Teade

Collapse
No announcement yet.

Alpine MRV-1507 lõpu transide originaal nimed?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Alpine MRV-1507 lõpu transide originaal nimed?

    selline mure siis seda võimu on keegi remontinud ja siis uuesti läbi läinud enne oli põletatud lõpu osa läbi. ja välja vahetatud mingite uute vastu aga nüüd siis läheb eel lõpp liiga kuumaks ja läheb mõne minuti käimise järel läbi. hetkel siis lõputeks pandud IRF540n ja f9540n

    #2
    Vs: Alpine MRV-1507 lõpu transide originaal nimed?

    Googles on sellest konkreetsest võimendist tohutult palju juttu aga mida mul saada ei õnnestunud on selle aparaadi elektroonilise ülesehituse skeem. Mis asi Sul seal võimendis siis läbi läheb, kas lõpu võimsustrantse juhtiv draiveri osa või on need radiaatori küljes olevad mosfet trantsid ise ka juba enamjaolt lühisesse lastud? Mõned pildid võimu siseehitusest ja lõppvõimu poole pealt tuleksid kasuks siis lihtsam asjast sotti saada. Mitu paari (IRF540N, IRF9540N) ühes kanalis kokku on ja mis marki trantsid neid juhivad? Ainuüksi lõputrantside rutiinsest väljavahetamisest on vähe abi, kui eelastmed on vigased või voolud ahelates liiga suured, tagajärg peaks rahakotis ka tunda andma.

    Comment


      #3
      Vs: Alpine MRV-1507 lõpu transide originaal nimed?

      lähevad siis eel lõpud kuumaks mis ei ole radika küljes ja tühi vool on kah suur 2,1 amprit.
      eel transid siis A1220A ja C2690A
      A1220A ja C2682.
      paneks pildid kah aga ei ole kuhugi riputada ja lõppe on 8 paari

      Comment


        #4
        Vs: Alpine MRV-1507 lõpu transide originaal nimed?

        Pilte seadme sisust saad põhimõtteliselt kohe siia teemasse ka üles laadida, eeldusel, et need ei oleks mahult liiga suured. Samuti saad pilte üles riputada www.album.ee www.nagi.ee Picasa Web jne.
        Suhteliselt selge on see, et ilmselt seda suht keerulist autovõimu siin foorumi kaudu eriti ei remondi ja kuna skeemi asjale veel leidnud pole, ei saa ka täpsemalt juhiseid anda, millistes punktides skeemil peaksid erinevaid mõõdistusprotseduure läbi viima. Mille põhjal muidu järeldad, et väljatransistorid IRF540N, IRF9540N ei kuulu selle konkreetse võimendi originaal koosseisu? Millises jõuahelas said mõõtetulemuse näiduks 2,1A? Kas need kaheksa paari mosfet trantse on ühes kanalis või kahe peale kokku? Pidevalt läbi minevaid komponente pole mõtet lõppmatuseni ümber vahetada, vaid selgitada tuleks hoopis välja skeemis olevad rikkis detailid ja vea tekke põhjus. Kas mõlemad kanalid on muidu ühte moodi nutuses seisus, vastasel juhul saaks rakendada kanalite samades piirkondades võrdlevat mõõtmismeetodit, mille tulemusena ehk õnnestuks välja selgitada vigane piirkond mittetöötavas kanalis. Mõõda üle ka kahepolaarne võimu toitepinge ja vaata kas pinged on praktiliselt ühesugused mõlemas toiteõlas.

        Comment


          #5
          Vs: Alpine MRV-1507 lõpu transide originaal nimed?

          kas siis kõik transistorid on vahetatud?mõlemas kanalis?

          Comment


            #6
            Vs: Alpine MRV-1507 lõpu transide originaal nimed?

            http://ampguts.realmofexcursion.com/Alpine_MRV-1507/
            paras monstrum.ega ta vist igasse autosse ei mahugi

            Comment


              #7
              Vs: Alpine MRV-1507 lõpu transide originaal nimed?

              võim käis remondis vahetati kõikk lõpud ja pinge muunduri lõpud ära. peale remonti töötas mõni minut. Sain selle võimu endale ja läbi oli kaks eel transi vahetasin ära. võim töötab, mõlemad kanalid ilusti aga eel transid lähevad paari minutiga nii kuumaks, et kärsakas üleval ei ole võimu nii kaua veel sees hoidnud, et nad uuesti läbi läheks minul väike kahtlus on selline, et lõpu transide võimendus tegur ei ole nii suur, et sobiks nende eel lõppudega kokku osa lõpu transi koormust võiks jääda eelvõimendi peale, on see muidu võimalik? muidu pinge on ühtlaselt +-50v ja 100v ja võimendi töötab ilma moonutusteta ja nüüd siis pildid kah üleval http://nagi.ee/photos/ollala/4610213/ sinisega märgistatud transid lähevad kuumaks ja punased on vahetatud. vastus 2.1 amprit tarbib toitest voolu ja ainult pinge muundur tarbib 0.6 amprit ilma võimendita.

              Comment


                #8
                Vs: Alpine MRV-1507 lõpu transide originaal nimed?

                transistorid peaksid õiged olema,sest tema "väikevennas" MRV-1505 kasutatakse samasuguseid.siin võib põhjuseks olla ka kahepoolne trükiplaat,näiteks katkeb mingi üleminek plaadipoolte vahel

                Comment


                  #9
                  Vs: Alpine MRV-1507 lõpu transide originaal nimed?

                  Antud võimu skeemis kasutatakse lõpuosas nn. kaks-ühes ühtlustustakisteid, voolu tugevust ahelas tuleks siiski mõõta jadamisi võimsustakistiga või siis mõõta multimmeetri mV skaalal pingelang nendel takistitel. Loomulikult võivad jootmise käigus olla viga saanud trükkplaadi rajad ja mõni läbiviik ei pruugi anda ühendust aga siis ei pruugiks võim teha heli taasesitlemise koha pealt piuksugi, kuid antud juhul nagu ma olen aru saanud, võim siiski töötab mõne aja. Draiveri osas on ilmselt erinevad voolureziimid paigast ära ja võim vajab uuesti häälestamist, alustades eelastmetest pihta ning vajadus võib tekkida ka lõputrantside uuesti maha jootmiseks.

                  Comment

                  Working...
                  X