Teade

Collapse
No announcement yet.

Võim jamab

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Võim jamab

    Võimuks Sony TA-1055, probleem selline, et mõnikord pisut valjemalt kuulates (volüüm nii poole peal), jääb parem kanal vaiksemaks ja hakkab moonutama, see kestab mõne sekundi, seejärel mängib normaalselt mõne minuti ja viga kordub. Olen proovinud erinevate signaaliallikatega, vahetanud kõlarid omavahel, kõik jääb samaks. Moonutus kõlab sedamoodi, nagu kaoks pool signaali ära (otsekui oleks kõlari ja võimendi vahele diood pandud). Võimendil on lõpus 4 transsi, kas on võimalik, et üks neist on läbi minemas? Või on kuskil kehv joode? Ka käib kõlaritest võimendi välja lülitamisel mõnikord läbi üsnagi tugev plõks, ka siis kui helitugevus on nullis. Ideid?

    PS. Huvitav on see, et võimendi anomaaliaga kaasnes seekord ka laelambi anomaalia, mis seisneb selles, et tundmatut päritolu säästupirn enam mõnda aega ei sütti. On ka varem esinenud. Maja on ~40 aastat vana ja niisama vana on ka elektrijuhtmestik, nii jabur kui see ka ei tundu, äkki on mõlemad anomaaliad tingitud sellest? Kuigi see ei seleta, miks anomaalia esineb vaid ühel kanalil.

    EDIT: Laelamp otsustas koomast välja tulla, sai võimendi visuaalselt üle vaadata.Midagi kõrbenud ei näi olevat, aga parema kanali jootekohtadel on näha kampolit, tundub, nagu oleks sel isendil päris kirju minevik, ja just ühel transil tundub ühe jala jootekoht pisut kehv olema. Transid ise on markeeringuga C1061 7D3 SO. Kommentaare?

    EDIT2: Käisin kahtlasemad jootekohad kolviga üle, erilisi muutusi ei toimunud peale selle, et viga kordub nüüd harvemini. Imelik on see, et viimasel ajal on kogu kodune elektrooonika imelikult käituma hakanud: arvuti keeldub vahel pilti ette võtmast, CD-mängija keeldub lugemast plaate, mida enne "sõi" probleemideta, mobiiltelefon lülitab keset kõnet või ka niisama ise ennast välja täis akuga, väljalülitatud arvuti võttis vastu mingit venekeelset AM-raadiot, mida siis võimendi ja kõlarid rõõmsalt mängisid. Hakka või mõtlema, et asi on tingitud suurest õhuniiskusest, mis praeguste ilmadega kaasas käib.
    Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

    #2
    Veaks siis võimendi ülekuumenemisel esinev ülekuumenemise kaitse(väljundvõimsst vähendatakse hajuvõimsuse vähendamise eesmärgil).Tuleb ventilatsiooni efektiivsust suurendada.Loomulikult piisab ka lõpptransside kinnitusi kontrollida ning radiaatoreid puhastada.
    The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
    Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
    Projektide pildid
    Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
    http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

    Comment


      #3
      Cheopps, sinu teooria poolt räägib see, et viga esineb alle ssiis kui võim on nii ~20 minutit suuremal võimsusel mänginud, AGA: miks esineb viga vaid ühes kanalis, ja kas ülekuumenemise kaitse peabki põhjustama nii suuri moonutusi? Ka ilmnes viga alles viimase nädala jookul (algul mõtlesin, et asi on arvuti liigses koormatuses), võimendi on umbes 2 kuud samal helitugevusel veatult mänginud (mõistagi mitte 2 kuud vahetpidamata mänginud ), ka ei ole muutunud midagi võimendi paigutuses ja õhk pääseb võimu ümber ilusti liikuma.Transikinnitused ja radikad kontrollin siiski üle, võibolla on tõesti midagi lahti põrunud, võimendit on päris palju autoga veetud ja Eesti teede kvaliteet on teada .

      EDIT: Transid on korralikult radiaatorite küljes, termopsta vahel ja puha. Radiaatoreid katab küll väga õhuke tolmukirme, aga see ei tohiks kuigivõrd soojusvahetust mõjutada. Puhastada on küll üsna tülikas, kuna igal transil on oma radiaator, mis on ribisid pidi koos. On kellelgi ideid, mis võiks vea põhjuseks olla?
      Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

      Comment


        #4
        Ideid? Ettepanekuid? Kommentaare? Tahaks asja korda saada, aga oma lolli peaga ei oska midagi välja mõelda (suht algaja kah veel elektroonikas). (Kõige rohkem kripeldab selle kunagise "remondimehe" töökvaliteet - jootekohtades ohtralt kampolit, kerged kriimud trükiplaadil, kohati tundub, nagu oleks isegi radasid vigastatud :angry: Üsna nukker vaatepilt minusugusele "perfektsionistile" )
        Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

        Comment


          #5
          vanadus teeb võimendile liiga.alustada tuleb toitepingetest,mõned võimendid teevad niimoodi kui pool toitepingest puudu jääb.kui kaitsmed on terved ja pinged normis,siis tuleb lõppastme temperatuurii kontrollida.(lihtsalt võrrelda terve poolega)
          kui see ka mingit head mõtet ei anna, siis tuleb hakata transistorite pingeid võrdlema.sel juhul peaks viga igal juhul välja tulema.

          Comment


            #6
            Nii, vahepeal ajasin ilma võimendita läbi (kolimise käigus see autosse esialgu ei mahtunud), nüüd siis on võim jälle mu lauanurga peal, aga parem kanal ragiseb nüüd enam-vähem pidevalt. temperatuuride vahet kanalitel pole, juhtmed-särgid-värgid on üle vaadatud. Äkki on toitelüüdid vananenud? Küsiks ka, kas Tartus on mõnda oskajamat remondimeest, kes tudengile vastuvõetava hinna eest aparaadi üle vaataks? Ühikatoas võib jootmine natuke komplitseeritud olla laes asuvate suitsuandurite tõttu. :unsure:
            Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

            Comment

            Working...
            X