.

pilt oleks küll suureks abiks,aga digikat pole,uurin ehk mõni sõber laenab.
          (pildid saaks alles võib-olla nädalavahetusel)
          võib-olla arvan valesti,aga minu arust on selle lineaarse pingega midagi lahti,
          mis peaks rea algused paigal hoidma?et siis külmast peast muutub see pinge,kui kiir on üle poole kaadrist ära joonistanud,ebalineaarseks ja need alumised read hakkavadki värisema ja virvendama ja tekitavad sellise nähtuse,et read tõmblevad(säbru).
          Selles osas,mis seda pinget lineaarsena hoiab,5 minutiga muutub midagi,et selle normaalne töö reziim taastub.

Ma loodan,et kirjeldus on parem ja et ma väga puusse ei pannud :P

Kas siis võib viga olla mõnes lüüdis/tavalises kondes,mille mahtuvus taastub või lekkevool väheneb?
          Skeem on ka olemas(peaks õige olema)ehk oskate pakkuda,millist elementi täpsemalt vahetama/kontrollima peaks?

Comment

Sai siis ossilograafiga mõõdetud, selle operatsioonvõimendi,mis asub enne pildilaotuse
            lõpukivi +sisendisse tuli korralik saehammas pinge kuid -sisendisse tuli selline saehammas pinge,mille kahanev lõpp oli häiritud ja samasugune nagu see säbru.
            kontrollisin toite pingeid need olid ok.
            need sisendid on ühendatud kiviga:NEC C1888BTC korras signaal tuleb jalalt nr4 ja vigane jalalt 7!
            ei leidnud kusagilt selle kivi skeemi ja monitori skeem ka ei klapi plaadiga.
            kas on viga selles kivis ja kui,siis millega seda asendada saab?

Comment

kõigepealt vaatame,kas mul on õige skeem.kaadri lõpukiviks on LA7841?
              kui nii,siis vaheta tal filterkondensaatorid ära.minu skeemis olid seal 330,0x25v

Comment

on küll sama kivi,aga kas selles eelnevas värgis ei või viga olla?
                ühte: - sisendisse tuleb vigane signaal ja +sisend on korras

Comment

ära seda vaata.sul tuleb sinna moonutatud signaal kaadriväljundist(tagasiside)
                  vaheta kondensaatorid.pakun välja, et süüdi on miinuspinge filterkondensaator.aga vaheta mõlemad

Comment

proovin need konded ära vahetada.

Comment

suur tänu!

aitaski ainult nende 2-e kondeka vahetus.

Comment

Vs: NEC 750+ monitori pildiga probleemid.

Tere,

On aasta 2011 ja ma põhimõtteliselt saan aru, et CRT-e aeg on ümber, kasutatud ei maksa enam suurt midagi ja remont oleks mõttetu ja kallis. Siiski oman ma samuti sellist NEC 750+ monitori millel on täpipealt sama probleem (tegelikult juba aastaid), olen otsustanud katsetada ise parandamist...siin on aga väike aga, nimelt puudub igasugune elektriskeemide lugemise jms oskus
                        Samas tinutuskolb on olemas (üht-teist olen jootnud ka), olen lugenud ka vene foorumeid ja olen suht kindel, et vahetades välja alljärgnevad elektrolüütkonded peaks monitori juskui töökorda saama...
                        С451 - 330uF х 25v
                        С571 - 100uF х 35v
                        С453 - 100uF х 35v
                        link foorumile
                        Крупнейший профессиональный форум по ремонту, настройке и обслуживанию бытовой, промышленной электроники и техники (секреты и советы ремонта, схемы, справочники, и тд)

FE 750 ja FE 750+ on siiski suht erinevad monitorid, õige skeem peaks olema see
                        4shared is a perfect place to store your pictures, documents, videos and files, so you can share them with friends, family, and the world. Claim your free 15GB now!

Mul oleks Teile aga selline küsimus, et kuidas ma selle "skeemiplaadi" monitorist kätte saan ? St. enamus ühendusi on seal pistikutega, nendega pole probleemi, ühendan lihtsalt lahti...nüüd aga kaabel mis läheb üles kineskoobi külge...see jääb takistama, samuti üks kaabel on ühendatud skeemile mis on kineskoobi lambi küljes (sellest hästi aru ei saanud, võimalik, et see oli siiski avatav nagu pistik)!?
                        Enamus lüütkondesid skeemis olid jamiconi omad, kuni 85C ...uued serigos on veidi paremad, taluvad 105C tempi, kas soetan need või soovitate midagi paremat ?
                        Loodan, et Te väga ei mõnita (saan aru küll, et asi lõhnab nii nagu autoremondiluksepp läheks kellegil hambaplomme paigaldama)...aga elu on KARM, parandusse viimine oleks ju mõttetu ja kallis, kui monitori korda ei saa siis ostangi uue LCD, samas proovida ju võib .. sest tegemist on siiski ühe parima CRT-ga peale SONY trinitronide... tundub, et see Mitshubishi kineskoop on ka trinitron, vähemalt on tal näha kahte õhkõrna triipu heledal taustal
                        Hindan kõiki soovitusi mis võiks olla mulle abiks, olen siin suht palju lugenud, on kõrvu jäänud ka väide, et ega kondesid ei saagi nii kergelt plaadilt kätte...seega igasugune info ja soovitused oleks abiks !

PS. igaks juhuks täpsustan siis probleemi...arvutit käivitades (ehk siis kui monitor on külm) pool alumist ekraani väreleb, sellised horisontaalsed triibud mis tõmblevad, siis kui asi alguse sai oli värelust vähem, nüüd väreleb üle poole ekraani, 10 minutit soojenedes värelus peaaegu kaob, valgel taustal kergelt siiski all servas on värelust näha...

Comment

Jämeda kõrgepingejuhtme saab kineka küljest lahti, kui selle kummiääred üles keerata ja siis küljele lükates peab mingil hetkel lahti tulema. Üks tähtis aga - kineskoop säilitab kaua pinget, nii et alustuseks tuleks näiteks auto süüteküünlajuhtmega laeng massi juhtida. Üks ots kineskoobi kolvi palja massijuhtme või muu lähedalasuva massipunkti külge, teise, küünlapiibu otsa peenike tömbi otsaga varras, mille lükkad enne lahtiühendamist kummikatte alla. Hädaga kõlbab testrijuhe, aga kuna see on 0 oomi, võib laeng kena plaksatusega maha laaduda, seega mitte ehmatada. Kogu tegevus sooritada parema käega, vasak käsi selja taga, jalga kummitallaga jalatsid.

Kineskoobipesa saad kerge liigutamisega lahti, kui kõik takistavad kaablid on vabastatud. Väga painutada ei tohiks, toru ots on kõige õrnem koht.
                          73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                          ATiP1pN4XeM

Comment

Esmalt postitatud Scott poolt Vaata postitust
                            Üks tähtis aga - kineskoop säilitab kaua pinget, nii et alustuseks tuleks näiteks auto süüteküünlajuhtmega laeng massi juhtida.
                            Tänud Scott, päästsid mind korralikust litakast .. võimalik, et isegi ELU vaatasin ka youtubest kuidas asi käib, samas väideti, et reeglina peale 2000 toodetud monitoridel maandatakse kineskoop automaatselt peale monitori välja lülimist. Nii ehk naa, riskida pole nagu eriti mõistlik, seetõttu tegin täpselt nii kuis soovitasid !
                            Tulemus "amatöör-elektrooniku" kohta on 5+, vahetasin need 3 elektrolüütkondensaatorit välja ja monitor on OK ! Huvitav on ainult see, et mitte üks neist 3-st eletrolüüdist ei olnud punnis, samuti polnud nad ei ülevalt ega alt mahla välja ajanud...
                            Lõpp hea, kõik hea...asi läks maksma kokku täpselt 40 eurosenti

Comment

Working...
                            X