Teade

Collapse
No announcement yet.

lüüdi asendus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

lüüdi asendus

mida tänapäeval annab kasutada mittepolaarse 50mikrose lüüdi asenduseks? pinget pole ollagi ja seega mingit erilist valikut pole võtta - kõik pakutavad mittepolaarsed on 35...150 voldised. Liiga suured teised :-P

kaks sama väärtusega tavalist lüüti kokku(pole vahet kas + või - kokku),saabki mittepolaarse. mahutavus ainult väheneb poole võrra, seega 2 100µf lüüti on kokku 50µf.igaksjuhuks oota targemate vastus ära, mälu võib alati nalja teha

Comment

Kõik õige. Lüütide mahtuvused 100μF ja plussid kokku või miinused kokku, erilist vahet ei ole.

Comment

Räägi parem täpsemalt, kuhu nii suure mahtuvusega ja "pinget pole ollagi" mittepolaarne lüüt käib. Äkki polegi nii väike pinge või nii suurt mahtuvust vaja.

Comment

Originally posted by moi@May 4 2006, 22:09
          Räägi parem täpsemalt, kuhu nii suure mahtuvusega ja "pinget pole ollagi" mittepolaarne lüüt käib. Äkki polegi nii väike pinge või nii suurt mahtuvust vaja.
          Just täpselt!
          Seal, kus pinget "üldse pole ollagi", võib mõnikord vaja minna hoopis 50V kondet!

Comment

kas tantaalid ei sobi kaks kokku panna? Peaksid ka pisikesed olema

Comment

Originally posted by moi@May 4 2006, 22:09
              Odissei 010 eelvõimendi plaat A3, näiteks C17. Muidugi konde tervise huvides võib eeldada, et mingil äraneetud hetkel lendab opaka väljund ühte või teise toitesse ja siis on 15V ühte või teistpidi selgas.... ja siis oleks 16V lausa sobilik. Paraku ei leidnud sellist. Tõsi küll, Serigosse ei kiiganud.
              Ilmselt on mu mure tingitud siiski teisest asjast, nagu ma ühes teises threadis kirjutasin - nimelt kui konde tööpinge on nimipingega võrreldes liiga väike, on lekkevool suur. Kui tänapäeva konded on selles suhtes paremad, siis ilmselt langeb ka minu algse küsimuse põhjus ära :-)

P.S olen aktiivsest elektroonikaga tegelemisest juba pea 15 aastat eemal olnud, aga vahel ajab veri ikka rähnipoja puu otsa ;-)

Comment

Working...
              X