Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
küsiks siis huvi-pärast, et palju väljund võimsus on umbkaudu?
Kui sul võimendite vastu huvi siis jäta meelde, et tavalise transvõimu väljundvõimsus sõltub toitepingest ja koormuse takistusest, mitte niivõrd skeemi kõlavast nimest.
Näide: 25V - (5-7)= 19 (5-7) - kaod skeemis, kui toide lahja siis veel rohkem
19 X 0,7= 13,3 13,3V maksimaalne võimalik väljundpinge
13,3 X 13,3= 176,89/4 =44,2 W
Sinu poolakal on lisaks voolupiiraja ja sinu võimu väljundvõimsus oleneb sellest mis tasemele see on reguleeritud.
Näiteks Y101-l reguleeritud 43W peale, ilma piirajata võimsus 52W, kunagi sattus meie kanti aga partii kus üle 20W ei saanud. Tuli välja, et tehases oli piirajasse valed takid pandud.
Jyrka. tean sa kirjutasid selle lahti juba ühes teemas lihtsalt küsiks teema algatajalt palju tema sealt välja pigistab
mul toide 28V, stabiliseeritama... ausalt ei olegi veel väljundpinget mõõtnud ja koormuseks on mul mitte nelja vaid 8oomised kõlarid, nii et rekordeid ma pigistama ei saa hakata :P
peale selle tahaks veel ütelda et hommikuti kui on niiske kipub asi ikka natuke ragisema, kuid kui võimendi on soojaks läinud (nii umbes 5 mindi pärast) ei ole mingit raginat... kui äkki teab keegi mida soovitada siis abi oleks igati teretulnud... seni proovin aga ise pusida ja kui jagu saan siis annan teada...
Nii ragin on nüüd kadunud.. tegin järgmised muudatused - lõputransistoride jõudevoolu sedadsin mitte nagu skeemil näidatud 10mA peale vaid 40mA peale, toiteplokki dioodisilla igale dioodile panin rööbiti 0,1uF kondeka.
Siiani ei ole mitte mingit raginat.
Comment