Teade

Collapse
No announcement yet.

PC mõju LCD telekale

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: PC mõju LCD telekale

Esmalt postitatud saformo poolt
    Kui BIOS'is on rida 'Spread Spectrum', siis lülita see sisse, see vähendab interferentsist tekkivaid probleeme.
    Suured tänud!!!
    SATA ja PCIE spreadid olid BIOS -is disabletud. Peale enablemist on vahe DVI kaabel ühendatud ja mitte ühendatud praktiliselt minimaalne. Kuid kanal kahele jäi mingi imelik lai vertikaalne vaevumärgatav riba mis liigub horisontaalsuunas aeglaselt. See tähendab probleem on minimiseeritud.
    Mida kuradit see Spread Spectrum teeb. Ma ei lugenud midagi mõistlikku biose õpetusest välja.

PS. Kuna ma ei poolda säästutooteid eriti kalli koduelektroonika juures, siis ma üldiselt olen ostnud kõik datakaablid ja liidesed ja pistikud hinnaklassi ülemisest mitte alumisest otsast. Mulle ei jõu absoluutselt kohale põhimõte, et ostan üle 5 kohalise hinnaga meediaseadme ja üritan teda ühendada kõige odavama juhtmega. Tõsi... osa asju tinutan ise valmis. Näiteks mobla datakaablid, mis on mõtetult kallid jne.

Küsimus jääb ikkagi õhku:
    Kas on võimalik kasvõi ise kokku keevitada miskit mõistlikku filtrit. Mõistlik tähendab seda et mitte-elektroonika inimene teeb seda mõistliku aja ja hinnaga.

Comment

Esmalt postitatud aigrene poolt
      ... Mida kuradit see Spread Spectrum teeb...
      When the motherboard's clock generator pulses, the extreme values (spices) of the pulses creates EMI (Electomagnetic Interference). The Spread Spectrum function reduces the EMI generated by modulating the pulses so that the spices of the pulses are reduced to flatter curves.

Spread Spectrum'i aktiveerimist ei soovitata kasutada CPU ülekiirendamise puhul.

Comment

Proovi siis antenni juhtme galvaanilist eraldajat, Tevalos 150kr. Minul aitas.
        Maailm oleks puhas ja süüta
        kui poleks õllejogurtit
        - Õ.Õ.

Comment

Huvitav miks sellist asja teleka sisse ei ehitata?

Comment

kui telerite partii on 100 000,siis teeks see täiendava kulu 15 miljonit.
            tootja poleks siis enam konkurentsivõimeline.

Comment

Nende kahe konde hind ei saa ju olla 150.

Loen, et vanades telekates oli selline kondekatega lahtisidestus isegi kasutuses. Neil, mis ei olnud võrgust eraldatud. Nüüd on siis vastupidi

Kes teab, kas tõesti hoitakse kokku või sumbuks signaal seal liigselt.

Vanades telekates olen antennisisendis kohanud ka takisteid. Mis, khm... olid vist tegelikult küll vaid 1:10 pesade küljes.

Comment

Seal käib asi läbi sidestus trafo, et nii maa kui ka signaali otsad koos ei oleks.

Comment

Esmalt postitatud ketas poolt
                  Nende kahe konde hind ei saa ju olla 150.

Loen, et vanades telekates oli selline kondekatega lahtisidestus isegi kasutuses. Neil, mis ei olnud võrgust eraldatud. Nüüd on siis vastupidi

Kes teab, kas tõesti hoitakse kokku või sumbuks signaal seal liigselt.

Vanades telekates olen antennisisendis kohanud ka takisteid. Mis, khm... olid vist tegelikult küll vaid 1:10 pesade küljes.
                  Signaal sumbub kindlasti mingil määral. Eriti annab see tunda, kui juba algselt on antennist tulev signaal nõrk. Näiteks maakohas, kaugel saatjatest ja suht kehva antenniga saab teleka tundlikkus üsna määravaks.
                  Linnades, kus kasutusel enamjaolt kaabel-TV pole see sumbuvus kuigi oluline. Signaal on niigi tugev.
                  Telekate tootjad kindlasti ei taha oma pille "tuimemaks" teha, võttes arvesse tänapäeva turu karmi konkurentsi.
                  Samas...väljamaa TV-foorumites pole ma analoogset probleemi kohanud. Ilmselt ei ole galvaanilise eraldaja vajalikkus nii üldine, et tasuks tootjatel see koheselt TV antennisisendisse ehitada.

Comment

Ühe teleka ja antenni puhul pole see tõesti oluline. Aga kui mitme maja erinevate faaside tagused seadmed kokku panna siis võib vool päris korralikult uitama minna. Eriti siis, kui keegi ei tea täpselt mis võrku lülitatud on.
                    Mäletan aastatetagust Comtrade mehe hädakisa sellel teemal. Siis neil polnud veel kliendiliinid eraldatud. Pilt pildiks aga internet ei tahtnud seal selle tõttu korralikult käia. Hmm... või oli viga selles, et telekad tekitasid võrku häireid.
                    Vist mõlemat.

Comment

Working...
                    X