Teade

Collapse
No announcement yet.

HP ScanJet 4300C katki

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

HP ScanJet 4300C katki

Paluks siis teadajameestelt nõuannet järgmisele probleemile:

Nädalaid tagasi kiilus kinni scanner, mootor tegi sellist edasi-tagasi kerimise häält (nagu poleks piisavalt joudu liikumiseks).

Võtsin seadme lahti ja alustuseks määrisin siinid uuesti ära. Lükkasin pea koduasendist eemale ja lülitasin vooluvõrku. Kõik toimis ideaalselt seniks, kui scanneri pea(lamp) oli jõudnud tagasi kodu asendisse. Tähendab et sinna ta jääbki- draiver ei tunne ära, et scanneri pea on juba koduasendis ja yritab mootorit edasi ja edasi käiata.

Kas kellegi on aimu, kuidas antud isend tuvastab liikumise positsiooni? Kas loetakse stepper- mootorilt ( mu meelest väheusutav) või on tal olemas kodukohta tuvastav andur.

Ma lihtsalt ei kiskunud seda lampi pulkadeks, enne tahan kindel olla mida ma sealt otsin.

Nõuandjaid, ette tänades.

Olz

Vs: HP ScanJet 4300C katki

Kindlasti on mingi andur või lüliti mõlemal teljel.

Comment

enam vist lüliteid ei kasutata.seal peaks olema optiline andur(näiteks tagurpidi П kujuline)

Comment

Sai siis teie nõu kuulatud ja pingsalt andurit otsima mindud.

Tegemist tõesti siis Pii kujulise anduriga. Oletasin et tegu oli valgus anduriga. Kodu asendi katik oli täiesti terve. Kuid nähtavasti on plastmass omadusi aja möödudes muutnud ning hakkas läbi kumama.

Kasutasin musta isoleeri ja katsin katiku sellega.

Siiamaani asi töötab.

Sügav kummardus kreeklasele ja Heinarile.

Ja teema võikski lukustada.

Comment

Working...
        X