Teade

Collapse
No announcement yet.

Parandame akutrelli laadijat

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Parandame akutrelli laadijat

Nüüd siis lugu selline, et ka teine laadija otsas. (üks seisab juba tükk aega) Teeks korda aga on mõned küsimused. Kas on kuskilt skeeme saada (Black&Decker ja Atlas Copco) Või oskab keegi öelda, milleks on akul kolm kontakti ja mis lullad on laadijas kontaktide juures. Üks on nagu metall plaadike läheb vastu aku külge ja küljes on kaks juhet ning teine on kontaktide all mingi mögina sees. Veaks on siis ühel see,et laeb nagu kogu aeg ja teine näitab, et on täis ega lae üldse. Tahaks omale nende ehituse selgeks teha.

Kolmanda klemmi küljes võib ntx olla termoandur, mis laadijale ütleb, kas aku temp on normis.
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

See on jah termolüliti(lülib 45C juures välja põhilaadimise välja ning laadia läheb järellaadimise rezhiimi).
      The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
      Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
      Projektide pildid
      Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
      http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Võtame nüüd asja ühe kaupa. Laadija siis Black&Decker 486910-09. Viga siis selles,et ei lae. Näitab, et täis aga tegelikult akus vaevalt 5 volti. Jupid mõõtsin kõik üle, nagu korras on. Kui ei pane vastu aku miinust seda termo klemmi ei põle ükski indikaator, akul 5V ja termoka otstel 18V Termoka kontakt vastu aku miinust- näitab nagu oleks täis, termoka ühel otsal 0V teisel 10mV aku peal 5V. Aku pluss lahti-näitab, et laeb, termoka ühel otsal 0V, teisel 7V , laadijast tuleb välja 15V. Nii kui aku taha panen näitab, et täis ja seda pinget, mis akus on. Kas võib viga olla hoopis akus?

Comment

Voolu saad mõõta? Ja mis pingega aku on?

Comment

Laadimisvool käibki läbi termolüliti.Kontrolli igaks juhuks kõik elemendid akus üle.Mingi uutmoodi kala :blink:
            Projektide pildid

Comment

Ma olen kunagi pidanud akutrelli laadijaid torkima ja ühegiga ei saanud midagi teha - kõigis oli sees mingi tundmatu kivi ja kõik otsad läksid sinna kokku. Kivi kohta internet vaikis.

Comment

Pagan neid laadijaid teab!Mul on hea, lihtne ja odav: voolu piirav takisti 2oomi10W, toiteseade reg. kuni 27V, mingi suvaline indikaator LED ning odav aku(loomulikult ilma termolülitita) :lol:
                Projektide pildid

Comment

Küllap see ikka aku viga on. Targemad laadijad keelduvad laadimast kui aku liiga kuum, külm, pinge madal (1 või rohkem pulkadest lühises) jne.
                  Üldiselt on nedega üks ilge jama. Isegi skeemi maha joonistamine alati ei aita, sest tõesti "aju" datasheet suur firmasaladus. Mingi Panasonic'u akudrelli laadija Service Manual sai kunagi netist tiritud. 3 lehekülge! Isegi skeem oli! Nojah, seal küll suur valge kast, kuhu siis aku pesa, võrgujuhe jne külge ühendatud. Varuosade nimekirjas oli selle nimeks "moodul".
                  Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

On jah nendega üks k.pp! Selle B&D laadija arvan siis terve olevat, sest kiskusin aku laiali ja üheksast pulgast kolm näitasid 1,5V Sealt siis ka aku pinge 4,5V. Ju siis laadija arvas, et sinna tõesti rohkem sisse ei mahu. Aga selle kohapealt on küll vastikud kapitalistid kavalad, et iga üks teeb need akud ja laadijad ise sugused, et sa mingil juhul ei saaks teise firma asju kasutada. Ja teist samasugust riista on ka üsna raske leida võrdluseks. Peaks vist tööriistalaenutuses õnne proovima. Teist laadijat ei hakkagi torkima sest laeb aku täis küll, mis sest, et ära ei lõpeta. Võibolla ka, et aku viga, et nagu ei saagi täitsa täis. Kas 12V aku peaks sisse võtma üle 12V, mul jääb õige pisut puudu, lae palju tahad?

Comment

12V aku peaks sisse võtma üle 14V, sul ilmselt 2 surnud elementi sees.
                      Või siis on aku tühi, proovi autopirniga, kaua põleb.

Comment

Working...
                      X