Teade

Collapse
No announcement yet.

Majak-233 lindistab väga vaikselt

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Majak-233 lindistab väga vaikselt

ahh mis ma ikka siin seletan, kuulake parem ise
    kuidas see mängib normaalset kasseti:http://www.zone.ee/mrmuff/vabad_failid/majak-play.mp3 ja
    kuidas see lindistab:http://www.zone.ee/mrmuff/vabad_failid/majak-record.mp3 (esimene pool on lindistatud normaalselt reguleeritud sisendiga ja teine pool kõvasti üle keeratud sisendiga, niiet indikaatorid olid koguaeg põhjas)

Muidu ma elektroonikas niiväga teadja ei ole ka, et neid asju ma ei tea mis need "OV toited", "KS pinge" jne. värgid on.

Mõõteriistadest on mul olemas isegi mitu multimeetrit ja siis mingisugune see sama vana vene vahelduvpinge millivoltmeeter kah peaks olema. Ma ei tea aint kui õieti see näitab ka veel

Ma muidu kunagi ammu kui veel puhta loll olin (siis tirisin selle plaadi kah välja ja proovisin tööle), keerasin seal sees lindistuse ajal kõik poted läbi mis leidsin , et näha kas läheb paremaks aga eriti ei muutund midagi kui ma õieti mäletan. Pärast panin silmajärgi tagasi nagu olid muidugi.
    Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
    Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

Comment

Esmalt postitatud Mees Metsast poolt
      Ma muidu kunagi ammu kui veel puhta loll olin (siis tirisin selle plaadi kah välja ja proovisin tööle), keerasin seal sees lindistuse ajal kõik poted läbi mis leidsin , et näha kas läheb paremaks aga eriti ei muutund midagi kui ma õieti mäletan. Pärast panin silmajärgi tagasi nagu olid muidugi.
      Sa keera need poted õigesse kohta tagasi. Arvan, et R43 ja R47 oled paigast ära kruttinud. Pane need algatuseks keskasendisse.
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

kui kõik poted on läbi keeratud,siis läheb asi raskeks.juba päris alguses sai mainitud,et algasend tuleb fikseerida.
        ja veel üks asi,me räägime majak makist.humaxi ja martinj jutt käib rohkem teoreetilise maki kohta ja on muidugi teoreetiliselt ka õiged,aga mitte majaki kohta.
        veelkord puust ja punaselt-helipea ja eelmagneetimisvool.kõik algab sellest.
        OV pingete üle ei maksa muretseda,sest makk ju iseenesest mängib maha ju korralikult.
        ja et tegu on majakiga,siis ei pea muretsema MOP kommutaatorite ja tõkkefiltri resonantsi pärast.

mis nimetusega mõõteriistad käepärast on?

Comment

Esmalt postitatud kreeklane poolt
          ja veel üks asi,me räägime majak makist.humaxi ja martinj jutt käib rohkem teoreetilise maki kohta ja on muidugi teoreetiliselt ka õiged,aga mitte majaki kohta.
          Loomulikult käib mu jutt majaki kohta. Helipea kulumine annab märku eelkõige kõrgematel sagedustel , näites oli aga kuulda, et need on niivõrd kuivõrd olemas. Liiga tugev eelmagneetimisvool peaks kah ennem kõrgeid sööma hakkama.
          Ja kontrolli üle ikkagi toitepinged ja ka seda, et makk lindistaks õige linditüübi peale.

Martin@üle poole oma elust majakkidega "tegelenud" (viimastel aastate kohapealt jutumärgid eemaldada).
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Mistarvis need R43 ja R47 on üldse (need ongi muidu peaaegu keskel)?

Toiteploki pealt mõõtsin pingeid ja seal samas kirjutatutega võrreldes on need järgmised:

+15 = +14,7
            -15 = -13,9
            +12 = +15,4
            +38 = +42,7

Ja mõõteriistade nimetused on siis:

Multimeeter: MASTER M890G
            Multimeeter: ALDA AVD830BUZ

Multimeeter: Ц4360
            Millivoltmeeter: В3-38

Õige linditööbi peale lindistan loomulikult (Fe) ja isegi kui seda muuta siis mõjutab see ainult lindistus teravust.
            Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

Comment

no rahval mõtted otsas?

Comment

ära ole nii äkiline.mul oli jalgratas katki,selle parandamine võtis hulk aega ja energiat.
                B3-38 on kõige parem asi.heligeneraatorit sul ei ole?aga võimalust teha 1kHz salvestust cd või dvd peale?see asendaks ka generaatorit.ja veel läheb tarvis korralike juhtmeid signaaliallika ühendamiseks sisendiga ja voltmeetri ühendamiseks väljundiga.kui see kõik on olemas,küll siis ütlen et mida ja kust mõõta.

Comment

Ma hakkasin seda millivoltmeetrit nüüd lähemalt uurima ja tundub, et see vist kahjuks ei tööta korralikult.
                  Tavalise multimeetriga ei ole võimalik mõõta mida vaja?
                  Kas muidu nii sobiks generaatorit asendada kui arvutist lihtsalt lasta programmil 1000Hz? heli genereerida?

Comment

tavalise multimeetriga on see häda,et sõltuvalt mõõteriista tüübist,võib näit erineda ja siis on raske aru saada,et kas viga on makis või mõõteriistas.
                    põhimõteliselt võib 1000Hz anda ka arvutist,aga siin tuleb sama asi mis multimeetriga-täpselt ei tea,et milliste andmetega signaal tuleb.
                    aga kui muud pole,siis võib ju proovida.

1.proov
                    annad signaali sisendisse,lindistustaset keerad nii palju et indikaator näitab 0dB (rohelised lõpuni peal) ja mõõdad pinget liiniväljundis.regulaatorid võiksid jääda ühesugusesse asendisse.kui regulaatorite asend on silmnähtavalt erinev,siis on makis viga sees.

Comment

Regulaatorid olid küll jah päris erinevalt (parem mingi poolteist punktivahet rohkem)

Ja väljundis olid pinged siis:
                      Vasak: 413mV
                      Parem: 399mV

Comment

nüüd ära indikaatorit vahi ja reguleeri lindistustaseme nupudega pinge liiniväljundis võrdseks.siis vaata,et palju regulaatorite asend erineb ja mida näitab indikaator.

Comment

Et pingeid võrdseks saada, oli vaja väga minimaalselt neid nuppe liigutada ja indikaatorid jäid kah ikka mõlemad nulli. Ma avastasin veel, et üks nupp oli natuke vales asendis külge pandud, niiet nüüd on parema kanali nupp mingi 1,1 punkti vahe võrra kaugemal.

Comment

kui väljundis on pinged võrdsed ja indikaator näitab ühtmoodi,siis üks reguleerimine on läbi.R33/R34 on reguleeritud.võib asuda järgmise etapi kallale.
                            kas sul on võimalust mingi enam vähem korralikult lindistava makiga teha proovilindistust?sobib seesama 1000Hz.aga lindistus tuleb teha uuele kasetile.see on vajalik lindistusvõimendi kontrolliks.
                            R33/R34 märgi mingi markeriga ära.siis tead et neid pole vaja rohkem puutuda.

Comment

No miski poolpidused makid on... kui teamis head kvalikteeti just vaja pole siis miskit lindistuse ma tegin. Kasst peab just uus olema ve?... aga jah mul isegi oli üks kus poolepealt polnud midagi lindistatud veel.

Comment

mängi siis see vile oma majakil maha ja mõõda signaali liiniväljundis.ja vaata,mida indikaator näitab.

Comment

Working...
                                X