Teade

Collapse
No announcement yet.

Paaris töötavate transistorite asendus.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Paaris töötavate transistorite asendus.

Kuidas oleks kõige otstarbekam toimida, kui näiteks autovõimendi lõppvõimendi kolmest paaris töötavast lõputransistorist on üks läbi? Kas asendada vaid üks, kõik kolm paarisolevat või lausa mõlema õla kõik 3 transistorit?

Enamus juhtudel on transistorid kokku ühendatud läbi madala-oomiliste takistite - nii, et teoeetiliselt peaks piisama ka ühe vahetusest, kuid kuidas asi prakitkas toimib?

sõltub transsidest. Kui on tavalised bipolaarid, siis vähemalt tasuks kõik sama õla transid üle mõõta. Ühte õlga siis võimalikult lähedase beetaga transid ja teise ka... muidugi ka õlgade omavaheline sarnasus ei teeks paha, kuid kui null paika läheb, siis pole sellest väga viga. Tavaliselt ei aita poest just sama arvu transside ostmine, sest ka koos ostetud transid ei ole alati lähedase beetaga. Sõltub muidugi transist ja tootjast.
    Need emitritakistid kompenseerivad oma tagasisidega ainult teatud piirini selle võimendustegurite erinevuse. Kui edaspidi enam liiga valjult ei kuula, siis pole probleemi... kui aga tahad vähemalt sama võimsust, siis tasuks kindlasti mõõta üle.

Comment

Et siis tuleb jälgida hFE-d. Selge. Tea, kuidas näiteks Tevalos suhtutakse sellesse, kui ma tulen testriga kohale ja soovin erinevid transistoreid proovida, et sobivaim leida? Niisama õnne peale on natuke jama osta - võibolla piisaks ühe ostmisest, võibolla ei piisa ka mitme ostmisest.

Aga paar küsimust veel - esiteks, kui ei leia sama tüüpi transistorit ja tuleb kasutada asendusi. Kas siis piisab ühe õla transistorite väljavahetamisest või tuleb ikka mõlema õla omad ära vahetada? Või tuleb sillatava võimendi puhul vahetada koguni mõlema kanali transistorid?

Ja mille alusel sättida erinevaid väljatransistoreid kokku töötama?

Comment

Ma pole küll kunagi testriga kohapeal käinud, aga võib-olla pole sul sedagi vaja letile panna - tevalos olemas. Kümne transi beeta rittaladumine ei tohiks üle minuti aega võtta.

Kui asendus on lähedase beetaga, siis ma ei näe põhjust, miks peaks mõlemat asendama.

Sillatava võimendi kanalid võivad olla erinevad, pole probleemi.

Väljatransistoridega ma ei ole eriti kokku puutunud ja ei oska targemat soovitada, kui et valida üks kaks korda võimsam transistori kahe asemel. Nimelt on väljatransistoride parameetrite hajuvus bipolaaride omast oluliselt suurem ja võrdlemisi kerge on lasta ühel mehel ära teha kahe mehe töö
        If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Working...
        X