Teade

Collapse
No announcement yet.

LCD halb nähtavus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    LCD halb nähtavus

    Ostsin Tevalost stats multimeetri mis maksis 995-eeki.Mõõteriistaga olen rahul,aga tal on ka üks oluline viga.Asi nimelt on selles,et puudub LCD valgustus ja LCD on nähtav ainult otse või altpoolt vaadates,ülevaltpoolt vaadates ei näe mõhkugi.Valgustuse mingi tegin valgusdioodidega ,aga nähtavus on ikkagi kehv.Üks tark mees ütles,et LCD-le pannakse ette spets polarisatsiooni filter,mis määrabki selle vaatenurga.
    Tevalos on müügil tõesti filtrid,aga keegi ei oska nende kohta midagi öelda.
    TARGAD ANDKE NÕU!!

    #2
    Vs: LCD halb nähtavus

    LCD ette pannaksegi polarisatsioonifilter. Kindlasti oled näinud mõnes baaris, kus teenindaja ei soovi LCD infot kõigile külastajatele näidata.
    Algselt on filtrid, mis suurendavad vaatenurka, LCD tootjad selle poole pürgivad, et oleks 180-kraadile võimalikult lähedal see vaatenurk. Need aga tavaliselt LCD sisse ehitatud.
    Ehk siis eraldi filtrit kasutades näed sa ainult "otse" ja pluss-miinus ~10...20 kraadi, külgedelt vaadates on pilt must.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Liquid_crystal_display
    viimati muutis kasutaja sebastian; 08 m 2007, 14:52.

    Comment


      #3
      Vs: LCD halb nähtavus

      Nii et minu juhtum on vist lootusetu.

      Comment


        #4
        Vs: LCD halb nähtavus

        Omapärane, et suhteliselt kallil mõõtjal nii vilets LCD.
        Lisavalgustus võib asja küll hullemaks teha, sest minumeelest LCD enda pol.filtrid on sellise arvestusega, et valgus langeb displeile otse, LED-valgustus tuleb aga küljelt.

        Tavalised LCD-d ongi nii konstrueeritud, et alt vaadates paistavad numbrid paremini kui ülevalt, vasakult-paremalt aga ühtmoodi...viletsalt .

        Comment


          #5
          Vs: LCD halb nähtavus

          Ilma valgustuseta ju pimedas ei näe.Hullemaks ei läinud midagi.Ei julge seda LCD värki eriti käppida ka.Seal on ju need kummikontaktid mida pärast paika ei saa,muidu võiks ju katsetada.

          Comment


            #6
            Vs: LCD halb nähtavus

            LCD ekraani ees on polarisaator, ilma selleta ei näe midagi (katsetasin kunagi ühe taskuarvuti peal). Kui nüüd lisada veel üks polarisaator, sõltub nähtavus kilede pol. tasandite omavahelisest paiknemisest. Võid saada hallvema pildi või tühja ekraani. Paremat minu arusaamist mööda mitte.
            Polarisaatorite vajadus on VIST tingitud vedelkristallide omadusest samuti valguse polarisatsioonitasandit muuta. Kui arvan õigesti, saaks lahenduse vaid "kristalli" vahetades. Mis muidugi jääb ää...
            Kummikontaktid saab ilusasti paika.

            Lisavalgustuse puhul tuleks vist uurida LCD omadusi: on ta transreflective või midagi muud (transmissive). Vastavalt paigutada valgusti.
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

            Comment

            Working...
            X