Teade

Collapse
No announcement yet.

Hädasti abi vaja:teleka toiteplokis viga

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Hädasti abi vaja:teleka toiteplokis viga

    Seda lootsingi kuulda.
    Kuid reatranss on korras.Katkestusi ega külmjooteid ka ei märganud.
    Reatrafo mähiste sees ka ühtki katkestust polnud...samas mõnede jalgade vahel on takistus kahtlaselt väike...mõni oom ainult...ei tea kas reatrafo sees iseenesest on lühis võimalik...? Pole ju aastatki veel töötanud teine.
    Igaljuhul kavatsen 130V liini lahti võtta ja vaatan kas siis äkki protection enam ei rakendu.Enne seda vist mõttetu järgnevaid käike mõelda.

    Comment


      #17
      Vs: Hädasti abi vaja:teleka toiteplokis viga

      Lase toiteploki osa ülejäänud skeemist vabaks täitsa. 4 Dioodi peaks neid asju ühendama. Oletan ainult, sest skeemi pole silma hakanud ja tiba raske on soovitada. Need kogemustega tulnud soovitused hetkel. Samas ei pruugi toitekas käivituda kui koormust taga pole. Ja kui sama nalja edasi teeb siis toide õhtal. Üritan skeemi kuskilt leida.
      MSN- taneltreima182@hotmail.com
      telefon katki.

      Comment


        #18
        Vs: Hädasti abi vaja:teleka toiteplokis viga

        Toiteka skeem täiesti olemas
        Lisatud failid

        Comment


          #19
          Vs: Hädasti abi vaja:teleka toiteplokis viga

          Võtsin siis 130V liini lahti ja sellega jätsin realaotuse ja kõrgepingeahelad mängust välja.Paraku (või õnneks) seis sellega ei muutunud,seega kõrgepingeahelad seda viga ega mingit ülekoormust ei põhjustanud.
          Mikroprotsessoril on aga tõepoolest olemas OCP (arvatavasti siis Over Current Protection?) pin,mis on pandud mõõtma pinget 5V liinil ja kui see pinge langeb alla teatud väärtuse,siis lülitama toiteka standby-sse.
          Mõõtsin kõik toiteka väljundpinged üle ja nad olid kõik 20-30% madalamad kui peaks (selle 1 sek jooksul mis ta käima läks) va 130V liin,mis ma lahti võtsin (see oli täpselt normis) Samuti standby rezhiimis on standby pinged normis.
          Aga järelikult on põhimõtteliselt 2 varianti:
          1) (kõige tõenäolisem) Ühel toitekast tuleval liinil (olgu see siis seesama 5V liin või mõni teine,mis ka 5V teiste hulgas alla tõmbab) tekib ülekoormus,kuid see ei ole 130V liinil.Kuidas küll ülekoormuse allikat leida? Tarbimispunkte ju nii palju...
          Kas tõesti pole muud varianti kui vägisi standby rezhiim lõpetada,mitte lastes protectionil toimida ja oodata kuni vigasest komponendist hakkab lõpuks sinist suitsu tulema...? Nii võib ka toitetrafo ja/või regulaator läbi kõrbeda...

          2) Toitekas iseenesest ei anna täispingeid välja ja mingit ülekoormust tarbivates ahelates polegi.Samas selle algse 1 sek jooksul oli ju 130V pinge küll normis.

          5V liini pinge väärtuse ilma tarbijateta olekus mõõtmiseks lahti võtta ei saa,sest siis ei jõua see üldsegi prose mõõtmissisendile ning toiteplokk ei lähe käima.Mida edasi teha...?
          viimati muutis kasutaja Chiller; 20 m 2007, 07:52.

          Comment


            #20
            Vs: Hädasti abi vaja:teleka toiteplokis viga

            Lase parem mõnel spetsialistil kaeda...
            Au tööle !

            Comment


              #21
              Vs: Hädasti abi vaja:teleka toiteplokis viga

              Kui vene keelt mõikad saad ilmselt abi kui http://www.telemaster.ru/sekret/Sek_TV.pdf alla sikutad ja veidi loed.

              Comment


                #22
                Vs: Hädasti abi vaja:teleka toiteplokis viga

                Esmalt postitatud diletant poolt
                Kui vene keelt mõikad saad ilmselt abi kui http://www.telemaster.ru/sekret/Sek_TV.pdf alla sikutad ja veidi loed.
                Tänan,natuke aitas ikka.Mõnel teisel telekal oli sama seeria mikroskeem ja umbes samad madalama pinge sümptomid,siis seal soovitati elektrolüütkondekast viga otsida.Kahjuks oli see toiteplokk seal kokku pandud veidi teise skeemi järgi,nii et minu telekas pole 1:1 sama kohta olemas.
                Aga siiski tundub viga olevat ikkagi sellel nn. "live" poolel,kuna mikroskeemi 4. otsal on 18V asemel 13V,1.otsal 1.7V asemel 1.3V ja 3. otsal sisselülitades 290V asemel kõigest 180V,tõsi peale seda kui on standbysse läinud,tõuseb pinge 290 peale...
                Elektrolüütkondekad c806 ja c808 tunduvad esmapilgul olevat korras,st. mahtuvust pole nad kaotanud.Et kui ühendada voltmeeter nende külge,siis peale lülitist välja lülitamist langeb pinge nendel aeglaselt.Kuid kas üks neist saab teoreetiliselt ka sellest hoolimata vigane olla...? Kõik dioodid kontrollisin ka üle,esmapilgul korras.
                Trafo teisel poolel võtsin 5V liini lahti trafo 13. jala küljest,st. selle millest 3.3 ja 1.8 V tehakse,pinge trafo 13. jalal tõusis nüüd 5V-ni,samas teised,mitte lahti võetud liinid on ikkagi endise,tunduvalt madalama pingega kui nad peaksid olema.Nii et näib,et tegu pole siiski ülekoormusega,vaid lihtsalt toide ei kannata koormust.
                Millises detailis küll viga peitub?? Mul mõistus täitsa otsas.Ega ometi mikroskeem ise vigane ole? Või peaks veel midagi vaatama? Hädasti oleks abi vaja.
                viimati muutis kasutaja Chiller; 26 m 2007, 05:46.

                Comment


                  #23
                  Vs: Hädasti abi vaja:teleka toiteplokis viga

                  Ehk aitab ka teiste telekate vigade otsimine. Tee search selles failis, leiad kõik sama kiviga asjad üles. Mu meelest seal teinekord üpris fantastilisi asju läbi olnud a la prose kvarts jne üs asju mis pole otseselt TP-ga seotud. Kondekatel ka mahtuvuse kadu võib probleeme tekitada nagu 470 asemel 100 jne.

                  Comment

                  Working...
                  X