Teade

Collapse
No announcement yet.

Samsung VP-H66 videokaamera rikkis

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Samsung VP-H66 videokaamera rikkis

    Mul on 10 aastat vana Samsungi VP-H66. See aparaat teenis mind ikka palju aastaid. Kuid umbes 3 aasta eest muutus see hoobilt kasutuskõlbmatuks. Nimelt peale järjekordset kassetivahetust ei lasknud see kaamera enam kassetti sisestada ja viskab selle sisestamiskatsel koheselt välja. Samuti vilgub kasseti sisestamiskatse ajal pildiotsija ekraanil kiri "C.EMG"
    Ka kassetisahtli sulgemine ilma kassetita ei lase kassetisahtlit sulgeda.
    Iga kord kui üritan kassetisahtlit sulgeda (olgu siis kassetiga või ilma) ilmub koheselt displayle see C.EMG kiri ja peale seda kassetisahtel nagu üritaks hakata paika sõitma (hammasrattad ja hoovastik hakkavad liikuma), kuid siis samas need peatuvad ja kassetisahtel avaneb taas. Mõnel korral olen märganud ka et kui kassetisahtit sulgen, hakkab ka kaamera videopea korraks pöörlema (normaalkiirusel), kuid enamasti mitte.
    Oskab keegi nõu anda, mis mu kaameral viga võib olla ja kas seda viga on võimalik ka iseseisvalt kõrvaldada. Kas on ka võimalik et mõned lindi veomehhanismi detailid on juba füüsiliselt kulunud või on veomehhanism mingil põhjusel lihtsalt blokeerunud?
    Kui vaja võin edaspidi kuskile lisada ka foto kaamera kassetimehhanismist.

    #2
    Vs: Samsung VP-H66 videokaamera rikkis.

    Leidsin siit foorumist veel ühe teema kus lahati sarnasest probleemist ja seal juhtis kasutaja acdc tähelepanu sellele et vanematel Samsungi kaameratel kasutatakse Capstan-mootoritel kasutatakse magnetina magnetpulbrit mis on kaetud õhukese metallikihiga.Ja see metallikiht võib kergesti lahti kooruda ja probleeme tekitada. Kuna mu kaameral just Capstani rike ongi (C.EMG), siis avasin igaks juhuks kaamera ja eemaldasin sellelt Capstan-mootori ja ennäe ongi seesama viga: magnetpulbrit kattev metallkiht on osaliselt lahti koorunud. Nüüd küsimus, kuidas kõige parem oleks seda metallikihti taas tagasi kinnitada et oleks garanteeritud et see hiljem enam probleeme ei tekitaks?
    viimati muutis kasutaja DarkSky; 16 m 2008, 15:18.

    Comment


      #3
      Vs: Samsung VP-H66 videokaamera rikkis.

      Kaevan vana teema taas välja. Küsimus ikka endine. Kas antud kaameta kapstan mootorit on võimlik koduste vahenditega ise remontida või leidub siin keegi kes selle töö ära teeks? Tasu eest muidugi.

      Comment

      Working...
      X