Teade

Collapse
No announcement yet.

LCD parandamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

LCD parandamine

Tere!

Kas sellist asja saab parandada? Mingi vahetükiga ehk? Või kui mul oleks teine samasugune LCD terve lindiga?

Ühel lintkaablil on lõige sees

Tänud vastamast

Vs: LCD parandamine

keegi tõesti ei tea?

Comment

pildilt ei paista viga välja(või ei oska näha)aga sellised asjad ravitakse ainult vahetusega.isegi mitte lintkaabli,vaid kogu mooduli vahetusega.

Comment

tänud vastamast, lisan uue pildi, millelt peaks näha olema

Comment

jah sellelt pildild on aru saada et sellega pole muud teha kui terve paneel ära vahetada

seal on liiga tihe see elu et hakata seal midagi paikama

Comment

Ok tänud vastuste eest. Kuid igaks-juhuks küsin veel, et kas mingi lintkaabli pikendust ei annaks vahele panna? Sest kaabli otsad on ju kinni, vaid keskelt katki.

Comment

Kaabli otsad on kinni küll aga kuhu tahaksid oma pikenduse panna? Ja kuidas? Jootmine nii kivi lähedal on keerukas, klaasi külge aga võimatu. Pikendus oleks otsetähenduses pistiku ja pesaga juhe. Sel juhul peaks katkise kaabli küljes ka pistik ja pesa olema...???
              Kaabel on üsna tugeva plasti sisse valatud, lindi voolu juhtivate soonte välja kraapimine on tükk tegemist.
              Põhimõtteliselt on võimalik, taastasin aastaid tagasi sarnase kaabli vene DVK arvuti kõvaketta lugemisepea juures aga...seal oli tihedus ligi 2* väiksem ja hirmus tahtmine taga.
              Vajad luupi, ja eriti peent jootekolbi jne...mina loobuksin.
              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Pistikuks oleks seesama lintjuhe kääridega läbi lõigatud ja pesaks siis mingi spets sinna otsa sobiv klots.
                Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Esmalt postitatud elukaz poolt
                  Pistikuks oleks seesama lintjuhe kääridega läbi lõigatud ja pesaks siis mingi spets sinna otsa sobiv klots.
                  Midagi sellist ma silmas pidasingi, aga kas sellist klotsi ka kuskilt reaalselt saada on?

Comment

kuna see teema on ligemale aasta vana, siis pole vast hullu kui siia vahele segan.

Probleem on mul aga väga sarnane- katkise lintkaabliga. Mässasin oma FS Amilo seeria sülearvutiga ja puhastasin teda tolmust ning vahetasin tal ventilaatori välja jms kuni selleni, et otsustasin ka klaviatuuri puhastamise korralikumalt ette võtta. Klaviatuuri korpusest eemaldamise käigus tegin tema lintkaablile kergelt viga. Tulemus on näha siin(altpoolt esimesel rajal on kaare kohal sälk sees):

Üldisem pilt mõõtude tajumiseks:

Seega katki on vaid üks rada. Ning õnneks pole kaabel väga kitsas ning rajad pole väga üksteise lähedal. Kas seda annab kuidagi parandada? Kui jah, siis kuidas sellist tööd tehakse?

Ma ise mõtlesin žiletinoaga kile mõlemalt poolt rada maha kraapida ettevaatlikult ja mingi väga väga lahja kolviga(~15W) sinna pisike sild joota ning siis lintkaablit veel kuidagi turvata, et joode katki ei läheks(sest joote kohta ma ilmselt nii elastseks kuidagi ei saa kui lintkaabel ise seda on). Või tehakse selliseid parandusi kuidagi teisiti?

Motivatsioon ja tahe on mul väga suur see asi korda saada, sest muidu võin selle sülearvutiga lutsu visata- uue klaviatuuri leidmine oleks raske ja isegi kui leiaks, siis ma ei taha teada mis see maksaks

Comment

Soovitaksin otsida elektrit juhtiva liimi, näiteks selle, millega auto tagaklaasisoojendust parandatakse. Või lihtsalt otsida uus klaviatuur. Samas see Amilo pole suurem asi pill nagunii ja kahju sellest vast pole. Muidugi võid ka tinaga proovida.

Comment

Esmalt postitatud kupi poolt
                        Soovitaksin otsida elektrit juhtiva liimi, näiteks selle, millega auto tagaklaasisoojendust parandatakse. Või lihtsalt otsida uus klaviatuur. Samas see Amilo pole suurem asi pill nagunii ja kahju sellest vast pole. Muidugi võid ka tinaga proovida.
                        aga seda liimi siis suhteliselt paksult panna, et lõikekoht liimiga kaetud oleks? Ning isoleeriks teibiriba peale?

Comment

Kraabi mõlemalt poolt kile maha ja kata mõlemalt poolt elekrtit juhtiva lakiga.
                          Tugevduseks võid sinna mingi õhukese plaadi liimida või liimid selle katkise koha klaviatuuri külge.

Comment

tegin proovi lakiga. Jätsin ööseks toatemperatuurile laki tahkuma. Eelnevalt kraapisin välimiselt rajalt kile maha. Kuna lõhe jõudis otsaga ka teise rajani, siis loodan, et mööda lõhet elektrit juhtiv lakk teise rajani ei imbunud. Muidu kas keegi oskab ennustada, mis siis juhtus kui esimene ja teine rada sellel klaviatuuril lühises on? Ma ise arvan, et midagi peale selle, et klaviatuur ei tööta sedasi nagu peaks, ei juhtu

Lisaks veel seda, et millist liimi tugevdusplaatide liimimiseks kasutada? SupperAttack'i ma ei julge vist, sest ta peaks toimima kokku liimitavate pindade sulatamise põhimõttel ning see lintkaabli kile on vist liiga pehme ja ta sööb selle ära.

Comment

proovisin lakiga, kuid kahjuks soovitud tulemuseni ei jõudnud. Lõikekoht tuli ilmselt ikkagi vaatamata isoleerilahasele(muidugi oleks tulnud midagi jäigemat kasutada) lahti ja näiteks vajutades klaviatuuril tähte "n", trükib "nm". Kui vajutan "enter", siis vahetad tekstidokumendis rida, kuid teeb ka "ä" tähe iga rea peale ja selliseid probleemseid klahve on veel. Ma hakkan nüüd arvutit uuesti lahti võtma, kuid lähen see kord jootmise teed ma arvan. Proovin vähemasti sedasi. Mulle valmistas natuke tuska see, et see elektrit juhtiv lakk pole üldse termoliimi moodi. Viimasega olen tööd teinud ning see kivistud peale ööpäevast seismist väga tugevaks. Oleks lakk kah selline, poleks lahti tulemisega probleeme.

Kas lintkaabli jootmise juures peaks midagi väga spetsiaalset ka tähele panema?

Comment

Working...
                              X