Teade

Collapse
No announcement yet.

Amfiton-y-002 Hi-Fi parandamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by digital@Apr 13 2005, 01:25
    väljundi null ja jõudevool.
    digitali põhjalikule seletusele lisaksin paar pisiaja; kui 0 seade pote jääb väga ühte serva siis see näitab +/- õla juppide erinevust.
    Kui ossiga vaadatakse jõudevoolu mõju siinusele siis võimalikult väikese signaaliga.

Amfiton ilus pisike võim, palju võimalusi modimiseks.
    VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

* väljundi null. Ühest potest saad keerata nii, et väljundi klemmile (enamasti ka transside emitter näiteks, kuigi seal mingi 1oom vms takk vahel) peaks jääma null volti. Kui seda ei saavuta, siis on veel midagi muud mäda ja see tuleks üles otsida enne lõpptransside külge panekut.
      Praegu kere ja emitteri vahelised pinged mõlemal transistoril 0 volti.

Sõltuvalt skeemist võib olla ka midagi teisiti aga üldiselt käib asi nii, et lõputransid ära, siis kõik ülejäänud transid ilmsete lühiste suhtes üle mõõta ilma välja jootmata (arvestades muid ühendusi... aga enamasti saab piisava pildi asjast).
      et siis mõõdan nende ülejäänud transside emitteri ja kollektori vahelisi takistusi mõlemat pidi ja kui takistused on 0-lähedased, siis transs lühises?

Siis toide peale ja väljundi null paika. Kui läheb paika ja kõik muud pinged ka normis, siis võib uued lõpptransid külge panna ja siis uuesti väljundi nulli kõigepealt üle timmida (see paigast ära minemine sõltub nüüd lõputransside sobimatusest; kui üldse nulli ei lähe,siis on kas veel mõni viga või transid üldse ei sobi; näiteks estonia võimudel on see transside paaritamise teema väga aktuaalne.);
      Nii sellest sain aru, transid külge ja mõõdan uuesti emitteri peal pinged ära, kui nüüd seal enam 0 pole, siis ronin selle pöördtakisti kallale.

Praegu ilma trassideta tundub, et pinged peaks korras olema, kuna skeemil on kirjas, et kollektoripinge peab olema +31 ja -31 ja baasil +0.6 ja -0.6 ja mul on pinged sinna lähedale.

kõige viimasena siis panna eelvool paika, seda saab sõltuvalt võimendist näiteks mõõtes emitritaki peal pingelangu.
      Kas see eelvool on sama mis jõudevool?

Kkuda ma saan seal emittertaki peal mõõta pingelangu kui seal pinge on 0, kas pean sisendisse signaali andma või mismoodi? Kuidas ma üldse judevoolu mõõdan kui mul ossi pole? Kollektor lahti transi küljest ja ampermeeter vahele?

Comment

jõude, alg, tühi, eel-vool, heal lapsel mitu nime. Jõudevoolu mõõdad R34,35 pealt,
        lõpu em-takid 0,15 oomi X 20-50mA, tähendab pinget 3-7mV mis pole 0V ja seda mõõdad väljundotsa suhtes, mitte kere suhtes, reguleeritakse R20 potega.

Comment

Tyhijooksu voolu mõõdad nii, (kui on hiina digi tester). Tõstad juhtme 10 A asendisse. Võtad kaitsme välja paned testri otsad kaitsme asemele. 0,02-0,05 A peaks ok olema.
          Või vaatad et kt818/9 baasidel on 0,6 V, radiaator tyhjalt seiste läheb natuke leigeks
          Väljundi 0 mõõdad sealt kus nood 0,2 oomised takid kokku saavad, või kõlari juhtmetelt, aga ole ettevaatlik ära juhtmeid lyhisesse aja. OUCH!
          Maailm oleks puhas ja süüta
          kui poleks õllejogurtit
          - Õ.Õ.

Comment

Originally posted by Matis@Apr 13 2005, 16:37
            Tyhijooksu voolu mõõdad nii, (kui on hiina digi tester). Tõstad juhtme 10 A asendisse. Võtad kaitsme välja paned testri otsad kaitsme asemele. 0,02-0,05 A peaks ok olema.
            Nii saab ka, ise püüan vältida sellist mõõtmist, alles üks kasutaja lasi oma lõpud nii läbi,
            kui mõõdad kahel E takil korraga saad ~10 mV, mida hiinakas peaks näitama.
            Või sead baasipinge järgi 0,55-0,6V.

Comment

Hah mehed, paldiski mnt tevalost sain vajalikud KT818 ja KT819.

Tinutasin transid külge ja bootisin võimu üles.
              Pauku ei teinud.
              pinged siis emitteri peal järgmised:

KT818 peal +0.031V
              KT819 peal +0.022V

baasipinged:
              KT818 0.581V
              KT819 0.511V

Üks baasipinge vist tiba kõrge, kust seda kruttida saab, trükiplaadil on 2 potet.

Lasin võimul mingi pool tundi poole vurtsu peal mürtsuda, töötas küll

Comment

Originally posted by eERuheeRu@Apr 14 2005, 12:02
                Hah mehed, paldiski mnt tevalost sain vajalikud KT818 ja KT819.

Tinutasin transid külge ja bootisin võimu üles.
                Pauku ei teinud.
                pinged siis emitteri peal järgmised:

KT818 peal +0.031V
                KT819 peal +0.022V

baasipinged:
                KT818 0.581V
                KT819 0.511V

Üks baasipinge vist tiba kõrge, kust seda kruttida saab, trükiplaadil on 2 potet.

Lasin võimul mingi pool tundi poole vurtsu peal mürtsuda, töötas küll
                Mitu mV sul väljundis valjuka peal ilma signaalita on? Emitteri pinged peaksid
                erimärgilised olema kui ikka väljundotsa suhtes mõõtsid. Praegune erinevus liiga
                suur. Reg pote sisendtransside juures(skeem tööl), teisest oluliselt suurema takistusega.

Comment

Emitteri pinged mõõtsin kere suhtes.

Väljundis mõõtsin krt liiga suure pirkonnaga, ei oska praegu öelda, 0V

Transid kuumaks ei lähe vaiksel mängimisel.

Üldiselt arvan, et teen siin teemas õpetatud asjad ka teise kanal jaoks ära, kurat teab, millal ja kas üldse toda on paika sätitud kunagi.

Kas tuunerisisendi puhul peabki nii olema, et esipaneelil olevad tämbrid ega muud nupud peale helitugevuse regulaatori , ei tööta?

Üldiselt eile terve õhtu kuulasin muusikat, täna ja homme ka, see võimendi puhub isegi vanadele estoniatele elu sisse, ma ple nii head saundi kuulnud veel :P

Kui nüüd kuskilt head kõlarid ka saaks...

Üldiselt arvan, et selle teema võib nüüd lõppenuks lugeda, tänud kõigile kes aitasid

Comment

Originally posted by eERuheeRu@Apr 15 2005, 08:23
                    Kas tuunerisisendi puhul peabki nii olema, et esipaneelil olevad tämbrid ega muud nupud peale helitugevuse regulaatori , ei tööta?
                    Originaalis ei ole nii, aga ilmselt on keegi enne sind jõudnud teda modida.

Comment

Amfitonil on mingi "straight through" nupp ka, äkki too on sees? Ma ei mäleta mis tolle nupu peal kirjas oli aga tämbri plokki sai välja lülitada nupust. Ma arvan et seal see probla ongi.
                      Maailm oleks puhas ja süüta
                      kui poleks õllejogurtit
                      - Õ.Õ.

Comment

Lollus jah, mingi nupu peab sisse vajutama esipaneelil, et tämbriplokk funkaks

Mõõtsin pinged/voolud ka ära nendel emittertakkidel.

Kõik tundub korras olevat, korras kanalil oli 0.009V, parandatud kanalil oli 0.007V, emittertakid on mul 0.2 oomi, seega ühe kanali eelvool on <50mA ja teisel ~35mA

Comment

Originally posted by eERuheeRu@Apr 18 2005, 10:02

Mõõtsin pinged/voolud ka ära nendel emittertakkidel.

Kõik tundub korras olevat, korras kanalil oli 0.009V, parandatud kanalil oli 0.007V, emittertakid on mul 0.2 oomi, seega ühe kanali eelvool on <50mA ja teisel ~35mA
                          Kui kahel takil korraga mõõta on täpsus nati suurem(Est010 )

Comment

Nüüd jälle pisike probleem sellesama võimendiga, mulle tundub, et kuskil eelastmes on sees mingi külmjoode vms.

Kui panen võimendi mängima ja panen peale mingi nats mürtsakama diskensi siis jääb see parandatud kanal mingil hetkel vait.

Keerasin balansi selle kanali peale ja oli vait mis vait, siis liigutasin sisendkaableid - ei aidanud.

Alles siis kui mürtsu jalaga vastu maad lõin, siis tuli heli tagasi ja paari sekundi pärast kadus jälle ära, vastu korpust kopsimine eriti ei paistnud aitavat, peaagu 100% aitas see kui lülitasin sisse tämbriblokis lüliti "TK" (toonkompensaator?)

Nii, ehk siis küsimus selline filosoofiline, kuidas avastada külmakat?

Väike tõenäosus ka, et probleem ka kuskil kaabelduses (ise tinutatud).

Comment

Working...
                            X