Teade

Collapse
No announcement yet.

Mure (auto)akulaadijaga Elektron HS 12/24 30

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Mure (auto)akulaadijaga Elektron HS 12/24 30

    Nimelt lõppesid suured transid ära ja põletasid kaitsmed maha. Panin need uued aga ei midagi, nii et vajan abi. Ise asun Tartus.

    #2
    Vs: Mure (auto)akulaadijaga Elektron HS 12/24 30

    Paistab Saksamaal tehtud aparaat olevat. Kuna see Elektroni kodulehekülg oli Saksa keelne siis ma ei saanud aru kas selles laaduris on pinge ülekande mehhanismiks transformaator või impulsstoiteplokk. Need transistore meenutavad detailid võisid olla ka vabalt türistorid/sümistorid, et asjase selgust saada, saada võimaluse korral foorumisse nende väidetavalt rikkis vidinate mark või seadme elektriskeem. Siis vaatab edasi !

    Comment


      #3
      Vs: Mure (auto)akulaadijaga Elektron HS 12/24 30

      Kuna skeemi pole seni leidnud, saadax pildid äkki on neist abi
      http://www.hot.ee/tom3/Pildid/laadija1.JPG
      http://www.hot.ee/tom3/Pildid/laadija2.JPG
      Pill tundis ära selle kui täis aku oli ja kas juhtmed valesti jne.
      Ma arvan kui skeemigi saaks oskaks isegi edasi nuputada.

      Comment


        #4
        Vs: Mure (auto)akulaadijaga Elektron HS 12/24 30

        Skeemi ei pruugi sellele seadmele leida aga sellepärast ta veel seadmata jää. Laaduris siis tegemist impulsstoiteplokiga, mille primaarahelas tüürlülituses vast mingid võimsamad väljatrantsistor(id). Kui seadmel mingeid elumärke pole(ei võta voolu sisse) siis ilmselt võrgupinge alaldi ning voolumunduri tüürlülituses mõningate komponentidega probleem. Eemalda toitesüsteemi primaarosas olev feriit trafo primaarmähist tüüriv transistor, asenda võrgukaitsmed uutega ja proovi juhe seina panna. Kui kaitsmed jäävad terveks ja suurtel kondekatel, mis asuvad peale võrgupinge alaldisilda on pinge ca320-350V siis too osa ilmselt töötab. siis juba tegele transistoriga edasi, tehes ennem kindlaks, millega tegemist ja seejärel soorita mõõtmised ning siis anna foorumisse teada, mis selgusele jõudsid. Liigun tuleval nädalal millalgiTartus ringi, kui juhul akulaadurit korda ise ei saa, võin möödaminnes samuti asjale pilgu peale visata. Aga eks aeg näitab, mis saab.

        Comment


          #5
          Vs: Mure (auto)akulaadijaga Elektron HS 12/24 30

          Voolu võtab kyll sisse aga laadimist pole. Peale seda kui transid (olid testriga mõõtes lühises) ära vahetasin jäid katsmed terveks aga laadimist ei tulnud. St pinge jääb aku pingeks. Ju siis põles miskit muud veel lisaks maha. Kui Sul Max aega saad siis annax ta sulle pusida.

          Comment

          Working...
          X