Teade

Collapse
No announcement yet.

Jälle Finlux

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Jälle Finlux

    Finlux telekas (mudel 14 B 59 ) särises, pilt virvendas, hääl ragises. Kartes, et midagi tõsist on juhtunud - näiteks elektriga - sai nupust välja lülitatud. Peale seda enam ei tööta. Alles nädal tagasi tinutasin ühte mikroskeemi jalga üle - sain värvid tagasi. Ei tea kas see mõjutas. Nädal aega töötas ilusti. Nüüd ei reageeri üldse - nagu ei võta üldse voolu sisse. Tegin kaane lahti, midagi nähtavat läbi põlenud ei ole. Kaitse on korras. Huvitav, et enne lülitit ja seinavoolu juhtme vahel on plaadil mingi takisti sarnane "jubla". Mõõtes testriga - näitab, et takistus on 5,5 oomi. Kas viga võib selles olla. Ei ole eriline elektroonika spetsialist - aga oletan, et mõõtes testriga võib vea leida kui järjest mööda skeemi elemente edasi minna. Foorumites on kirjutatud, et uutel telekatel enne kaitsme läbipõlemist läheb enne toiteblokk. Kuidas toiteblokki kontrollida ?

    Kur...t nädal töötas jälle pe----ses.

    #2
    Vs: Jälle Finlux

    otsi üles toiteploki suur kondensaator ja mõõda sealt pinget.peab olema umbes 310V

    Comment


      #3
      Vs: Jälle Finlux

      uuri trükkplaati korralikult, vahest on mõni detail kuumaga jootest lahti läinud ja see koht enne ka särises.

      Comment


        #4
        Vs: Jälle Finlux

        Toiteploki inf sai kunagi välja pandud...
        http://www.tevalo.ee/foorum/showthre...ght=toiteploki

        Comment


          #5
          Vs: Jälle Finlux

          Kreeklane : otsi üles toiteploki suur kondensaator ja mõõda sealt pinget.peab olema umbes 310V.


          Ilmselt leidsin toiteploki suure kondensaatori. Plaadi peal tähistusega C020 (kus viimasel nullil on kriips läbi). Panin telekale voolu taha. Huvitav, et pistiku kontakti lükkamise hetkel oli kuulda heli nagu trafo võtaks voolu sisse. Ja rohkem - pistikut sisse välja võttes vooluvõrgust- heli enam kuulda ei olnud. Niisiis - panin telekale voolu taha ja sellel kondensaatoril näitaski voolu 310 V, õigemini umbes 307 V. Kontrollisin jootekohad, koputasin plaati puidust otsikuga - mingit elumärki telekas ei ilmutanud - ilmselt siis lahtisi joote kohti ei ole.

          Kas see, et selles kondeka otstel on pinge tähendab, et toiteblokk on korras ?

          Comment


            #6
            Vs: Jälle Finlux

            See on toiteplokki sisseminev pinge, nüüd tuleb vaadata mis välja tuleb.
            Tõmba need minu pandud failid sisse, siis näed mis edasi peaks tegema..Kuidas B+(realaotusele minev) pinget kontrollida jne..

            Comment


              #7
              Vs: Jälle Finlux

              Mnjah - vaatasin küll neid inglise keelseid toiteblokki kontrollimise õpetusi ja ei saanud asjale pihta. Esialgu hakkan inglise keelt dešifreerima. Läheb vähemalt paar päeva, aga püüan.

              Comment


                #8
                Vs: Jälle Finlux

                ära nüüd asja liiga keeruliseks ka aja.eespol oli öeldud,et mõõda väljatulevaid pingeid.ühtlasi kontrolli et ka lühist taga poleks.selleks mõõda suure reatransistori K-E siirde takistust.sealt on kõige lihtsam mõõta.
                ja ühtlasi vaata,et millise m/s peal sul toiteplokk on tehtud.

                Comment


                  #9
                  Vs: Jälle Finlux

                  Kuidas mõõta väljatulevaid pingeid - pole veel aru saanud. Ilmselt leidsin toiteplokki suure reatransistori (vähemalt kõige suurem transistor), mis on ümbritsetud mingi vasest kestaga. Ei saanud aru kas mõõta transistorilt väljatulevaid pingeid (see tähendab, et mõõta pingeid kui telekas on vooluvõrgus) või transistor plaadilt välja tinutada, et mõõta tema korrasolekut. Ühesõnaga mõõtsin taksitud nii, et jätsin transistori plaadile. Nummerdades transistori jalad 1-2-3 (Plaadil vastavalt transistori jalad vasakult paremale). Oletan, et 1 - Baas, 2 – Emiter, 3 –Kollektor. Sain testriga (analoog tester) mõõtes, et kui klemmile 1 panna testri pluss, siis 1 ja 2 ning 1 ja 3 vahel on takistus võrdselt 200 oomi. Kui panna klemmile 1 testri miinus, siis 1 ja 2 vahel on lõpmatu takistus ja 1 ja 3 vahel on 1500 oomi. Edasi kui transistori klemmile 2 panna testri pluss, siis 2 ja 3 vahel on lõpmatus. Kui klemmile 2 panna testri miinus, siis 2 ja 3 vahel on 400 oomi. Tundub, et vist seal lühist ei ole.

                  Kui m/s tähendab mikroskeem, siis leidsin kaks mikroskeemi toiteplokil:
                  1) 8 jalaga, mille peal on tähistus TEA 5170 ja 92B348.
                  2) 16 jalaga, mille peal on tähistus TEA 2164/6 ja F99489348.

                  Huvitav veel, et mõõtsin testriga realaotustrafo klemmide omavahelisi takistusi, siis nägin, et plaadil klemmid, mis on nummerdatud 8 ja 9 – nende omavaheline taksitus on 1 oom ja klemmid, mis on nummerdatud 1, 2, 3 . nende omavaheline takistus on 2 oomi. Kas see tähendab, et realaotustrafol on mõned mähised lühises ?

                  Comment

                  Working...
                  X