Teade

Collapse
No announcement yet.

Leitud vana raadio

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Leitud vana raadio

    Tere!

    Selline küsimus:Leidsin pööningult vana raadio(peal on raadiolambi kujutis ja tähis:RV-52).Kas on üldse mingit teoreetilist võimalust selline vahva pill hüüdma panna?
    Oleks vinge,kui selline kena asi vaikselt toanurgas häält teeks!

    Ette tänades...

    #2
    Vs: Leitud vana raadio

    Kas selline?

    http://www.hot.ee/raadiotuba/stand.html
    viimati muutis kasutaja fre; 07 m 2008, 22:33.
    Elektroonika töötab suitsu baasil.
    Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
    Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

    Comment


      #3
      Vs: Leitud vana raadio

      Jah just selline nagu see nr 2636.Isegi need huvitavad detailid on samad ja nuppude taga olev paber on enam-vähem säilinud.

      Comment


        #4
        Vs: Leitud vana raadio

        teoreetiliselt on võimalik angerjaid ka lassoga püüda.

        Praktiliselt tuleks sellise raadio töölepanemiseks kõikide osade kohalviibiimine ja korrasolek üle kontrollida, (ja selle käigus ka skeem üles joonistada), siis kahtlased ja vigased jupid välja vahetada või ära parandada. Lihtne, eksole

        Kui elektrolüütkondensaatorid välja jätta, mis tuleb ilma mõtlemata asendada, siis kõige sagedasemad ja kriitilisemad probleemid nii vanade raadiote puhul on:
        1. paberkondensaatorite olukord (kestad pragunenud, sisu kõlbmatu). Asendust leida võib olla raske tähiste puudumise tõttu.
        2. Lampide olukord vananemise tõttu ja saadavus tänapäeval. Samuti võib peavalu teha nõuka ajal läbiviidud asendusporno vene lampidele, mille käigus on lõhutud/kaotatud originaalpesa, ümber tehtud skeemi, jms. Originaallampe on võimalik suure otsimisega laiast maailmast üldjuhul leida.
        3. Trafode olukord - niiskusega rikutud kihtidevaheline ja/või mähistraatide isolatsioon. Võimalik täielikult taastada, aga töö maht on suurem kui mõeldagi tahaks.
        4. Juhtmete olukord (isolatsiooni pragunemine), mille tõttu võib kaablikimpudes või šassii läbiviikudes tekkida lühiseid. Siin on töö ja asendus lihtne, eriti kui originaalsus pole oluline.
        5. Valjuhääldi membraani rebenemine. Purunemine pelgalt vanaduse tõttu polegi nii sage, aga niiskus, närilised ja hoolimatu käsi võib olla kallale pääsenud.

        Suhteliselt vähem kannatavad ajahamba käes takistid ja kõrgsagedusahelate võnkeringid; aga kõik sõltub ikka konkreetsest isendist, millise kvaliteediga juppe on kasutatud, kuidas tehtud montaaž ja kuidas purenud ajahammas.

        Muidugi esineb ka näiteid, kui nii vanad raadiod töötavad originaalkonditsioonis, aga see on pigem üliharv erand, ja eeldab, et raadio pole kusagil kuuris, keldris või pööningul aega mööda saatnud. Tegelikult peaks olema raadiote peale kirjutatud nagu kunagi kirjutati ravimipakkidele - "hoida pimedas, kuivas ja jahedas, ühtlasel temperatuuril".

        Sõltuvalt raadio olukorrast ja tegija kogemusest võib kordasättimisele kuluv tööaeg olla mõnest päevast mõne kuu või aastani .
        Kui tegemist ei oleks ainueksemplarides säilinud raadiotega, soovitaks kindlasti otsida samasugune, mis on juba korda tehtud, see tuleb igaljuhul odavam ja ajasäästlikum.

        Kui aega ja kogemust on vähevõitu, siis üks lihtne, kiire, valutu ja ohutu variant vanast kastist raadiohäält kuulda, on paigutada vana kesta sisse kaasaegne raadio, muidugi tuleks seda teha viisakalt, ettevaatlikult, ja läbimõeldult , nii et juurdeehituse eemaldamisel oleks originaal taastatav.

        Comment

        Working...
        X