Teade

Collapse
No announcement yet.

Raadiotehnika U101 ühe kanali lõppvõimendi läbi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Raadiotehnika U101 ühe kanali lõppvõimendi läbi

    Ma oletan, et see meistrimees esimest korda võimendit remontides soperdas samamoodi nagu mina, võib-olla mitte sama hullusti aga ikkagi. Kogemus ju peab kuskilt tulema.

    Ma ütlen kohe, et ma olen elektroonika alal loll nagu lauajalg ja sellepärast ma siin foorumis küsingi, et ma tahan ise nokitseda, sest see huvitab mind.

    Just sellist vastust ma ootangi, tsiteerin: "nüüd võib sul dioodisild maha põlenud olla.". Nüüd olen teinekord targem...

    Kuidas ma seda dioodisilda kontrollin? Dioodid välja ja kontrollida multimeetriga või on lihtsam moodus?

    Comment


      #17
      Vs: Raadiotehnika U101 ühe kanali lõppvõimendi läbi

      See on hea, kui tahtmist on see pidi pool võitu olema.
      Dioodisilla asja saab väga lihtsalt kontrollida lülitad sisse ja mõõdad toite pinged üle (peavad olema u. +/-26V ja +/-31V). Enne sisselõlitamist ühenda rikkis võimu plaat lahti ja veendu, et juhtmed kuskil omavahel kokku ega korpusesse ei lähe.
      Lõpu plaati taastades soovitan lõpu transid V17-V20 üldse maha võtta ja siis lõpu plaati testima hakata voolu all. Korras plaadil peab V15 E u.+0,6V ja V16 E u.-0,6V olema. Enne kui see nõue pole täidetud ära lõputranse üldse külge joodagi - võivad taas maha põleda. Kui pinged V15 ja V16 erinevad oluliselt skeemil märgitust siis tuleb viga otsima hakata. Viga võib olla kus iganes.

      Ja transistori viikude tähendused tee endale selgeks B,K,E ja testrikasutamise oskuse parandamine samuti, et "näitab midagi" asemel oleks konkreetne näit.
      Sa pole esimene hädaline seega kasuta otsingut, seda U-101 on siin nelikümmend korda vähemalt parandatud.

      Comment


        #18
        Vs: Raadiotehnika U101 ühe kanali lõppvõimendi läbi

        Sul oli õigus, kaks väikest dioodi (VD2, VD3) on läbi, mõlemat pidi on takistus 0.

        Ma oletan, et nad põlesid selle pärast läbi, et kui termokompensatsiooni transistori juhe tuli lahti, siis see lõi eelvõimendi transistorite tööpunktid sassi?

        Comment

        Working...
        X