Teade

Collapse
No announcement yet.

Mis võib viga olla vene laadijal

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Mis võib viga olla vene laadijal

    tere leidsin siis kuskilt sellise vene asja nimega START-2 sellel siis kaks asja peal nimelt start millega saab anda väga suurt voolu mingi väikse aja ja siis on ka veel akulaadija aga akulaadijal on selline viga et kui kõik osutid on pantud laadimise peale siis kui aku taha panen laeb asi nn. täiega 10A ampermeeter läks põhja ja aku hakkas keema. No muidugi kiiresti asi seinast ära ja hakkasin uurima milles asi küll ma leidsin seal põlenud juhtmeid ja ka lahtiseid vooluradu oli kõik silmaga nähtavad vead sai parandatud aga kahjuks ikka sama jama mis alguses et absoluutselt regulleerida ei saa kui suure vooluga laeb. Seal on küll üks pote millega peaks saama regulleerida ok võtsin asja küljest ja mõõtsin üle pote töötas nagu pidi.
    Kust võiks viga otsida?? Igasugune abi oleks hea.

    Hiljem vähe otsingut kasutadas leidsin et kas tõesti START-2 es regulleerib voolu transs? Või siis seal on ka pote mis on tõesti 10koomi ja siis kui se võib läbi olla äkki kellegil on seda üle?? transs on (venetähed) Ky202A 0181

    #2
    pote ise ei regulli, lõpp-produkt jookseb läbi transi enda. ahjaa, transs see jeeh on, tegu on türistoriga!

    analoogi pakkuda läänekatest ei oska, äkki WestBalt?
    Erilahendused.
    PS või mail.

    Comment


      #3
      kas ikka on türistoriga?? kuna see nn. täku osa töötab väga hästi. Ja pote sai üle kontrollitud testriga regulleeris küll.
      ise kahtlustasin transsi selle teema järgi http://www.tevalo.ee/foorum/index.php?show...=1195&hl=ku202a

      Comment


        #4
        Küllap türistor lühises. Sellepärast ka laeb täiega. "Täku" jaoks ju eraldi klemmid ja vool tuleb sinna otse dioodidelt, enne türistori. See tüüpviga, et unustatakse/ei viitsita käivitamise ajal laadimise otsad maha võtta ja kui aku vilets või tühi , siis türistor kõrbebki ning tihti ka juhtmed laadija kõhus. Aitab kasutamisõpetuse lugemine.
        Türistor on seal ilusa ribiradika peal. Mõõda takistust türistori anoodi ja katoodi vahel. Suure tõenäosusega on see mõlemat pidi päris väike.
        Harjutamine teeb harjutajaks.

        Comment


          #5
          tegelikult ma ajasin praegu siin ise segamini seda sama (nüüd tean et see on türistor) ma ise ka kahtlustasin. Mõõtsin ära jah takistus oligi üsna väike äkki kellegil oleks see jubin kuskil üle kasvõi mingi sümboolse summa eest võtaks ära.
          tänud veelkord siis. Minu viga arvasin et see türistor on transs. :P :wub:

          Comment


            #6
            äkki kellegil oleks see jubin kuskil üle kasvõi mingi sümboolse summa eest võtaks ära.
            On küll üle. Hind on 37.- /kg

            See nii naljaga pooleks, Valka Sa järgi niikuinii ei tule!

            Comment


              #7
              see jubin ise vist ei kaalu midagi mis hinnaga sa selle ära annaks ja kus muidu asud

              Comment


                #8
                leidsin ise kuskilt peaaegu sama jubina vaatasin targast raamatust üle kas kõik sobiks ainult max juurdevoolu oli lubatud rohkem. enne oli ku202A aga panin asemele ku202H nüüd asi töötab. tänud kõigile kes aitasid

                Comment


                  #9
                  Vs: Mis võib viga olla vene laadijal

                  Mul sama häda, vaja türistori KY202A.
                  Poodidest leiaks peaaegu samade näitajatega türistori, kuid kõrgema pingega, aga suurem jama selles, et teises kestas. KY202A on üks ots keemestatud ja kinnitatakse mutriga radikale.
                  Ehk on kellegil pakkuda sama türistori või mõnda head ideed?
                  Tegemist sama aku laadijaga nagu ka teema algatajal, START2

                  Comment


                    #10
                    Vs: Mis võib viga olla vene laadijal

                    Sõida Lasnamäelt läbi, mul peaks neid igasuguste tähtedega vedelema. Kõlbavad kasutada küll.

                    Comment


                      #11
                      Vs: Mis võib viga olla vene laadijal

                      Vast ei risusta seda teemat aga selle jätkuks:
                      Toodi 2 niisugust laadijat remontida, üks on suurem, kesta ei ole, see ilmselt START, teine pisike on kestas ilusti ja keegi seda enne ilmselt lahti ei olnud võtnud. Jama see, et mõlemal trafod maani maha põlenud. Suurema jaoks oli olemas täiesti identne trafo, see vahetatud ja asi OK. Nüüd probleem pisemaga - sel kah kõik ära põlenud ja ei oskagi esialgu kuskiltotsast nagu alustada. On keegi kokku puutunud selle START-2 trafoga. Mis keerdude arvud seal võiks olla?
                      Suurema trafolt kerisin selle põlenud mähise maha ja sekundaar oli 35 keerdu, võimalik, et primaari alguses testides ei olnud päris äärmised mähised kasutuses kuid arvutasin, et primaaril peaks olema 412 keerdu traati (algusest-lõppu???) vastavad need andmed tõele?
                      Selle START-2 ga aga jama ja kardan, et sel osutub keerdude lugemine võimatuks-seal on lahtine tuli oma töö teinud ja sekundaari väljastuste juurest on igaljuhul päris isukalt vaseaurud välja tulnud ja poolialusele sadestunud . Samuti on sel ilmselt isegi elektrooniline juhtmoodul maha põlenud kuna juhtmetel mis sellele plaadile lähevad on isolatsioon ühte punti sulanud. See poleks eriline probleem seal olev kraam välja vahetada. Aga trafo keerud oleks hea teada saada. Ehk keegi on kokku puutunud?
                      -superradical-

                      Comment


                        #12
                        Vs: Mis võib viga olla vene laadijal

                        Tere.
                        Remontisin hiljuti START -2 ,kui sul on START trafo,siis see läheb üks ühele asemele.Tuttaval lasin mähkida kunagi START mähise ,tema mähkis lampkasti 700 seerja trafole (võrgu poolele mähkis natu keerde juurde).See isend töötab siiamaani.Kunagi kooli ajast mäletan sai seda välja arvutada Abo raamatus peaks valemid olema.Mina seda tööd küll ei viitsi teha see jube töö lasin mähkida.

                        Comment


                          #13
                          Vs: Mis võib viga olla vene laadijal

                          Esmalt postitatud =SAAG= poolt Vaata postitust
                          Tere.
                          Remontisin hiljuti START -2 ,kui sul on START trafo,siis see läheb üks ühele asemele ... Mina seda (mähkimis)tööd küll ei viitsi teha see jube töö lasin mähkida.
                          Ega ta kiita pole jah sõrmed võtab üsna läbi. Sain selle Start-M manuali, seal skeemid jne olemas kõik, kui kellelgi kunagi vaja ja siia teemasse satub siis võin .pdf formaadis manuali anda. Samas see Start-M erineb sellest Start-2, välimus enamvähem sama aga Start-2 sees ma ei näinud mikroskeeme ega impulsitrafot millega türistore juhitakse seega see Start-M ja Start-2 on erinevad. Aga midagi hullu seal ei ole. Samas huvitav on see käivitamise võimalus. Sellel suurel laadijal mil esipaneelil ainult Start, ei mingit nr-i ega midagi, sel tundub palju asjalikum konstruktsioon, sel alaldiosa koosneb 4 dioodist (täpsemalt ikka tegu ilmselt türistoridega mil juhtklemm lihtsalt ära lõigatud [ju siis ei olnud sobivaid dioode sel hetkel sinna võtta , igaljuhul originaalis juba nii, värv on kinnitusmutrite vahel] ). Sellel Start-2 aga on ainult 2 dioodi, seega siis poolsild nagu aru saan? Pole seda veel laiali laotanud aga mis kuradi pärast see niisugune on? See käivituse asi kah huvitav, ei taibanud mõõta selle aparaadi pingeid erinevatel laadimisasenditel ja käivitusreziimis aga kuidas reguleeritakse seda suure laadija pinget kui see on lülitatud stardi funktsioonile? No lülitusskeemi vaadates on kohe aru saada, et see käivitusfunktsioon annab ikka päris prisked voldid lisak suurele voolule. On keegi mõõtnud, et mis pingeid need laadijad annavad välja? Ei tahaks minna tülitama nüüd oamnikku jutuga, et vaja pingeid mõõta, ei tulnud enne selle pealegi, sai trafo välja vahetatud ja kuna oli teada 100% korras olev trafo siis seda ei näppinud testriga. Selle Start-M skeemist paistis, et samuti see n.ö. keskväljavõttega trafoga, kummagi poole pinge 9,5V skeemis.
                          Ilmselt jah seda stardifunktsiooni taastama ei hakka ja sobiv laadimistrafo kerida ei ole nii hull ülesanne, et selle taha asi jääks, lihtsalt lootsin, et ehk keegi kokku puutunud kui juba siiakanti 2tk nedi mõnepäevase vahega tuli siis usun, et neid põlenud trafoga laadijaid on ikka päris palju lahatud. Igaljuhul nagu mainisin siis sekundaar oli 35 keerdu ja sel korral siis tõesti vaskfooliumist mähis (kunagi lammutasin üht siis oli samuti juhe nagu on sekundaari väljastused selle fooliummähise puhul-ilmselt tehti neid laadijaid juhuslikest kättesattunud materjalidest).


                          Krt, natuke segane jutt sai nüüd mul olemas pildid sellest START ja teen ka Start-2 seest pildid. See Start trafo ei saa kohe kuidagi moodi minna Start-2 -le, sel viimasel on sekundaar 3 väljastusega, Stardil oli ainult 2tk , algus ja lõpp, teen sellest Start-2 seest pilte ja lammutan trafo ikka laiali, eks siis näe kuidas see on koostatud.
                          viimati muutis kasutaja Scott; 09 m 2010, 21:52.
                          -superradical-

                          Comment

                          Working...
                          X