Teade

Collapse
No announcement yet.

Kassettdeki veorihma vahetus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kassettdeki veorihma vahetus

Tere!
    Sattus siis kätte selline vanakooli kassetikas, mille rihm on väljaveninud.
    Mõõtsin niidiga veorihma pikkuseks 260mm, kui poodides pakutakse ainult 245.0x0.8x5.0mm ja 270.0x0.8x5.0mm.
    Kumb rihmadest sobib?
    Konks on ka selles, et mootori võlli otsas on rihmaratas nagu topeltkoonus (I<>I läbilõige umbes selline), kas see tõmbab 270mm rihma piisavalt pingule?
    Keegi võiks ka anda mõni vihje, kuidas suure rihmaratta peale saaks rihma kergema vaevaga.
    Kolakoguja

Arvatavasti sobiks paremini 245mm. Miskipärast arvan, et see 260mm-ne rihm on algselt lühem olnud. Rihmad ju venivad aja jooksul.
    Kuidas aru saada, et tahad kergema vaevaga? Ikkagi tuleb suurel rihmarattal mingi kinnitus lahti võtta.
    Topeltkoonus peabki olema, muidu hakkaks rihm vastu rihmaratta servasid nühkima...mootori võlli kiirus on oluliselt teine, kui suurel rihmarattal.

Comment

260mm on niidiga mõõdetud&#33;
      Kergema vaevaga all mõtlen seda, et pärast suudan ka kogu kompoti kokkupanna.
      Kolakoguja

Comment

Ma saan aru, et niidiga mõõdetud, aga rihm on üsna vana, kui õigesti mõistan ja rihmad venivad aja jooksul, nad on ju ratastel pideva pinge all.
        Pole seda riista seestpoolt näinud. Kui aga kahtled, et ei oska hiljem kokku panna, siis laena kelleltki digifotokas ja pildista samal ajal kui lahti võtad. Hiljem kokku pannes asi hoopis selgem. Teen isegi nii, kui keerulist pilli lahti katkun.

Comment

Niidi ajasin ümber rihmarataste :P , originaalrihm ei puutu üldse asjasse, see on väljaveninud päris mitu head sentimeetrit.
          Digifotoka idee on üsna hea, panen kõrva taha.
          Kolakoguja

Comment

Niidi ajasin ümber rihmarataste
            No nii lõpuks arvasingi
            Ikkagi tundub see 245mm sobivat paremini. Pikema puhul võib aretada mingi eraldi pingutusrulli, aga see paras keemia.

Comment

Sobiva pikkuse saab ka nii, et lõikad vajaliku ristlõikega rihmast paraja tüki ning liimid otsad korraliku akrülaatliimiga (Loctite Super Attak näiteks) kokku.

Olen kasutanud ja täiesti toimib , otsad peavad olema muidugi täpselt risti lõigatud ja korralikult vastakuti kleebitud.
              Väidetavalt pidi niimoodi isegi suuri kiilrihmasid valmistatama h34r:

Comment

Originally posted by @ndres@Jan 12 2006, 13:45
                Sobiva pikkuse saab ka nii, et lõikad vajaliku ristlõikega rihmast paraja tüki ning liimid otsad korraliku akrülaatliimiga (Loctite Super Attak näiteks) kokku.

Olen kasutanud ja täiesti toimib , otsad peavad olema muidugi täpselt risti lõigatud ja korralikult vastakuti kleebitud.
                Väidetavalt pidi niimoodi isegi suuri kiilrihmasid valmistatama h34r:
                h34r: , huvitav idee.
                Kui pingul peaks rihm olema?

Ee, sellega liimisega seoses, võtan vana rihma, lõikan jupi vahelt, ja olen häpi?
                Kolakoguja

Comment

Originally posted by pupsik46@Jan 12 2006, 13:50
                  Ee, sellega liimisega seoses, võtan vana rihma, lõikan jupi vahelt, ja olen häpi?
                  See rõõm ei kesta kaua
                  Vana rihma materjal on väsinud - mõnel kaob elastsus, mõni läheb ülivenivaks (et mitte öelda tatiks).

Materjal peab olema ikka uus ja värske.

Comment

Paras tatt on ta juba jah. Eks ma lähen täna poodi ja vaatan mida poemehed soovitavad.
                    Kolakoguja

Comment

On ikka kindel, et seal poes pole toodud mitte rihma "läbimõõt" (ringi diameeter)? Kole suur rihm võib kodus kilest välja tulla.
                      Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Originally posted by Padasonic@Jan 13 2006, 00:01
                        On ikka kindel, et seal poes pole toodud mitte rihma "läbimõõt" (ringi diameeter)? Kole suur rihm võib kodus kilest välja tulla.
                        Kusjuures saigi poes nalja, müüa küsib rihma diameetrit, mina vaatan lolli näoga otsa, patran oma rihma pikkusest.
                        Vahetamine osutust lihtsamast lihtsamaks, kõigest üks kruvi tuli lahti keerata
                        Nüüd tuli välja ka, et üks rihm libiseb veel.
                        Kusjuures selle Samsa heli on täitsa hea.
                        Kolakoguja

Comment

Working...
                        X