Teade

Collapse
No announcement yet.

Okean214 -> WebSDR ja muud imelikud hääled

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Okean214 -> WebSDR ja muud imelikud hääled

See üks põhjustest miks ma näritudõuna ei tarbi.

Comment

Vs: Okean 214 jms

Esmalt postitatud Arvi poolt Vaata postitust
      Ma paneks ta kirikuvande alla.
      2007 sai üks selline SDR (ajakirja Elektor Electronics maikuu number vist) valmis tehtud...
      No ei tea, ma annaks hoopis ordeni raadiohaiguse visa propageerimise eest.
      Aga see SDR on mul kuidagi märkamata jäänud. Lihtne skeem ja sellised jupid, et kannatab makettplaadilgi kokku mätsida, suuremad puudused välja ravida, ja siis trükkplaadi peale mõelda.
      Tänud vihje eest!

Esmalt postitatud pagan poolt Vaata postitust
      Lõpuks võib veel kõlarimeestest asjagi saada kui SDR-i kuulama hakkavad. Oleks see batsill ikka nii nakkav et mõni ka ise eetrisse jõuaks.
      Just. Muidu on selle hobiga varsti nii, nagu täna üks soomlane rääkis lampraadiote muuseumi külastusest. Noorim (ei pannud tähele, kas muuseumitöötaja või -külastaja) olnud 80-aastane.
      Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Esmalt postitatud Padasonic poolt Vaata postitust
        No ei tea, ma annaks hoopis ordeni raadiohaiguse visa propageerimise eest.
        Aga see SDR on mul kuidagi märkamata jäänud. Lihtne skeem ja sellised jupid, et kannatab makettplaadilgi kokku mätsida, suuremad puudused välja ravida, ja siis trükkplaadi peale mõelda.
        Tänud vihje eest!
        Ma siiralt loodan et ta oskas mu sõnu lugeda hoopis tunnustusena. Kui mitte, siis nüüd on see soovitatav tõlgendamine välja öeldud. Aga kui selle konkreetse SDR oled käima ajanud, siis anna teada, kas õnnestus ja kas oli vaeva ka. Ja muide - minu mäletamist mööda sedasama SDR-i lahati ja täiendati vist ka kuskil hilisemates ajakirja numbrites.

Comment

Ma lõpetan oma okeani teema ära. Sain kõik sagedusalad kätte, kuid skaala otstesse ulatub sama jaam nagu hakkaks ring otsast peale, aga see ei sega, kõik muud levinud jaamad on mul korraliku tundlikkusega olemas mis jäävad tänapäeva FM aladele.
          Võrgumüra kohta uurisin aga leidsin et enamus teemasid selle probleemiga puudutasid raadiovastuvõttu, mitte ühtlast undamist mis pole mõjutatav jaamast või helitugevusest vaid sellest et on sisse lülitatud. Ka on mainitud alaldusdioode, aga see pinin on tõesti nii tühine et ei viitsi sellepärast katsetama hakata. Seda on vaid siis kuulda kui raadio on sees aga helitugevus nullis. Normaalsena raadiot kasutatakse nii et jaamade kuulamiseks elementaarne helitugevuse level on peal .
          Lambid olid küll sellel kehvasti välja mõeldud. Taolisi pirne polegi kuskilt saada enam. See et jadaühenduse asemel rööbiti 6,3V pirnid panin ja trafo pealt need töötasid, siis alalispinge pealt need ei toiminud. Takisti seal vahel rikkus ära, erinevate takistitega ka toimima ei saanud. 13V pirnid otse alalise pealt põlesid lühistatud takistiga hästi, aga toiteplokil hakkas transs kõvasti kuumenema ja undamine läks tugevamaks. Ikka ei jäänud muud üle kui panin LEDidega valguse. Natuke ebaloomulik jäi, aga vähemalt toimib. See et lüliti ühes positsioonis töötas taustavalgus trafo pealt ja teise positsiooniga alalispinge pealt, see on mulle siiani mõistmatu. Trafo juhtmed lõikasin läbi ja valgus töötab ainult alalispingega ja siis kui raadio on sisse lülitatud, nii nagu ka loogiline on. Lambi nupust saab valguse lihtsalt välja lülitada. Veel üks rumal asi sellel raadiol on see et trafo on kogu aeg pingestatud, "power" nupp lülitab alalispinge lihtsalt võimendisse vms. Täpselt ei uurinud. Sellepärast eelmine omanik selle raadio toitejuhtme vahele lambilüliti panigi

WebSDR asi andis väikese nakkuse, ehk tulevikus hangin korraliku jaama ja saan uue hobi.
          Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

Comment

Jäi silma selline pulk: http://www.dx.com/p/dvb-t-digital-tv...8#.VP7lGy4ra3s
            Kirjeldus sellest ei räägi, aga pöörake tähelepanu programmiaknale.
            Huvitav, kas kogu vastuvõtu riba (48.25~863.25 MHz) ulatuses saab erinevaid modulatsioone ja ribalaiuseid kasutada?

Teemasse haakuv: http://superkuh.com/rtlsdr.html
            viimati muutis kasutaja a1; 11 m 2015, 01:14. Põhjus: lisa

Comment

Esmalt postitatud fre poolt Vaata postitust
              http://websdr.ham.ee:8901 on raadioamatööride
              kuulamiseks ja asjaga algseks tutvumiseks ka netiraadio. ...
              http://websdr.venta.lv:8901/ põhimõtteliselt samad hääled, aga vastuvõtja lõuna pool. Eestlaste jutud nõrgemad, aga muu tuleb puhtama heliga (näiteks "valgustavad" poliitkõnelused).

http://www.websdr.org/ lõpus on kaart, kus saab asukoha järgi sobiva vastuvõtukoha valida.
              73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
              ATiP1pN4XeM

Comment

http://websdr.venta.lv:8901/ - selle esimeses otsas 3510 - 3595 kHz on hästi palju ja tihedalt piiksuvaid jaamu. Morsest keerulisem infoedastus. Mida seal "räägitakse" ja kas SDR-ist mingi lisaprogrammiga oleks võimalik seda dešifreerida?
                ATiP1pN4XeM

Comment

RTTY on märksõna. Dekoodreid on nii tasulisi kui tasuta. Aga ega ma rohkem ei tea. Mingi asjaga olen proovinud aga pole targemaks aanud, jaamasid on liiga tihedalt.

Comment

Digimodesid on nagu kirjusid koeri ja kogu aeg tuleb juurde. Üks suhteliselt hea leht koos helifailidega, et kõrva ja silma järgi ludinaid määrata:

Enamasti tahavad dekodeerivad programmid seda tilu-lilu helikaardi sisendisse saada. Võimalik, et programmide seadetes kaevates, saab ka ilma edasi-tagasi konverteerimata. Mingi vihje, kust edasi harutada, saab ehk siit:

Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Sdr

Helikaardi sisendite väljunditega ja nendevaheliste juhtmetega mässamisest päästab virtuaalne helikaart.
                      Virtual sound card software for recording sounds (what u hear, microphone voice, online music), mixing sounds, streaming audio files online and creating virtual audio cable..
                      MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                      KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Okeanile, AM pillile, SSB ja CW signaali kuulamiseks on vaja vahesagedusel tekitada 465kHz BFO
                        Võib ka nii:
                        A look at how an AM broadcast receiver is used to allow an AM-only shortwave receiver pick up SSB signals (this is how I used to listen when starting out). T...

Using your bench signal generator to inject a carrier back into a Single Side Band (SSB) signal to copy it. I made this quick video for youtube user "joernon...

Signaali võib ka antenni kaudu Okeanile sisse lasta:
                        Here on YouTube.com/NG9D we spend a lot of time fiddling around with low power (QRP) radio transmitters, simple receivers, home-made wire antennas and variou...

Okeani patareikomplekt mängib aasta. PC UPS?

Comment

Esmalt postitatud Arvi poolt Vaata postitust
                          ... 2007 sai üks selline SDR (ajakirja Elektor Electronics maikuu number vist) valmis tehtud ja ei saanud tööle ning siis sai enda jaoks öeldud et ju ta peabki jama olema.
                          Leidsin paar linki. Mainitud ajakirjanumber on ka veebis olemas 5 euro eest.

Discover innovative electronics for engineers and enthusiasts at Elektor: Raspberry Pi, Arduino, ESP32, measuring tools, kits, components, books, and magazines.

Mis on USB ja LSB (ingliskeelne video) https://www.youtube.com/watch?v=dzL6d-EZoVk
                          viimati muutis kasutaja Scott; 11 m 2015, 05:16.
                          ATiP1pN4XeM

Comment

Umbes 10 euro (sõltuvalt euro/dollari kursist) eest saab 2 nädala kuni 2 kuuga lairiba (24MHz kuni 1850MHz) vastuvõtja koju:
                            http://www.dx.com/p/rtl2832u-r820t-mini-dvb-t-dab-fm-usb-digital-tv-dongle-black-170541
                            Väikse muutustega saab selle pulgaga ka 100 kHz kuni 28 MHz vastuvõttuks ringi teha:
                            The RTL-SDR software defined radio can be told to run in a mode called 'direct sampling mode', which with a small hardware mod allows the dongle to tune to the HF frequencies where ham radio and many other interesting signals are found. This means that no upconverter circuit is required. However, the difficulty with direct sampling is that a hardware modification to the dongle is required. Also, the performance can not be expected to be as good as an upconverter without the addition of extra filtering circuits. RTL-SDR Blog V3 Note: Note that our RTL-SDR Blog V3 already has the direct samping

või hoopis nii:

Tarkvaralise raadio juhtprogramm:
                            High Quality Software-Defined Radio (SDR) receivers from DC to Daylight for Governments, Professionals, Academics and Hobbyists.

Miks see I ja Q signaal hea on ja kuidas tarkvaraline raadio töötab:

kuidas ehitada ise tarkvara moodulitest raadio kokku:
                            viimati muutis kasutaja klm; 12 m 2015, 11:26.

Comment

Teemat segades tulen oma Okeani juurde tagasi.
                              Kui viisin Okeani maale, siis aeg ajalt raadio jäi ise vait. Kerge kahin jäi, aga ei ühtegi jaama ei leidnud. Mängis minut-kaks peale restarti ja jäi jälle vait. Märkasin et kui lambid ära kustutasin (ehk lülitasin lambid traforežiimile, mis mul polnud kasutuses), siis ei lülitanud end ise välja nii lihtsalt. Kööki üles pannes juhe pistikupesas natuke logises ja kui korra pistikust sisse välja tõmbasin et paremini fikseerida, siis jäi jälle vait, aga siis lõplikult. Kaitse läbi.. Panin uue kaitsme mis natuke võimsam, kuna polnud korralikku tagavara, siis hakkas võlusuitsu tulema. Selge, toiteplokist põles midagi maha.
                              Täna remontisin ära. Ei viitsinud jamada vigaste ja kahjustunud komponentide otsimisega. Panin teise samasuguse raadio toiteploki sisse. Teises raadios olid ka hõõglambid töökorras ja panin ka need et originaalsem oleks, teine raadio tegelikult oli ka täitsa töökorras, lihtsalt ukv lainel. Need LEDid ikka ei olnud õiged asjad. Nüüdseks on täiesti originaalses seisus okean, millel vaid lüüdikuur tehtud ja ukv plokki moditud.
                              Töötab, aga nüüd kui kuskil mingit seadet sisse või isegi välja lülitada, siis läheb jälle tummaks ja vahest hakkab ise käima kui see mõnda seadet jälle sisse või välja klõpsida või vahepeal isegi selle sama raadio lampide režiimi vahetada. Muul juhul aitab vaid restart...
                              Eelmise toiteplokiga võis olla sama asi tundlik, lihtsalt ei jõudnud seda nii kaua kasutadagi et oleks jõudnud avastada.

Ma ei tea mida selle puhul ette võtta, sest ei oska aimatagi milles võib probleem olla et nii tundlik igale häirele on. Isegi jaamu otsides mingi tugevam häire teatud jaama (müra) kohapealt lõi tummaks, aga seda sai leevendada kui kruttisin L5, aga siis läks ka signaal natuke vaiksemaks. Kui L5 teatud tasemele kruvida, siis hakkas paari sekundiga välja lööma peale igat sisselülitust. Ega ma ei teagi mida see L5 teeb, Kruvisin lihtsalt nii kaugele et see ei segaks kuulamist.
                              Võibolla on ukv plokis viga, midagi halvasti seadistatud. Võibolla on miskit muud defektiga, igasugu vihjed on oodatud.

Raadio hetkel lahtisena laual. Kruvikeerajaga kasvõi vastu korpust puudutada, siis lööb ka paari katsega raadio tummaks. Selle tundlikkuse sain ära kui korpuse maandusega ühendasin. Akna alt sõitis auto mööda ja jälle raadio vait
                              Ema ütles et temal nõuka ajal samasugune raadio mängis igas olukorras, aga heli lihtsalt polnud nii hea kui vanaema okean (täpselt sama mudel), vanaema okean ka lõi ülikergelt välja erinevate häirete peale, ja seda olevat see teinud koguaeg uuest peale. Sealt järeldan et tegemist võib olla tüüpveaga ja ehk on kellelgi mingeid kogemusi või nõuandeid?

Homme lähen maalt ära ja ega siin mul suuri vahendeid remontimiseks pole, midagi kinnilahti joota või reguleerida saan, kui viga seal on, aga ehk teinekord saan jälle parandada kui maale minek.
                              Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

Comment

Oleks nagu tegemist külmjootega.
                                Mõnikord on külmjoote ülesleidmine ikka väga raske.

Comment

Working...
                                X