Teade

Collapse
No announcement yet.

Autoraadio digihäälestuse kokkujooksmine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Autoraadio digihäälestuse kokkujooksmine

    2 autoraadiot millel üks sama jama, digitaal häälestus jookseb kokku, nii et ei liigu enam edasi ega tagasi ning raadio kah vait ja kui lülitades FM pealt AM peale siis AM töötab probleemideta, tagasi FM peale on see ikka kinni, aitab ainult väljalülitamine.
    Üks vahepeal isegi hakkab mängima kah aga siis on see kah väga õnnelik juhus.

    Milles on probleem?

    #2
    Vs: Autoraadio digihäälestuse kokkujooksmine

    ehk ütled ka,et mis raadiotega tegu on?
    üldiselt on viga FM plokis,heterodüün ei tööta

    Comment


      #3
      Vs: Autoraadio digihäälestuse kokkujooksmine

      Kurat neid marke teab, tegu on vanemate autoraadiotega kuskil 90-95 aasta, ei ole just mingid moodsad asjad, mõlemil peale vaadates on raadio osakond enam vähem sama ülesehitusega:
      FM-plokk eraldi mingi umbes 6-7 jalaga
      kogu digi värk on ühe kiviga kus siis tuleb välja häälestus pinge ja kuskilt peaks ka sisse minema mingit kaudu see PLL tagasiside.

      Kas siis digi värk jookseb kokku kui heterodüün ei genereeri?

      Comment


        #4
        Vs: Autoraadio digihäälestuse kokkujooksmine

        Kui ossi (heteordüüni) signaal mingil põhjusel süntesaatorisse ei jõua, siis võib FM pangestuda küll. Tavaliselt on põhjuseks külmjooted tuuneris. Mõnel raadiol küll numbrid jooksevad, kuid ühtegi jaama ei leia ja häälestuspinge püsib muutumatuna. Kui on olemas ostsillograaf või sagedusmõõtja, mis sellisel sagedusel toimetab, võib ju kontrollida, kas prosesse tulev signaal kaob, kui FM pillid kotti paneb. Samuti võib häälestuspinge otsa peale poteka ühendada, et seda kruvides veenduda, kas tuuner töötab. Kui prosel on ka raadio "mute" ots, ei pruugi siiski miskit kuulda, enne, kui PLL-i faas on paigas, ehk siis raadio töötab. Sagedusmõõtja asemel kärab ka mõne odava hiina käki digiskaala. Näitab pealegi küllalt täpselt jaama sagedust. Jupp peenikest varjestatud kaablit külge ja olemas.
        Suure tõenäosusega tuleb siiski tuuneri konservikarpi avama hakata, et seal sees luubi all kätt väristada. Lintkaabli jupp raadio ja tuuneri vahele, et mugavam toimetada oleks.
        Head pusimist uuel aastal!
        Harjutamine teeb harjutajaks.

        Comment


          #5
          Vs: Autoraadio digihäälestuse kokkujooksmine

          kui tegu on pisikese 6 jalaga mooduliga,siis on tema parandamine väga suur töö.tavaliselt on teda ümbritsev karp nii põhjalikult trükiplaadiga kokku joodetud,et lahtikangutamise vaev ei tasu end ära,parandamisest rääkimatagi.lihtsam on leida mõni vana raadioromu ja sealt moodul võtta.see on kõikides lihtsamates raadiotes tavaliselt ühesugune.

          Comment


            #6
            Vs: Autoraadio digihäälestuse kokkujooksmine

            FMi karbi olen juba korra lahti võtnud, ega seal suurt midagi peale poolide ühe antenni võimendus transi ja mikroskeemi polnudki, nüüd vähemalt teab mis asjale süüdistus esitada, eks uurin asja, kui korda saan/ei saa annan teada...

            Comment

            Working...
            X