Teade

Collapse
No announcement yet.

sülearvuti displei

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    sülearvuti displei

    puhastasin vahuga displeid ja ühest äärest läks vaht vahele nüüd ääres hele laik. kas on võimalik seda eemaldada kui displei lahti võtta ....... samsung R20.

    #2
    Vs: sülearvuti displei

    Millist marki kodukeemjaga oli tegemist? Vedelikud tasub hoida sülearvutitest võimalikult kaugel ja puhastamiseks kasutada spetsiaalseid niisutatud puhastuslappe. Nüüd kui õnnetus on juba juhtunud, on põhimõtteliselt kaks võimalust: 1) Oodata ja loota lihtsalt, et vedelik filterkilede vahelt ise ära kuivab ja sinna püsivaid kahjustusi ei jäta. 2) Võtta display ettevaatlikult lahti tolmuvabas keskkonnas, kuivatada filtrielemendid, leppida tõsiasjaga, et antud vedelik on siiski jätnud oma kahjustava jälje (enamasti) ning läbipaistvus on ekraanil erinev. Viimaseljuhul tasub hankida sarnase sülearvuti mingi nt. rikkis display ja sealt seest võtta kogu filterkilede komplekt ja siirdada tervestükis ümber. Antud protseduuri on soovitav teostada kummikinnaste ja ülakeha katva kaitsekostüümiga, sest display osad tõmbavad hirmsasti ligi tolmu, mida hiljem eemaldada sealt on väga tülikas, ennetustöö tuleb kasuks.
    viimati muutis kasutaja Max27; 20 m 2009, 07:58.

    Comment


      #3
      Vs: sülearvuti displei

      Kui ise enne lcd paneeli lammutanud ei ole, siis soovitan seda ka mitte teha. Vähemalt proovi enne mõni vana katkine paneel lahti võtta - kokku panna nii, et midagi ära ei lõhu ja kõik jupid täpselt omale kohale saad.
      Peale seda proovi leiad (arvatavasti), et las see plekk olla seal või ostad uue paneeli.
      Kui selle tööga siiski hakkama saad, siis võid selle laiguga paneeli kallale asuda.

      Comment


        #4
        Vs: sülearvuti displei

        lahti võtmine ja kokku panek pole probleem, aga millega neid kilesi puhastada, tavaline lapp vist ei sobi?

        Comment


          #5
          Vs: sülearvuti displei

          lahti võtmine ja kokku panek pole probleem
          Aga probleem võib just siis esile kerkida, kui pärast display kokkupanekut taustvalgustuse gaaslahendus toruke tööle ei hakka, kuna sai veidi litsuda ja purunes selle tagajärjel...
          Just sedasi läheb "esimene vasikas aiataha" paljudel, kes selle tööga algust teevad, tähelepanelik ning korrektne olles on muidugi võimalik õnnetust vältida.
          Mõistagi ei sobi puhastuseks suvaline riideräbal, mis lõngasid ja muud sodi endast välja annab, kuivatamiseks sobib pehme, kvaliteetse struktuuriga puhastuspaber (nt. optika puhastusvahend). Üldiselt on nii, et mida kiiremini jaole saad ja ekraani osad üle puhastad ning kuivatad, seda väiksemad on kahjustused, nädalaid nurgas klaarunud display on tihti juba taastamiskõlbmatu, st. filterkiled ja valgustjuhtiv optiline taustvalgustuse klaas on valgeks tõmmanud kohati (loomulik keemiline protsess teatud vedelikega) ja neid enam algsesse seisu peale puhastamist viia ei saa. Peamiselt tulevad mulle siia remonti rüperaali isendid, mis on pidudel õlut ja muud sedasorti paremat "maitsta" saanud, seejärel on neid enamasti pestud kraanist jooksva vee all ning alles seejärel, kui asi näib lootusetu, hakatakse alternatiivse remondi peale mõtlema, kuid enamasti on siis juba hilja... oleks akugi eemaldatud enne pesu, siis...

          Comment


            #6
            Vs: sülearvuti displei

            järgmine probleem. laps lasi cdrom-i ninaspreid täis, see sisaldab meresoola. võtsin lahti- kaaned ümbert ära puhusin niipalju kui sain, keerasin kuivatuspaberisisse ja panin radika kohale kuivama. kas olex vaja see ka mingi ainega puhtaks pesta või lihtsam remonti viia enne kokku panemist?

            Comment


              #7
              Vs: sülearvuti displei

              Puhta alkoholiga. (Mitte vägijookidega.)
              viimati muutis kasutaja ainpaasalu; 21 m 2009, 21:48.
              Condemn the hive.

              Comment


                #8
                Vs: sülearvuti displei

                Isopropüülalkohol on ajsal nimeks.

                Comment


                  #9
                  Vs: sülearvuti displei

                  Arvan, et pisut valet asja kasutasid. Kui endal kunagi laptop oli siis esimene puhastus sai tehtud nii, et pritsisin terve ekraani nii täis et see tilkus lausa, nagu väike bassein vms. Midagi ei juhtunud, aga ärge teie nii tehke. Puhastusvahendit tuleks panna tasapisi. Lased tirtsu, nügid õrnalt selle koha ära (Näed kui puhtaks saab) ja siis järgmise koha ja järgmise kuni kõik valmis. Vähemalt nii tegin mina alati (väljaarvatud esimene kord) ja teen ka nüüd LCD monitori peal.
                  Estonian SPL & Sound
                  @gargru

                  Comment

                  Working...
                  X