Teade

Collapse
No announcement yet.

autovõimendi katki

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

autovõimendi katki

Minu tagasihoidlik audio süsteem: pioneer makk+võimendi sss1200
    LINK
    +2x 60w GAS ovaalid. Nädalavahetusel pagasnikus juhtmeid korrastades tuli kõlari juhe klemmilt lahti ja läks korraks massi ja vist ka teise kõlarijuhtmega korraks kokku. Seejärel lakkas algul seesama kõlar töötamast ja teine katkendlikult veel mängis mingi 2sek ja jäi ka see vait. Makk võtab voolu sisse, kuid kanalitesse signaali ei jõua. Nüüd proovides uut makki, siis enam nii head bassi ja heli ei tule(natuke suuremal volume juures suured moonutused). Ilmselt ka võimendi kivid häda saanud või mis Te arvate? Kas võimendil mingeid kaitsemeid pole juhuks kui rca massiga kokku saab vms.? Tegin ka ühe pildi skeemist, kui see kaitse kuskil on siis äkki näitate?
    skeem
    Kui viitsimist siis võiksite vastata..
    Kuna ma ise neid skeeme lugeda ei oska, siis poleks ka paha kui keegi heatahtlik kodanik minu võimendi üle vaatab ja korda teeks. Väikese tasu eest muidugi..

Võimendi on vast korras,kui just hulkuv juhtmeots väljundeid ei lühistanud.Kaitsmed asuvad väljas.Uus makk ei pruugi võimuga sobida,kas õieti ühendasid?Esimesel makil hävis ehk lõpukivi(vaheta ära).

Comment

Mis võim on-Bossmann? Kui siis mis mudel täpsemalt.

Comment

Uut korralikku makki ühendades selgus, et tõesti võimendi on õnneks korras. Nüüd siis võiks selle vana maki ka korda saada, seda saaks veel autot müües augutäiteks kasutada, vms. Nii et kust ma sellele uue võimukivi saaksin ja kuidas selle vahetus käib? Kui enne pole vahetanud, kas siis on tark ettevõtmine?

Comment

Kõigepealt vaatad mis mikroskeemi mark on, se on se nr. ( pioneeridel hakkab nii, kui seda pole ennem vahetatud PALxxxx ) Siis ostad uue kas tevalost või kuskilt mujalt, kui samasugust ei ole siis asendada mingisuguse TDA variandiga näiteks.
          Plaadipealt on hea seda mikroskeemi välja joota tinapumbaga, või siis tinasukaga,
          kui selle välja oled saanud siis joodad uue asemele.

Comment

Makki lahti võttes avastasin jah ühe koha, kus täpsemalt vaadates mõra sees ja ka natuke kärsanud. Tegin ka pildid: pilt1
            Tagantpool avanes siuke pilt2
            seal hästi näha et kirjutatud RR-,RR+, jne.
            Kas see ongi võimukivi?
            Ja kuskilt ma ei leidnud PALxxxx numbrit oli ainult suurelt CNP4530

Comment

sul on vaja HA13155(hind jääb200-300 krooni vahele)

Comment

njah üldiselt asi selge see jubin maksab 209eeku tevalos ja midagi väga keerulist selle eemaldamisel ja paigaldamisel ei tohiks olla..
                Aitäh!

Comment

Working...
                X