Teade

Collapse
No announcement yet.

Võimendi Yamaha RX-V390 RDS

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Võimendi Yamaha RX-V390 RDS

Palun kaasfoorumlaste abi selle võimendi remontimisel.

Võimendi lülitub sisse loetud sekunditeks. Sellel ajal põleb punane LED D302.
    Displeil on näha kõik vajalik info, toimib raadio, sisendite valik ja helipildi valik. Samuti reageerib puldile.

Olemas on kõik toitepinged: +5V; +12V; +14V; -14V ja -24V.
    Protsessoril (IC301) toitepinged olemas, välja arvatud pin 23.

Sellega seoses on mu esimeseks küsimuseks see, kas skeemil märgitud +5V pin 23 IC301 peab tulema kivi seest või peab see tulema transsidelt Q118, 119?

Kuna pin 23 on 0V, siis väljundite releed RY101, 701 jäävad väljalülitatuks. Kui panna otse +5V ahelast toide pin23-e, siis jääb võimendi tööle ja lülituvad ka väljundite releed. Aga heli puudub.
    See jääks järgmiseks lahendust ootavaks asjaks. Eelkõige tahaks saavutada olukorra, kus võim jääb tööle.

Kõik mõtted ja ettepanekud on oodatud.
    Tänan juba ette kõiki, kes viitsivad selles asjas kaasa lüüa.

Vs: Võimendi Yamaha RX-V390 RDS

palju on pinget Q118/119 kollektoritel?

Comment

Yamaha üldisem kaiselülituste põhimõte on: suure voolutarbe korral lülitub
      seade kohe välja. Kui mõni toitepinge ei ole normis, lülitub välja 1 sekundi pärast. Kui aga võimendi väljes on tekkinud alalispinge, toimub väljalülitus 3 sekundi pärast. Siis tasuks uurida võimendi väljeid, parim viis on muidugi ostsillograafiga. Muuseas koos väljundi releede sisselülitamisega võetakse maha elektrooniline "MUTE" võimendi sisendist. Niikaua ongi vaikus. Protsessori mõnele viigule välise 5V andmine on ohtlik, kui väga vaja, siis ainult üle näiteks kilooomise takisti.
      viimati muutis kasutaja bnman; 06 January 2008, 11:10.

Comment

23.jalal(ja ka Q11118/119 kollektoritel)peab 5V olema.see tuleb läbi takisti R320

Comment

Reeglina ma protsessorite ja ka muu elektroonika kallal jõuvõtteid ei kasuta ja otseses mõttes midagi otse ei pane. Ikka läbi takisti...

Hetkel on pinge pin 23 IC301 ja Q118/119 kollektoritel 0.7V.

Front Amp väljundites on tugeva pulsatsiooniga alalispinge 16V. Alalispinge väärtused lähevad skeemil näidatutest erinevaks alates Q107/108, jäädes +5.4 ja +7.4V vahele. Kusjuures testriga dioodimõõte reziimis kontrollides tunduvad Front Amp-i kõik transid korras olevat.

Küsimus: kui välja joota Q113/114, kas oleks võimalik kaitsest "mööda hiilida", veendumaks, et kaitse rakenumise põhjus on ainult alalispinges Front Amp-i väljundeis?

Comment

sul on Q118/119 avatud,23 otsal pinge langes ja lülitus sisse protect(kaitse).nii et kõige lihtsam oleks katkestada ots,mis neid transistoreid juhib

Comment

Nii, olen vahepeal olnud muude asjadega hõivatud ja võimendi on oma aega oodanud... Nüüd on ta jälle päevakorras.

Kaitse rakendumist põhjustab Front Amp. Ja alalispinge 16 volti väljundis.

Alustaks aga hoopis toitega.
              Kas keegi suudab mulle selgitada, millest tuleb järgmine imelik asjaolu. Testri miinus on mul ühendatud võimendi toitemähise keskpunkti ja kui ma nüüd vahelduvpinge reziimis dioodsilla plussi panen testri teise otsa, siis näit on 94 V. Kui panen teise otsa dioodsilla miinusesse, on näit 0 V.

Comment

aga alalispinget?

Comment

Alalispinget on 44V mõlemal poolel. Aga vahelduvpinget näitab tester ainult + poolel.

Comment

Katsete järel vahetada dioodsild ja filtrikonded, lepin toite + poole veidrusega näidata alalispingele ka vahelduvat.

Kui nüüd võimendi osa vaatama hakata, siis difastmete pinged on mõlemas kanalis paigas. Aga mida arvata olukorrast, kus transside Q105, 106 baasidel ja emitteritel on pinged õiged aga kollektoritel + 35V?

Comment

Yamaha (ja mitte ainult) võimendite/ressiiverite skeemides on analog ground/digital ground/video ground ühendatud läbi video PCB.
                      Seega:jäta viga otsides alati ühendatatuks groundahelad.

Comment

Soovitus maanduste osas on kahtlemata omal kohal aga mind see antud juhul ei aita.

Kuna probleem näib olevat võimendi kahe esikanali ühisosas ja samal plaadil on ka toide koos maandusega, siis selles asi olla minu arvates ei saa.

Comment

Working...
                        X