Teade

Collapse
No announcement yet.

SONY CDX-4000RX FM laineala on tumm

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

SONY CDX-4000RX FM laineala on tumm

Probleem siis autoraadioga SONY CDX-4000RX mille FM laineala ei tööta. Et kui panna FM laineala peale siis kõlarid on vait ja ei lase ka sagedust muuta (koguaeg ees 87,5)(laineala aga saab muuta) Või siis FM-ile pannes ja kiirelt mõnda mälu nuppu vajutades tuleb selle mälu all olev sagedus ette, kuid kõlarid ikka tummad ja sagedust muuta ei saa. Hiljem mõne teise mälu peale enam panna ei saa.
    Nupud toimivad kuna nupule vajutades kostub kõlaritest piiks.
    Heli valjuse reguleerimine ka nagu töötab (ekraanil saab muuta kriipsude arvu kuid kõlarid on loomulikult tummad)
    MW ja LW lainealad töötavad ilusti. Ja CD-sid saab ka ilusti kuulata. Et võimenduse osa on korras.
    Probleem tekkis peale seda kui ma kodus laua peal katsetasin ja kasutasin antenni asemel kruvikeerajat antenni augus. Võimalik, et ma lükkasin kruvikeeraja liiga sügavale antenni auku ja ta võis vastu minna ühe ploki metall korpust mis on ühenduses raadio korpusega ehk siis üldise maaga. Et mis siis juhtub kui antenni sisend ja ühisjuhe kokku saavad?
    Ma arvan ise, et viga on kuskil vastuvõtu osas. Trükkplaati vaadates ei ole kuskil märgata kahjustusi ja suitsu pole ka kuskilt välja tulnud.

kontrollimist tuleb alustada tüünerist(metallplokk kohe antenni taga)kõigepealt muidugi pinged.kui need on korras ja plaadil vigastusi pole, siis on asi hullem.

Comment

Originally posted by kreeklane@May 27 2005, 21:42
      kontrollimist tuleb alustada tüünerist(metallplokk kohe antenni taga)kõigepealt muidugi pinged.kui need on korras ja plaadil vigastusi pole, siis on asi hullem.
      Ega kellegil ei juhtu olema service manuaali. Ise googeldasin kuid ei leidnud. Vähemalt mitte tasuta. (aga ega ma eritiotsida ka oska)
      Et siis teaks kust milliseid pingeid oodata.

Comment

on küll,aga ta on mahult suur.läbi e-posti pole õnnestunud nii suurt saata.

Comment

See nüüd pisut OT aga olen paar aastat suurte failide tükeldamiseks kasutanud KFK - nimelist softi. Saab kasvõi 0,5MB juppideks teha ja hiljem jälle kokku lappida. Saab näiteks siit.
          Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Ehk saad selle manuaali kuskile serverisse üles panna või siis rar-iga ära jupitada ja mitme meiliga saata.

Mõõtsin siis pingeid. Antenni poolsest otsast alustades:

tüüneri jalg: voldid
            1: 0
            2: 0
            3: 0
            4: 3,7V
            5: 10V
            6: 0
            7: 0
            8: analoog signaal mis sõltub antenni sisendist
            9: 4V
            10: 3V
            11: 7V
            12: impulss signaal
            13: impulss signaal
            14: analoog signaal mis sõltub antenni sisendist
            15: 0
            16: 0
            17: 4V
            18: 0
            19: 0

Need mõõtmised muidugi pole eriti täpsed kuna testril hakkasid patareid tühjaks saama.

Ma näpuga natuke katsusin neid modulaatori jootekohti ja kuidagi hakkas raadio mängima. Kuid mitte kauaks. Peale toite maha võtmist ei tahtnud jälle korralikult töötada. Siis peale korduvat sisse välja lülitamist hakkas jälle tööle kuid ei suutnud kanaleid ise otsida (käsitsi seades sai muuta neid või mälude pealt). Siis veel peale mõningaid katseid oli nagu terve raadio eeter ühte kanalit täis, et ekraanilt näitas et muudad sagedust kui tegelikult oli koguaeg üks raadiojaam.

Tinutasin siis modulaatori ja emaplaadi vahelised ühenduskohad üle ja pesin kõik plaadid piiritusega üle(mingi spets vahend oli) kuid sellest ei muutunud midagi.

Peale seda pesemist ja tinutamist raadio mängis veel kuid peale toite maha võtmist ja uuesti sisse lülitamist teeb restarte ja vilgutab ekraani valgustusega(ennem on ka sellist asja juhtunud). Midagi ma ei puutunud, ainult lülitasin toite välja umbes pooleks minutiks ja lülitasin siis uuesti sisse.

Ah see ka veel et kui 9V toitepingega raadiot toita siis ta nii kiirelt restarti ei tee vaid jõuab korraks kõlarid ka taha võtta.

Minu toiteplokki ei saa ka süüdistada kuna teine täpselt sama marki raadio töötab sellega perfektselt.

Comment

Kui teine täpselt sama asi on olemas, siis äkki saad neil tüünerid ringi tõsta. Kui viga kandub üle, siis on tüüneri sees midagi viga.
              Kirjelduse järgi tundub, nagu tüüneri juhtimine (tavaliselt mingi I2C variant) ei töötaks alati. Kui siis tüüner kuidagi info kätte saab, töötab ta jälle järgmise välja lülitamiseni. Kui raadio üritab algul tüüneri käest midagi küsida ja vastust ei saa, siis paneb pildi tasku.
              Kui eemaldatavate kaantega tüüner, siis võta kaaned lahti ja kontrolli, äkki on tüüneri enda plaadilt tema ühendusse minevatest jalgadest mõni lahti. Kui tüüneri datasheedi kuskilt netist saad, siis kahtlusta SCL ja SDA otsi.

Comment

Working...
              X