Teade

Collapse
No announcement yet.

Pesumasin katki

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Pesumasin katki

    Tere.
    Pesumasin (Candy CTT 82 TV) läks siis rikki. Paar korda tõrkus, kuid siiski veel töötas ja siis lõplikult. Valides mõne pesupogrammi masin ei reageeri, aga valides mõne tsentrifuugi või pihustusprogrammi läheb tööle vett väljapumpav mootor. Algul arvasin et POWER nupp ei funka- kontrollides töötab küll, väliselt on kõik korras. Mis võib masinal viga olla? Kust leida rohkem infot?

    Ise kahtlustan viga kas programmikettas või elektroonikamoodulis.

    #2
    Vs: pesumasin katki

    kas ta vee võtab sisse?

    Comment


      #3
      Vs: pesumasin katki

      vett ta sisse ei võta

      Comment


        #4
        Vs: pesumasin katki

        Järgmisena tuleks kindlaks teha kas vee sissevõtu resiimi ajal el.magnetklapi klemmidele pinge peale tuleb või mitte, kui ei siis võib viga olla rõhurelees, programmkellas või mõnes anduris. Aga kui vool(230 V AC) vee sisselasketsükli ajal klapini siiski jõuab, siis kas mähis läbi või liivatera klapi kanalil ees. Reeglina vanematel masinatel käivad need vee sisselaskeklapid kruvidega lahti ja siis saad uurida milles viga tegelikult seisneb.

        Comment


          #5
          Vs: pesumasin katki

          eestlaetaval masinal kahtlustaks lukku.kui luuk korralikult ei sulgu,siis ta vett sisse ei lase.see aga on pealt pealtlaetav.ma ei tea,kas sellel peaks luuk lukustatud olema.
          ja kas sisselülimisel kostub klapi lülitamisee heli?klappi juhib elektromagnet ja tema avanemine annab spetsiifilise heli.

          Comment


            #6
            Vs: pesumasin katki

            Täistabamus.
            Tänan asjalike vastuste eest. Luugis see viga oligi. Muidugi tegin veel endale lisatööd elektroonikamooduli juhtmete õige astuse leidmisega aga seegi lahenes katse-eksitusmeetodil. Suured tänud, mul juba sokid-särgid kuivavad

            Comment


              #7
              Vs: pesumasin katki

              Pealtlaetav pesumasin Bosch Classixx 5 jukerdab. Enamasti ei jõua vee sisselaskmisenigi ja lõpetab programmi. See mootor, mis veejuga pulbrile suunab enamasti käivitub, aga vett samal ajal peale ei anna. Sisselaskeklapp toimetas, kui otse 230V peale lasin. Rõhuklapi torust puhusin sisse ja käis klõps küll, sellel taga 4 juhet ja ei oska rohkem kontrollida. Kahtlustasin kaane sulgemis andurit, aga see ka nagu lukustab. Klõps käib, kinni jääb. Vahel ei taha lahtigi lasta. Sealt tuleb kolm juhet, kahe vahel näitas oommeeter 800 Oomi, see vist elektromagnet, mida ja kuidas kolmas teeb ei oska jällegi kontrollida. Plaadil käisin transid ja triacid oommeetriga üle, justkui otseselt lühises miskit polnud. Tsentrifuugiprogramm töötab. Mida teha, utiili? Äkki kellelgi on elektroonikaplaati proovimiseks?
              Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

              Comment


                #8
                Vs: pesumasin katki

                Tartus on hea pesumasinate remondikoht Sepa turu juures, seal kahe maja vahel, kus on parkla, on sissepääs. See on samad meistrid kes enne Vaksali tn olid. Oma pesumasinaprobleemidele olen sealt asjatundlikku nõu saanud, ja kui võimalik, siis ikka ilma masinat kohale tassimata.

                Comment


                  #9
                  Vs: pesumasin katki

                  Kas veesurve on ikka korralik?
                  Võta täitevoolik korraks lahti, kontrolli veesurvet trassis ja seejärel uuri sisselaskeklapi sõela kah.
                  Tegelikult olen sel mudelil mitu korda kohanud samasugust probleemi - pesupulbrikarbi sisendotsad, kuhu kummivoolikud külge lähevad, on umbes. Veekivi vmt on toruseintele kasvanud ja ei lase piisavalt kiiresti vett peale; puhasta ära ja töötab.

                  Comment


                    #10
                    Vs: pesumasin katki

                    Veesurvega peaks nagu korras olema. Sisselaskeklapi sõel puhas. Probleem ikka selles, et klapile ei tule pinge peale. Klapp teeb ise kuuldavat häält, kui lülitab. Mõnikord ta lülitab ja siis vesi pahiseb kenasti paaki. Kui ma nüüd järgi mõtlen, et tsentrifuugiprogramm töötab, siis järelikult kaane sulgur peaks igal juhul töötama. Karta on, et viga elektroonikaplaadil.
                    Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

                    Comment

                    Working...
                    X