Teade

Collapse
No announcement yet.

Boileri elustamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Boileri elustamine

Eile õhtul on boiler lihtsalt vait - tuled põlevad, aga soojendamist ei toimu, vool on peal.
    Lisan paar pilti:
    esimene
    teine
    Kuidas ma saaksin teada, kus viga võib olla? Tennid läbi? Lüliti? Regulaator?
    Ja mis krdi moodi sel apraadil võiks käia kütteelementide vahetus?

Mul on vägagi suur aupaklikkus 220v ees, seega ei julge väga torkida.
    Minu DIY blogi
    <- CSS'i lairibad EL70 erihinnaga!

Vs: Boileri elustamine

Esimese hooga tundub seal punane nupp olema mingi termokaitse vist, proovi seda vajutada.
    Edasi vaja ikka testriga jälgi ajada, et kuhu pige toppama jääb.
    Kui võimalik seinakontaktist eraldada, saab ka takistuse mõõtmise teel midagi välja selgitada.
    Head susserdamist !

Comment

Termokaitsme nupu pressimine ei toonud midagi positiivset kaasa.
      Minu DIY blogi

Comment

Tuttav kõhualune. Sellel on 2 tenni ja esipaneelil nupplüliti 100%-50% võimu. Töötavad vastavalt 1 või 2 tenni. Kui tuluke põleb, aga ei soojenda, on viga ilmselt lülitis või regulaatoris, mitte tennides. Vool välja ja oommeetriga kallale. Kui elekter võõras, kutsu appi keegi, kes asja rohkem tunneb.
        Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Elekter päris võõras pole ning odav multimeetergi olemas.
          Proovin siis testida regulaatorit ning lülitit. Seda muidugi oleks tore teada, et tennid läbi pole.
          Minu DIY blogi

Comment

Tuluke peaks ikka seda näitama, et pinge tuleb peale ja regulaator on sisse lülitatud. Sellisel asjandusel kipuvad küttekehad kõige kergemini läbi minema, eriti siis, kui mingi sodi boileri sisse kogunenud. Õnneks on küttekehade vahetamine imelihtne, aga kui boilerit ei puhasta, siis lähevad küttekehad varsti jälle läbi.
            Kõige nõmedam boiler minumeelest, tahab ikka eriti puhast vett.

Edit:
            Küttekehade vahetus jäi rääkimata. Kui sa seda alumist pilti vaatad, siis kummagi küttekeha külge tuleb 2 pistikut. Mõlema küttekeha parempoolse pistiku tagant paistab kruvi. Keerad kruvi lahti ja küttekeha kukub torust välja.
            viimati muutis kasutaja A.S.; 13 m 2008, 11:39.

Comment

Muide viimati, kui boileripuhastus toimus, oli seest päris puhas.

Minu jaoks jääb tiba arusaamatuks, kuidas saavad kaks küttekeha korraga läbi minna? Äkki on probleem mingis termoanduris? Loogiliselt võttes peaks see üksik must juhe mingi anduriga ju ühendatud olema.
              Minu DIY blogi

Comment

Esmalt postitatud YRO poolt
                Loogiliselt võttes peaks see üksik must juhe mingi anduriga ju ühendatud olema.
                See on kapillaartoru, mille üks ots on boileri põhja küljes asuvas torus ja teine ots läheb temperatuuri regulaatorisse. Kas regulaatorist vool läbi läheb?
                Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Ega need ei pruukinud sul ju korraga läbi minna, esimene võis juba mõnda aega katki olla.
                  Millist üksikut musta juhet sa silmas pead? See alumine must (läheb alla nurga taha) peaks sellest lülitist läbi käima, mis ühe küttekeha välja lülitab (pruun siis läheb lülitisse). Need 2 sinist, mis paremale lähevad, peaksid temperatuuriregulaatorist läbi käima, sinna läheb ka see ülemine peenike must toru.
                  See vasakpoolne punase nupuga kaitserelee, sinna ülemistele kontaktidele peab 230V peale tulema ja alt läheb see siis jälle edasi. Kui tuluke põleb, siis selles ei saa viga olla.
                  Pole hulgal ajal ühegi sellise kallal käinud ka ja seega võib minu jutt ka täielik jama olla, see lihtsalt huupi pakutud.

Comment

Regulaator ja lüliti kontrollitud, lasevad voolu läbi küll.
                    Tennid näevad välja sellised - 900W.
                    Kui palju sel tennil võiks takistust olla - mina ei saa multimeetriga mingit numbrit ette. Läbi põlenud?

/edit link parandatud, faililaiendit tahtis suure tähega.
                    viimati muutis kasutaja YRO; 15 m 2008, 11:42.
                    Minu DIY blogi

Comment

Tennid ei näe küll mittekuidagi välja: "lehekülge ei leitud", aga takistuse saad kerge arvutamise järgi kätte. See on küll takistus soojana, külmalt on takistus veel väiksem.
                      Ilmselt on katkestus, mis võib olla ka mitte põlemisest, vaid pidevast paisumisest/kokkutõmbumisest kui neid sisse/välja lülitatakse

Comment

Esmalt postitatud YRO poolt
                        Kui palju sel tennil võiks takistust olla - mina ei saa multimeetriga mingit numbrit ette. Läbi põlenud?
                        Kas sa siis saad mingi numbri ette, kui lihtsalt testri otsad kokku paned? Takistus peaks olema ikka alla 60Ω, isegi odavatel hiina testritel vahemalt alla 100Ω. Selle firma boileritel tavaliselt küttekahad läbi lähevadki, muid defektseid asju nendel polegi kohanud.

Comment

0.6Ohmi viskab ette, kui testri otsad kokku pressida.

Kas kellelgi on äkki vihjeid, kuskohast sellist tenni leida Pärnus?
                          Minu DIY blogi

Comment

No see lihtsalt huupi pakutud, Pärnut ei tunne

Comment

Nende edasimüüjate käest vaevalt miagi saab, küll aga leidsin samalt lehelt teeninduste asukohad, mis tunduvad märksa tõenäolisemad.
                              Minu DIY blogi

Comment

Working...
                              X