Teade

Collapse
No announcement yet.

vene lõppvõimendi parandamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

vene lõppvõimendi parandamine

Probleem siis selles,et selline lõppvõimendi ei tööta korralikult...Alguses ei töötanud võimendi üldse vaid pildus relee välja koguaeg.vahetasin toite lüüdid ära ja hakkas tööle.Aga mure on selline,et kui vaikselt kuulata,siis ei ole puhas selge heli,vaid selline hakkiv.Ja kui kõvasti mängima panna,siis käib kõlari membraan väljapoole kõvasti rohkem kui sissepoole ja seetõttu ei tule kvaliteetset heli ja käib suht vaikselt.Ja kui kõlari juhtmed teistpidi ühendada,siis kisub membraani sissepoole.Ahjaa ja selline asi ka veel,et ma ühendasin korra toite + ja - valetpidi ning siis kärassasid kaks takistit läbi mõlemal kanalil.Need vahetasin ka uute vastu.Aga probleem on siis nagu mainitud selles,et vaikselt kuulates heli hakib ja kõvasti möirates kisub nagu kõlari membraani ainult ühele poole.Seda potekat reguleerisin samuti,aga see ei aidanud midagi..

Ok ehk keegi teab,milles on probleem skeem peaks selline olema http://radi0tehnika.narod.ru/go/opisanie/zip/u01-2.jpg
    otsija

Originally posted by rainar86@Jan 5 2006, 16:02
    Probleem siis selles,et selline lõppvõimendi ei tööta korralikult.....Ahjaa ja selline asi ka veel,et ma ühendasin korra toite + ja - valetpidi ning siis kärassasid kaks takistit läbi mõlemal kanalil...
    juba see toite valepidi panek on oi-oi kui paha :P
    Ainult huvipärast tasub veel remontida.
    Rahaliselt ilmselt mitte. :P
    Seal kus suitsu, seal ilmselt tinutatakse..

Comment

Mul laual 4 samasugust blokki...kahel on vähemalt samad vigastused(toide valet pidi peale) ja mina olen siiani tuvastanud mõne läbikärssanud transi....kui mu mälu mind nüüd ei peta, siis isegi töötas asi edasi peale paari transi vahetust...pole veel aega olnud neid peris korda teha. Peamiste transside vahetus, va kt315/kt361 ja mõned teised pisikesed tuli vist transistoritele mineva raha hulk orienteeruvalt 80eeku/blokk...

Rahaliselt ilmselt mitte.
      Vaidleks vastu. Muidugi remonti viimisel(sõbral võeti lõppude vahetuse eest 450raha) ja ise tegemisel(nu ~100eek max per blokk) on vahe.

Comment

Tagajärjeks korralik remont ja põhjalikul tasemel.Ilmselt saab surnuaed juppidest korralik olema.Küsimusele, mis viga võib olla siis, vastaks läbi huumori prisma.Kui sind tagumikku pidi sipelga pessa pannakse ehk oskad õelda, milline sind hammustas.Tõsisemalt öeldes võta mõõteriist ja hakka ise otsima, mis asi konkreetselt läbi on põlenud või lühisesse läinud. Tegu on klassikalise Raadiotehnika lõpuga.

Comment

Kui vaikselt mängib puhtalt ja takistid suitsesid, siis esialgu proovi takistid üle kontrollida ja välja vahetada. Võibolla jäid transid isegi terveks.
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Seda potekat reguleerisin samuti,aga see ei aidanud

Muide selle poteka keeramiseks on omad reeglid ja kui väidad,et midagi ei muutunud siis nii see asi pole, kindlasti muutus. Ja kui siin mõni vädab, et omatehtud tuleb odavam siis seda kindlasti, kuid kui kvaliteetne see tegemine on see on juba ise küsimus. Juhin tähelepanu ainult ühele pisiasjale, et selle lõpu transid tuleb parameetrite järgi välja valida ja et seda teha siis on vaja vastavat riista ja karbitäis transse, mille hulgast paarid valida. Vastasel korral võib ju ka asjale pihta saada, kuid millise võimsuse lõpp välja annab, millised moonutused ja kaua ta käib korraliku koormuse puhul.Nii, et.......

Comment

Originally posted by Eggy@Jan 5 2006, 18:13
              Mul laual 4 samasugust blokki...kahel on vähemalt samad vigastused(toide valet pidi peale) ja mina olen siiani tuvastanud mõne läbikärssanud transi....kui mu mälu mind nüüd ei peta, siis isegi töötas asi edasi peale paari transi vahetust...pole veel aega olnud neid peris korda teha. Peamiste transside vahetus, va kt315/kt361 ja mõned teised pisikesed tuli vist transistoritele mineva raha hulk orienteeruvalt 80eeku/blokk...

Vaidleks vastu. Muidugi remonti viimisel(sõbral võeti lõppude vahetuse eest 450raha) ja ise tegemisel(nu ~100eek max per blokk) on vahe.
              Ühesõnaga ütleme otse välja,et lood on sitad jah.Need takistid vahetasin välja,peaksid 47 oomine ja 100 oomine olema.JA kas seal selle tulemusena mõni kondekas ka peesse minna võis.Ma oletan,et nende transistorite kontrollimisega võib asi jamaks kätte ära minna nimelt on venelastel nii praak trükkplaat,et nii kui korra jootekolvi vastu torkan kohe on rajad lahti ...Aga eks ma ike proovin asja päästa.Lõpud peaksid ju ikkagi korras olema ju,kui ta üldse häält teeb.Ja ei tea kas venelased panid meelega - juhtme punaseks ja + juhtme valgeks,et lahtikakkujad asja valetpidi ühendaks :@:@ ..
              otsija

Comment

Originally posted by rainar86@Jan 6 2006, 19:25
                Ja ei tea kas venelased panid meelega - juhtme punaseks ja + juhtme valgeks,et lahtikakkujad asja valetpidi ühendaks :@:@ ..
                Tundub, et sa ei järginud remondi esimest reeglit- enne remonti tuleb fikseerida olukord, et pärast kokku ka panna oskaks. Sinna alla käib ka alati juhtmete asukohtade üles märkimine ja sama värvi juhtmete korral nende niimoodi markeerimine, et need segi ei läheks (näiteks markeriga triibud peale vms)

Comment

Originally posted by rainar86+Jan 6 2006, 18:25--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (rainar86 &#064; Jan 6 2006, 18:25)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Eggy@Jan 5 2006, 18:13

Ühesõnaga ütleme otse välja,et lood on sitad jah.Need takistid vahetasin välja,peaksid 47 oomine ja 100 oomine olema.JA kas seal selle tulemusena mõni kondekas ka peesse minna võis.Ma oletan,et nende transistorite kontrollimisega võib asi jamaks kätte ära minna nimelt on venelastel nii praak trükkplaat,et nii kui korra jootekolvi vastu torkan kohe on rajad lahti ...Aga eks ma ike proovin asja päästa.Lõpud peaksid ju ikkagi korras olema ju,kui ta üldse häält teeb.Ja ei tea kas venelased panid meelega - juhtme punaseks ja + juhtme valgeks,et lahtikakkujad asja valetpidi ühendaks :@:@ .. [/b][/quote]
                  .Ma oletan,et nende transistorite kontrollimisega võib asi jamaks kätte ära minna nimelt on venelastel nii praak trükkplaat,et nii kui korra jootekolvi vastu torkan kohe on rajad lahti

Naeruväärne suhtumine asjasse.Pole need trükiplaadid midagi nii kehvad.Kui kasutad reguleeritava temperatuuriga jootekolbi ja pead tehnoloogiast kinni, siis ei juhtu midagi, täiesti teostatav tegevus.See milliste juhtmetega on tehtud seadme montaash, ei ole ka tähtis, selleks tuleb asi enesele selgeks teha, juhtmestik fikseerida ja seda selleks,et asi õieti kokku laduda. See mida teed, tuleb eelnevalt kontrollida ja kas või mitu korda, et oled veendunud teostatud õigsuses ja alles siis, kui oled veendunud õiges tegevuses ,seade pingestada. Juhul, kui nüüd mõni tahab vasu vaielda, siis ütlen koheselt, et mine ja õpi veel aga ära virise&#33; Pealegi nõuab remont kogemusi ja teadmisi, mis tulevad aja jooksul ja sedagi sellisel juhul kui pidevalt analüüsitakse tehtut ja tehakse oma tegavuse vigadest analüüs, et mitte neid korrata. Olen oma tegevuse jooksul aastakümmneid, tegelenud väga mitmesuguse tehnika remondiga ja on mõningaid üksikuid olukordi, kus rajad tinutamise tagajärjel lahti tulevad.Selleks, et seda saavutada on vaja palju õppida, head kannatust ja pikka meelt.Tinutamine pole lihtne tegevus ja mõni ei õpigi seda selgeks.Pika aja vältel olen näinud väga palju laiatarbe tehnikat, kus on kolviga käidud sees nagu elevant portselani poes.Eduka remondi tegemine ka eeldab vastavat tööriista parki, millega tõid teostada kvaliteetselt ja need pole just juhuslik kolb ja mitte odavad vahendid.Pidevalt on õhus hinnapoliitika, et töökodades on remont kallis.See koosneb mitmest aspektist, kuid üks on kindel.Selleks, et anda garantii, teostada kvaliteetne remont on vaja õppinud ja kogemustega spetsialisti ja sellise profi töötund makasb ja korralikult&#33; Sellest lähtuvalt ka hinnapoliitika. Muidugi on teine küsimus kas tasub seda remontida või ei. Lõpetuseks lisaks, et need probleemid kipuvad olema rohkem laua ja tooli vahel ja et neist üle saada on vaja õppida ja praktilist tegevust, pikka meelt ja head analüüsi oma tegevuse kohta&#33;

Comment

Kui lõppvõim vastab skeemile siis ma vahetaks välja takistid r24 ja r26 joodaks välja dioodid vd3 ja vd4, joodaks välja transid vt15 ja vt16. Siis vaataks kas on +1,8v vt13 baasil ja -1,8 v vt14 baasil. Kui on vga erinevad pinged siis pole mõtet edasi aretada.
                    Maailm oleks puhas ja süüta
                    kui poleks õllejogurtit
                    - Õ.Õ.

Comment

Working...
                    X