Teade

Collapse
No announcement yet.

Läptopi LCD vigane, mure suur

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Läptopi LCD vigane, mure suur

Tere.

Nimelt sai soetatud LAPTOP IBM THINK PAD 365XD. Muidu on tipp-topp minu unistuste masin, st. ajab kogu töö ära ja saab veidi lõbutseda kah. Ainult viga on, et umbes ekraani keskelt jookseb üks cm must triip. No ajasin kähku-kähku masina lahti ja tuvastasin vea ka. Nimelt on väliselt laptop korraliku "paugu" kuskilt saanud ja väliskestast tükk väljas, mis on tagasi liimitud. Löök aga purustas osaliselt "skeemi" ja LCD vahel oleva plastiklindi, mida on üritatud liimiga parandada. Kahjuks ei ole kaamerat võtta, et pilti teha. Linte on seal suhteliselt palju ja üks neist mõraga, kinni liimitud. Viga on kindlasti seal, kuna juhet liigutades veidi riba laius ja värv muutub.

Aga mis teha. Esimest korda ei oska olukorraga hakkama saada. Kas keegi oskab või teab kus selliseid asju tehakse. Millegipäraston mul veel tunne, et see läheb pääääääääris kalliks maksma.

Mure suur. Riddick...

Et väga palju maksma ei läheks mine IBM ametlikku teenindusse,küll seal midagi välja nuputatakse(või pakutakse) B-)
    Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Kogemused kunagisest tööst ühes arvutite remondi firmas räägivad et läpaka LCD vahetus läheks maksma rohkem kui uue masina ostmine (mitte töö raha aga just uue detaili ostmine varustajalt).Sinna paneb remondifirma oma kasumi ka veel otca... Nõme aga paraku tõsi. Vahest on asjad paremuse suunas muutunud aga, küünik nagu ma olen, ei usu eriti. Küsi järgi, saad teada.
      Lintkaableid saaks parandada ka pisikese jootmisega ja/või elektrit juhtiva ja hõbedat sisaldava liimiga. Nimetet liimi müüdi vist autokauplustes tagaklaasi soojendusspiraali lappimiseks.
      Liikuvatele kohtadele see EI sobi, paindub kohe lahti.
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Kõige lollim just asja juures ongi see, et LCD krt ise enesest korras. mingi 16 (umbes pakun) kaablist 1 on puru ja rsk ei saa tööd teha. Samas ma arvan, et keegi ei paranda ka seda. Saatsin IBM meestele kirja. Eks näis mis vastatakse. Seniks aga pakkuge variante

Comment

Looda Sa! Mis nad ikka vastavad-kunagi oli omalgi selline probleem, selline asi aitas nagu LOCTITE "Senlis"-nime eest pead ei anna, kuna seda ei ole hetkel lähedal. Just hõbedasisaldusega nn. liim, kui seda nii nimetada, kusagil isegi oli juttu, et sellega "osavnäpud" paigaldanud FBGA kiipe ja seda suht edukalt-peab küll ikka hull vajadus olema.LOCTITE hinna kohta nii palju, et 2g mingi 400-500 eeku, kuid mul kulus teda ikka äärmiselt vähe=uus LCD ehk 3* kallim kui läpakas, kui tegu mingi kõbeda mudeliga.
          Irw: LCD ise küll eriti kallis ei ole-kel huvi otsige näiteks mudeli ITXG76C kohta infot netist-seda võimalik tellida USAst ca 150 taala eest, eestis üritati mulle mitmetes arvutitöökodades selgitada, et 12 000-18 000 eeku, ei rohkem ega vähem kuid jääb kummitama see 6 000 vahe, ehk kusagil 6 000-12 000 ja võibolla... .Aga veel üks võimalus-Kuldne Börs

Comment

Njha... kõvva üle 1000 krontsi tahtsid IBM vennad väänata... Ongi selline töö nii kallis või?

Comment

Kipub olema jah <_< Esinduses peaks nagu seadusega olema ka vastava detaili garantii(IBM ei tea aga Dell andis) B-)
              Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Working...
              X